به گزارش خبرنگار بازار، عباس حاجی زاده با اعلام این مطلب اظهار کرد: بانک مرکزی درست زمانی ممنوعیت صدور تائیدیه برای ثبت سفارش کالاهای در صف تامین و تخصیص ارز را صادر کرد که گمرک جمهوری اسلامی ایران میزان ترخیص درصدی کالاهای رسوبی را از ۸۰ درصد به ۹۰ درصد افزایش داده بود.
وی افزود: به منظور رفع مشکلات واردکنندگان نهاده های دام و طیور و سایر کالاهای اساسی که این اقلام به عنوان ماده اولیه صنایع دام و طیور محسوب می شود طی مکاتباتی با سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت و دبیر کارگروه تنظیم بازار درخواست کردیم تا به منظور تداوم تنظیم بازار کالاهای اساسی و پروتئینی و جلوگیری از فاسد شدن کالاهای اساسی رسوبی شده در بنادر و گمرکات اقدامات جدی صورت بگیرد.
دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور ایران تصریح کرد: کارگروه تنظیم بازار اقداماتی در ایجاد تسهیلات لازم برای ورود و ترخیص کالاهای اساسی و عرضه آنها به بازار و فراهم نمودن آسایش مردم، از جمله مفاد بند ۲ صورتجلسه ۸۸ کارگروه و مفاد نامه شماره ۶۰/۶۳۳۴۱ مورخ ۹۹/۰۳/۱۰ به معاونت محترم ارزی بانک مرکزی و بخشنامه گمرک در خصوص ترخیص درصدی کالاهای اساسی که دارای ثبت سفارش و نامه در صف تامین ارز می باشند را با هدف جلوگیری از رسوب بیش از حد کالاهای اساسی در مبادی ورودی و فسادپذیری آنها و فراوانی آن در بازار مصرف و حذف التهابات قیمتی بازار انجام داد.
وی خاطرنشان کرد:متاسفانه در روزهای اخیر بانک مرکزی طی نامه شماره ۹۲۹۲۳-۹۹ مورخ ۹۹/۰۴/۰۳ خطاب به بانک های عامل با تاکید " صدور هرگونه تاییدیه بابت هر نوع ثبت سفارش مبنی بر قرار گرفتن در صف تخصیص و یا تامین ارز " را ممنوع کرده است که به مفهوم ممنوعیت ترخیص کالا در شرایط حاضر که فرایند تخصیص ارز برای واردات کالاها بسیار زمان بر و نامشخص است، میباشد.
دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور ایران اظهار کرد: این بخشنامه همزمان با موافقت گمرک جمهوری اسلامی در افزایش سقف ترخیص درصدی از ۸۰ درصد به ۹۰ درصد به شرط داشتن نامه " در صف تخصیص یا تامین ارز " صادر گردیده است. لازم است در شرایط تحریم اقتصادی، سازمان های داخلی با تصمیم گیری منطقی و علمی نسبت به هم افزایی توان دولت اقدام نمایند تا نتیجه مطلوب تری در راستای اقتصاد مقاومتی حاصل شود.
نظر شما