به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان، مسئول تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: با توجه به کمآبی شهرستان و پرآبخواه بودن محصولات صیفی از جمله طالبی محلی، میزان تولید و سطح زیرکشت این محصول در سال زراعی ۹۹- ۹۸ با ۸۰ درصد کاهش به ۲۰ هکتار رسیده است.
حسن زارع با بیان اینکه تداوم دو دهه پدیده خشکسالی و تغییر الگوی کشت علت کاهش سطح زیرکشت است، اظهار کرد: در سالهای اخیر ۱۰۰ هکتار اراضی به کاشت این محصول اختصاص یافته است.
وی افزود: با توجه به شرایط آب و هوایی و مراقبتهای ویژه کشاورزان در زمینه داشت و برداشت تولید این محصول در هر هکتار، به طور متوسط ۲۴ تن و در بعضی مزارع تا ۳۰ تن رسیده است و امسال در مجموع ۵۰۰ تن محصول برداشت شده است.
زارع تصریح کرد: با وجود شرایط مطلوب بارندگی اواخر پارسال و اوایل سال ۹۹، هنوز شرایط آبی شهرستان شرایط مناسبی برای بخش کشاورزی نیست و هر سال از میزان ذخایر آبی و بارندگیها کاسته میشود.
تجهیز ۵ هزار هکتار اراضی ابرکوه به آبیاری نوین
این در حالیست که مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه هم هفته گذشته در این خصوص چنین گفت: حدود پنج هزار هکتار اراضی و باغهای این شهرستان از سال ۱۳۷۰ تاکنون به آبیاری نوین تجهیز شده و از این میزان حدود سه هزار هکتار آن در دولت یازدهم و دوازدهم اجرا شده است.
مهدی غیبالهی با تبیین اهمیت طرحهای آبیاری نوین در افزایش بهرهوری و راندمان تولید برای جهش تولید، افزود: دولت برای این میزان آبیاری نوین ۴۰۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض به کشاورزان پرداخت کرده است.
وی با بیان اینکه آبیاری کم فشار، قطرهای، زیرسطحی، تیپ و تشتکی از روشهای آبیاری اجرا شده است، اظهار کرد: همچنین امسال عملیات تجهیز ۵۰۰ هکتار دیگر اراضی و باغها به آبیاری نوین در دست اجراست.
دولت برای آبیاری کمفشار و قطرهای در هر هکتار به ترتیب ۷۰ میلیون ریال و ۱۷۰ میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت میکند و در این سامانه راندمان آبیاری از ۳۵ تا ۸۵ درصد افزایش مییابد.
اراضی قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کمآبی و تداوم خشکسالی از ۲۰ هزار هکتار به ۱۵ هزار هکتار در سالهای اخیر کاهش یافت و ۴۰ درصد اشتغال وابسته به فعالیتهای کشاورزی، دامداری و دامپروری است و هشت هزار و ۵۰۰ خانوار، سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی تولید میکنند.
نظر شما