به گزارش خبرنگار بازار، عبدالله فاضلی پیش از ظهر چهارشنبه در دیدار با هیات مدیره آب منطقه ای سمنان و جمعی از مدیران مجموعه آب این استان به میزبانی آب منطقه ای استان سمنان بیان کرد: استان سمنان استان کم آبی است و ماهیت آن خشک و کویری است و منابع آب در این استان ارزش حیاتی دارد.
وی با بیان اینکه عمده وابستگی آب در استان سمنان به آبهای زیرزمینی است؛ گفت: ۸۰ درصد مصارف، به آب زیرزمینی وابسته است منبع حیاتی برای مردم سمنان که عمده شرب نیز از این محل تأمین میشود و باید به هر طریقی حفظ شود.
معاون حفاظت و بهرهبرداری و امور اجتماعی شرکت مدیریت منابع آب ایران هدف از اجرای طرحهای احیا و تعادل بخشی را حفظ منابع آب زیرزمینی عنوان کرد و گفت: حفظ منابع آب زیرزمینی در کشور و استان امری ضروری است که وزارت نیرو از طریق اجرای طرحهای احیا و تعادلبخشی به دنبال تحقق این مهم است.
فاضلی با بیان اینکه برخی از اجزای طرحهای احیا و تعادلبخشی در قانون بودجه امسال مورد توجه و تأکید نمایندگان مجلس هم قرار گرفته است و به صورت قانونی مصوب شده است تصریح کرد: در گذشته با توجه به شرایط اقلیمی تعدادی پروانه بهرهبرداری صادر شده که متناسب با ظرفیت تحمل آبخوانها نبوده است و در حال حاضر با توجه به تغییرات در مخزن آبخوانها، شاهد کسری و افت مستمر آبخوانها هستیم و از این رو تعدیل این پروانهها امری ضروری است.
وی افزود: در درجه نخست موارد مجاز و اضافه برداشتها و چاههای غیرمجاز مسدود و از اضافه برداشت جلوگیری میشود و همزمان تعدیل پروانههای مجاز هم انجام میشود تا به ظرفیت آب مطمئن یا قابل برداشت که به نام آب قابل برنامهریزی نامگذاری شده است برسیم و آبخوانها متعادل شوند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری و امور اجتماعی شرکت مدیریت منابع آب ایران ادامه داد: طرحهای احیا و تعادل بخشی در حال اجراست و در استان سمنان نیز اجرای این طرح مطلوب بوده ولی انتظار بالاتر است و باید بر اساس هدف گذاری و متناسب با آن پیشرفت و تلاش شود تا به این اهداف برسیم.
نظر شما