بازار، گروه آب و انرژی: سنگ اندازی های جلیل سالاری معاون وزیر نفت دولت سیزدهم برای دولت چهاردهم تایید شد. بر اساس آنچه مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران اعلام کرد: ابتدای شهریور ۱۴۰۳ حجم ذخایر نفتگاز نیروگاهها ۴۳ درصد و نفتکوره ۲۳ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال (۱۴۰۲) کاهش یافته بود. این کاهش ذخایر دولت چهاردهم را در ابتدای فعالیت خود با چالش مواجه کرد و بسیاری از فعالین صنعت برق نسبت به تامین سوخت نیروگاه در زمستان امسال ابراز نگرانی می کنند. اما حالا گویی شرایط بهتر شده و نفت گاز تحویلی به نیروگاه ها در ۷۵ روز حدود ۳۵ درصد افزایش یافته است.
کرامت ویس کرمی که در یک نشست خبری سخن می گفت، اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تا پایان ۱۲ آبان ماه میانگین ۱۲۴.۵ میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده و این میزان در مدت مشابه سال قبل ۱۱۶ میلیون لیتر بوده که ۷.۴ درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه مصرف بنزین همچنان بالاست، افزود: مصرف بنزین در ۱۲ روز آبان امسال ۱۲۲ میلیون لیتر بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال که این میزان مصرف ۱۱۳.۷ میلیون لیتر بوده ۷.۴ درصد رشد داشته است.
مدیر عامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی با بیان اینکه ما از ابتدای شهریور و همزمان با تحویل دولت چهاردهم ۲۰ درصد افزایش تولید سوخت مایع داشته ایم، اظهار داشت: این افزایش تولید در حالی است که میزان توزیع بنزین ۱۳۳ میلیون لیتر در روز بوده است به طوری که در شهریورماه روزانه به طور متوسط ۱۳۳.۲ میلیون لیتر بنزین مصرف شده است.
وی افزود: در شهریور ماه شرایط ۲ درصد افزایش تولید نفتگاز را داشتیم. در مهرماه ۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل تولید نفتگاز افزایش یافته و در ۱۲ روز آبان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶درصد افزایش تولید داشته ایم.
مدیر عامل شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی با اشاره به روند تولید نفت کوره گفت: تولید نفت کوره در شهریور امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۲ درصد، در مهرماه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰ درصد و در ۱۲ روز آبان نسبت به مدت مشابه پارسال ۵ درصد افزایش یافته است.
افزایش ۸۰ درصدی نفت گاز به نیروگاه ها
وی بیان داشت: تحویل نفت کوره به نیروگاهها در شهریور امسال ۳۲ درصد افزایش یافته است، در مهرماه ۲۷.۵ میلیون لیتر و معادل تحویل مدت مشابه پارسال بوده است و در آبان ماه مصادف با کاهش ۳.۸ درجه ای دما ۸۰ درصد افزایش تحویل نفت گاز را داشته ایم.
وی درباره اقدامات صورت گرفته برای اتصال نیروگاهها به شبکه خطوط لوله، اظهار کرد: طبق برنامهریزیهای صورت گرفته قرار است تا پایان امسال ۱۱ نیروگاه به شبکه خطوط لوله متصل شود که از این تعداد تا کنون چهار نیروگاه به خطوط لوله متصل شده است.
او افزود: برای مابقی نیروگاهها نیز برنامهریزی شده است که تا پایان امسال با تامین مالی این امر محقق شود این مساله منافع زیادی همچون کاهش هزینه، افزایش ایمنی مقابله با قاچاق خواهد داشد.
واردات ۹ میلیون لیتر بنزین در مهر
ویس کرمی همچنین درباره واردات بنزین هم گفت: تلاش ما بر آن است که حداکثر تولید و تأمین بنزین داخلی باشد و راهکارهای کوتاه مدت و بلند مدتی برای آن در نظر گرفته ایم. همچنین با توجه به ظرفیت خوبی که داریم عمده تولید در جنوب کشور و مصرف در نیمه شمالی صورت میگیرد میانگین واردات بنزین از ابتدای سال تا کنون ۸ میلیون لیتر بوده و در مهر ماه ۹ میلیون لیتر واردات بنزین داشته ایم.
نظر شما