بخش نمایشگاهی هفته دیزاین تهران روزهای ۹ تا ۱۲ مرداد ماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود و بخش شهری این رویداد در خانههای تاریخی و گردشگری و مکانهای نمادین مرکز شهر تهران و در روزهای نهم تا ۱۵ مرداد ماه ۱۴۰۳ اجرا خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ما، مرجان احرابی فرد مدیر رویداد هفته دیزاین تهران، در این خصوص گفت: از سال ۱۳۹۸ در بستر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران و با همکاری شرکت فیپکو، رویداد طراحی مبلمان تهران با قصد ایجاد فضای گفتگو میان صنعت و دانشگاه به وجود آمد. این رویداد با همکاری اعضای کارگروه معماری و طراحی و شرکت فیپکو و اتحادیه فعالیت خود را طی سه سال اخیر ادامه داده که حاصل آن کارهای بسیار اثربخش و مفیدی در این حوزه است.
وی ادامه داد: صنعت دیزاین با گردش مالی بالا، امسال شاهد حضور برندهایی هستیم که با دیزاینرها همکاری دارند و به سمت تولید دیزاین اورجینال پیش میروند. این امر سبب میشود تا بتوانیم به جای مهاجرت دیزاین که با مهاجرت دیزاینرها از کشور اتفاق میافتد، این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم و صادرات دیزاین را به وجود آوریم و در مجامع بینالمللی فضای گفتگو را با دیزاینرهای سایر کشورهای جهان فراهم سازیم که میتواند زمینه ساز صادرات بزرگی با گردش مالی بالا در این صنعت باشد که تا به حال از آن محروم بودهایم و یا بسیار کم این اتفاق افتاده است.
احرابی فرد اظهار داشت: در راستای همین موضوع از آنجا که شاهد هستیم صنعتگر و دیزاینر این آمادگی را دارند که همکاری و هم افزایی میان خود را خیلی جدیتر به نمایش بگذارند و از سویی حوزههای دیگر دیزاین هم علاقمند به حضور در این عرصه هستند تصمیم به برگزاری رویداد هفته دیزاین تهران گرفته شد.
وی ادامه داد: مخاطبان فراخوان بزرگترین رویداد هفته دیزاین تهران شامل تمام حوزههای دیزاین بود ولیکن به دلیل نبود امکانات لازم، امسال را سال صفر در نظر گرفتیم که در سال صفر در دو بخش نمایشگاهی و شهری دو رویداد را برگزار میکنیم.
مدیر رویداد هفته دیزاین تهران خاطرنشان کرد: روزهای نهم تا ۱۲ مرداد ماه رویداد نمایشگاهی برگزار میشود که مشابه رویداد طراحی مبلمان تهران در چند سال گذشته است و این بار علاوه بر دیزاینرهای مستقل، شرکتهایی که در طراحی و تولید دیزاین اورجینال فعالیت میکنند در نمایشگاه بین المللی حضور دارند.
رویداد هفته دیزاین تهران شامل چند بخش و برنامههای مختلف میشود که از میان آنها می توان بخش جایزه و مسابقه را نام برد که در آن دیزاینرهای مستقل و شرکتهای طراحی و تولید دیزاین حاضر در سالن ۲۷ نمایشگاه بین المللی تهران در حوزههای مختلف در آن مشارکت میکنند. همچنین پنلهای گفتگو در حوزههای صنعت و دیزاین با موضوعات تخصصی و با بهرهگیری از اساتید بزرگ و با تجربه و فعالان این حوزه برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه این اولین بار است که چنین رویداد نمایشگاهی در سالنی مستقل در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار میشود، اظهار امیدواری کرد که در سالهای آتی بتوان تعداد سالنهایی که به هفته دیزاین تهران اختصاص داده میشود، افزایش داد.
رئیس کارگروه طراحی و معماری داخلی اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران ادامه داد: در بخش شهری هفته دیزاین تهران نیز، تعدادی خانه و عمارت میزبان برگزاری این رویداد بزرگ هستند. در رویداد شهری نیز مانند نمایشگاه، پذیرای دو گروه مخاطب هستیم که شامل گروه دیزاینرهای مستقل و نیز شرکتها و برندهای فعال در حوزه دیزاین اورجینال میباشند.
به گفته وی، در بخش شهری ۶ عمارت اصلی شامل خانه اتحادیه، عمارت وست، عمارت مسعودیه، خانه سرهنگ بهرامی، عمارت کارستان و شهر کتاب ایرانشهر هستند که در آن اتحادیه، شرکتها و برندهای فعال در حوزه دیزاین اورجینال اقدام به برگزاری پنلهای گفتگو در حوزههای مرتبط کرده و نیز آثار خود را به نمایش میگذارند. هنر چیدمان(اینستالیشن) در حوزههای مرتبط نیز در برنامه اجرایی گنجانده شده است.
احرابیفرد با تشریح برنامه های اجرای هفته دیزاین تهران در عمارت های مورد اشاره، متذکر شد: عمارت اتحادیه یکی از قدیمیترین عمارتهای ایرانی است که در بافت قدیمی لاله زار واقع شده است. در عمارت وست رویداد مرتبط با معماران برگزار میشود که در آن معماران به نام و برجستهای حضور دارند که چندین پروژه تاثیرگذار معرفی میکنند و آثار خود را در قالب شیت، ویدئو آرت و ماکت ارائه میدهند که فضاهای گفتگو و پنلهایی از این پروژهها برای استفاده علاقمندان فراهم میشود.
وی ادامه داد: در عمارت کارستان تعدادی دیزاینر به سرپرستی آقای امیر عباس کاشف فعالیتهایی مشابه عمارتهای دیگر را ارائه خواهند کرد و در خانه مسعودیه و شهر کتاب ایرانشهر و در گالری نیز پنلهای گفتگو شکل گرفته و مجموعه آثار مرتبط با حوزه دیزاین به نمایش گذاشته میشود.
احرابیفرد تاکید کرد: کوچه لولاگر و باقی فضاهای خیابان نوفل لوشاتو، هانری کُربن، خارک، لاله زار، خیابان استاد نجات اللهی(ویلا) و به طور کلی مناطق ۶، ۱۰، ۱۱ و ۱۲ تهران جز مناطق شهری هستند که به دو بخش دیزاینرها و شرکتها اختصاص داده شده است که در این محدوده تعداد زیادی عمارتهای فرعی در حوزه کافهها، رستورانها و خانههایی که در آنها رویداد برگزار میشود حضور دارند و نیز دفاتر و نمایشگاههایی در مناطق ۱ و ۳ شهر تهران در قالب استودیو باز، فعالیتها و آثارشان را با مخاطبان به اشتراک میگذارند.
مدیر هفته دیزاین تهران اظهار داشت: شهر تهران در این یک هفته لباس دیزاین به تن کرده و چهرهاش چهره دوست داشتنی و مورد اقبال جوانان خواهد شد. از آنجا که شهر ما خانه ماست و از سویی مرکز شهر محل زندگی و معاشرت جوانان است ما را بر آن داشت تا در ابتدا به معاشرت و ارتباط در محدوده مرکز شهر تهران بپردازیم و در ادامه این محدوده را به عنوان الگو در نظر گرفته و در سالهای آتی مناطقی از این جنس را در سرتاسر شهر تهران به وجود آورده و از سوی دیگر تهران را به عنوان الگو شهر در نظر گرفته و از تمام شهرهای ایران مخاطب دیزاینر و شرکت ها و طراحان و تولید کنندگان را فراخوان کنیم و در این مسیر پیش رو، فضای گفتگو میان ایران و جهان در حوزه دیزاین را نیز فراهم سازیم.
وی متذکر شد: در هفته دیزاین تهران برنامههای جذاب بسیاری در نظر گرفته شده است. از جمله آنها با همکاری تیم تیراول چند گذر گالری تعریف کردهایم که در آنها بازیهای شهری تدارک دیده شده است. لذا پیشنهاد میکنیم به منظور آشنایی بیشتر با برنامههای اجرایی و آگاهی از اخبار و رویدادهای هفته پیش رو به صفحه این رویداد در فضای مجازی به آدرس tehran_design_week و یا به وبسایت https://tehrandesignw.com مراجعه نمایید.
احرابیفرد در پایان خاطرنشان کرد: شهر تهران در این رویداد، لباس دیزاین به تن کرده، دیزاین حرف میزند، دیزاین فکر میکند، دیزاین میپوشد، دیزاین میخورد و هر تجربهای از جنس دیزاین را با مردم شهر به اشتراک میگذارد./
نظر شما