علی اسلامی در گفتگو با خبرنگار بازار، اظهار کرد: در سال جاری با محوریت کارگروه نظارت روند احداث ۳۵۰ پروژه مهم استانی که قرار است امسال افتتاح شود، مورد رصد و نظارت قراردادیم.
وی اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون دو جلسه شورای فنی برگزارشده که با توجه به شیوع کرونا در این جلسات سعی کردیم تا اقدامات و مصوبات کارگروههای مختلف را موردبررسی قرار داده و در مورد فعالیتهای عمرانی و اقدامات فنی گزارشی را ارائه کنیم.
تمرکز بر نظارت و بازدیدهای فنی از پروژهها
معاون فنی و عمرانی سازمان مدیریت و برنامهریزی اردبیل از برگزاری دورههای آموزشی با رعایت پروتکلهای بهداشتی خبر داد و خاطرنشان کرد: چهارشنبه و پنجشنبه این هفته و با موضوع آسفالت و توزیع آن دوره آموزشی بهصورت حضوری برگزار خواهد شد که قرار است با تعداد ۳۰ نفر در هرروز این دورهها را با رعایت موازین بهداشتی انجام دهیم.
اسلامی گفت: البته پیشنهاد کردیم دورههای آموزشی تدوینشده برای سال جاری به شکل ویدئوکنفرانس برگزار شود تا با همکاری کارشناسان دستگاههای اجرایی این دورههای آموزشی باکیفیت برگزار شود.
وی تصریح کرد: کارگروه نظارت تمرکز خود را بر نظارت و بازدیدهای فنی از پروژههای در حال اجرای استان قرار داده تا ۳۵۰ پروژه مهم استانی که امسال قرار است شاهد افتتاح آن باشیم مورد نظارت و رصد دقیق قرار گیرد.
افزایش قیمت مصالح عمده دلیل گلایه پیمانکاران از روند پروژهها
معاون فنی و عمرانی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل با اشاره به اینکه با مشارکت دفتر فنی استانداری بازدید از این پروژهها انجام میشود که در گام اول هفته گذشته بازدید از پروژههای نوسازی و تجهیز مدارس استان را شاهد بودیم که ۷۰ تا ۸۰ پروژه را شامل میشد، بیان کرد: در این بازدید مشکلات فنی و موانع اجرایی این پروژهها برای افتتاح آنها موردبررسی قرار گرفت تا با احصای این موانع و تصمیمات بهموقع نسبت به رفع آنها اقدامات عملیاتی و اجرایی انجام شود.
اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری یک جلسه کارگروه مصالح و تجهیزات ساختمانی اشاره و اظهار کرد: در شهرستان اردبیل نیز هفته آینده جلسهای را در کارگاه تولید مصالح شن و ماسه برگزار خواهیم کرد تا مشکلات به وجود آمده در این حوزه موردبررسی و ارزیابی قرار گیرد.
وی از برگزاری شش جلسه کارگروه پیمان خبر داد و بیان کرد: در این جلسات مشکلات پیمانکاران با دستگاههای اجرایی موردبررسی قرار میگیرد که عمده این مشکلات مربوط به ماده ۴۶ شرایط عمومی پیمان و وضعیت اقتصادی پیشآمده و مشکل افزایش قیمت مصالح و تجهیزات است.
ضرورت ارتقای کیفیت مصالح ساختمانی
معاون فنی و عمرانی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل خاطرنشان کرد: در هر جلسه هفت مورد پرونده در این زمینه موردبررسی قرار میگیرد که امیدواریم با بهبود شرایط بخش اعظمی از این مشکلات و گلهمندی پیمانکاران کاسته شده و یا به حداقل برسد.
اسلامی ضرورت ارتقای کیفیت مصالح ساختمانی بهویژه تولید شن و ماسه و بتن آماده و همچنین نحوه نگهداری بتن را یادآور شد و گفت: البته قرار است نظاممهندسی نیز در فرآیند تولید بتن و استفاده آن در ساختوساز استان نظارت داشته باشد.
وی افزود: متأسفانه در حوزه بهرهبرداری ما با خلأ آئیننامه و بخشنامه نظارتی روبرو هستیم که انتظار میرود با تدوین این آئیننامه بر کیفیت ساختوساز و همچنین تأخیر و تعلل در بهرهبرداری از آن نظارتی دقیق انجام شود.
وجود ۲ هزار پروژه نیمهتمام در اردبیل
معاون فنی و عمرانی سازمان مدیریت و برنامهریزی اردبیل ادامه داد: با توجه به اینکه برخی از پروژههای عمرانی سالهاست بهرغم تکمیل و یا نیمهتمام بودن مورد بهرهبرداری قرار نمیگیرند، ضرورت دارد کیفیت اینگونه ساختوسازها که با تأخیر بهرهبرداری روبرو شدهاند مورد دقت و نظارت بیشتر قرار گیرند.
اسلامی در پایان گفت: در حال حاضر بیش از دو هزار پروژه نیمهتمام در استان اردبیل وجود دارد که برای سال جاری قرار است ۳۵۰ پروژه از این تعداد در اولویت تکمیل قرار گیرد که نظارت و رصد عمرانی و فنی این پروژهها مورد انتظار است.
نظر شما