سیاوش وکیلی گفت: مواضع وزیر اقتصاد در خصوص بازار سرمایه و تاکید رئیس سازمان بورس بر نقش فعال این سازمان برای پیگیری منافع سهامداران در تدوین بودجه سال ۱۴۰۴ ، بازگشت امید به سهامداران و سبزپوشی تابلوی بورس را در روزهای پایانی هفته گذشته به همراه داشت، این موضوع نشان دهنده آن است که تمرکز فعالان بازار بر مؤلفههای اقتصادی افزایش یافته و بازار برای رشد به دنبال شناسایی این مولفهها است.
وکیلی با اشاره به اینکه در گذشته بخشینگری دستگاههای مختلف دولتی، اثر منفی بر بازار سرمایه داشت و باعث ایجاد برخی نوسانات در بازار و همچنین کاهش شاخصها میشد، گفت: انتظار میرود در دولت جدید و در نیمه دوم سال جاری، شاهد همافزایی تصمیمات وزارتخانههای کلیدی مانند وزارت اقتصاد، صمت و نفت باشیم و به تدریج شاکله این هارمونی در عملکرد سازمان برنامه و بودجه و تدوین سند بودجه ۱۴۰۴ دیده شود.
پیشنهادهایی برای تدوین لایحه بودجه
معاون اجرایی کانون نهادهای سرمایهگذاری با اشاره به اینکه در سالهای گذشته، فصل پاییز یادآور اثر منفی لایحه بودجه در بازار سرمایه بوده است، تاکید کرد: بر همین مبنا رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار باید در تدوین لایحه بودجه از طریق برگزاری جلسات کارشناسی نقشی فعال ایفا کند. کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران هم از آمادگی لازم برای کمک به سازمان بورس در این مسیر برخوردار است.
وکیلی ضمن ارائه برخی پیشنهادهای اجرایی تاکید کرد: بهتر است با انجام برخی از اقدامات لازم مانند گنجاندن موارد دائمی، بلندمدت و تکرار شونده در بودجه، موجبات پیشبینی پذیر شدن اقتصاد و بورس فراهم شود.
معاون اجرایی کانون نهادهای سرمایهگذاری ادامه داد: دولت در تدوین بودجه ۱۴۰۴ باید تلاش کند تا نسبت به جلب مشارکت حداکثری کارشناسان اهتمام ورزد و موجبات بازگشت اعتماد به بازار را فراهم کند.
کنترل نرخ ارز
او به اعمال سیاست ارز چند نرخی و تعیین نرخ ارز نیمایی در دولت قبل اشاره کرد و گفت: در سالهای اخیر عملاً بهای این سیاست و فاصله معنیدار بین نرخ ارز نیمایی با نرخ ارز آزاد از جیب سهامداران پرداخت شد.
او تاکید کرد: البته به نظر میرسد این روند در دولت جدید تغییر کرده، چنانکه اثر مثبت این اقدامات را میتوان در رخدادهای هفته گذشته بورس مشاهده کرد. هماهنگی کامل بین وزیر اقتصاد، رئیس سازمان بورس و پشتیبانی بانک مرکزی در افزایش نرخ ارز نیما بر روند بازار سهام کاملا مشهود است.
چشمانداز نیمه دوم سال
معاون اجرایی کانون نهادهای سرمایهگذاری ادامه داد: ناترازی انرژی و اصلاح نرخ حاملهای انرژی به عنوان چالش بزرگ سالهای آتی تلقی میشوند که رفع آن، مستلزم هماهنگیهای فراقوهای است.
او در پایان تاکید کرد: در مجموع با توجه به تغییر رویکرد مسوولان در دولت جدید میتوان در انتظار وضعیت مناسب بازار سرمایه در نیمه دوم سال جاری باشیم.
نظر شما