مهدی اقبال در گفت و گو با خبرنگار بازار هدف از اجرای این قانون را ایجاد آرامش در بازار مسکن انجام شده که ثبتنام در مدارس، تعویض پلاک، دریافت دسته چک و سایر خدمات وابسته به ثبت معاملات در سامانه اعلام کرد و افزود: بر اساس ماده ۳ این قانون، بنگاههای مشاور املاک موظفند همه قراردادهای خود را در سامانه املاک و مستغلات ثبت کنند.
وی با بیان اینکه بنگاه های مشاور املاکی که پروانه کسب دارند اما فاقد پروانه تخصصی هستند باید هرچه سریعتر نسبت به حضور در کلاسها و گذراندن آزمون اقدام کنند، اضافه کرد: بر اساس ماده ۳ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول، دلالان معاملات املاک اعم از مشاوران املاک و بنگاههای معاملات ملکی مکلفند پس از مذاکره مقدماتی، نسبت به درج پیش نویس قرارداد در سامانه ثبت الکترونیک اسناد اقدام و پیش نویس مذکور را جهت تنظیم سند رسمی به دفاتر اسناد رسمی منعکس کنند.
اقبال با تاکید بر اینکه با اجرایی شدن ماده ۳ قانون الزام، دلالان فاقد مجوز از اتحادیه مشاوران املاک، امکان ثبت و دریافت نسخه پیش نویس قراردادها و ارجاع آن به دفاتر اسناد رسمی را نخواهند داشت، افزود: لیست تمام مشاوران املاک دارای مجوز در پلتفرم کاتب بارگذاری شده است. تنها کدملی مشاوران املاک دارای مجوز در این سامانه تعریف و صرفا این افراد امکان دسترسی به سامانه ثبت معاملات را خواهند داشت.
به گفته مدیرکل ثبت اسناد یزد ، سامانه کاتب به نشانی kateb.ir ذیل قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول با همکاری سازمان ثبت، کانون سردفتران و مشاوران املاک راهاندازی شده و مرتبا در حال بهروزرسانی است ؛ در حال حاضر امکان ثبت قرارداد اجاره، سرقفلی، پیشنویس و مشارکت در سامانه کاتب وجود دارد و تا قبل از پایان مردادماه، مبایعهنامه نیز به این موارد اضافه میشود.
نظر شما