به گزارش بازار، محسن ذبیحی معاون هماهنگی توزیع توانیر گفت: با توجه به سهم حدود ۲۰۰۰ مگاواتی بخش اداری از مجموع مصرف برق کشور، اجرای برنامه های مدیریت مصرف در این بخش با توجه به تاثیر مستقیم آن بر روی شبکه برق در ساعات اوج بار، بسیار حائزاهمیت است.
وی با اشاره به این که حدود ۴۵۰۰ تا ۵۰۰۰ هزار مگاوات از مجموع برق مصرفی کشور به بخشهای اداری و عمومی اختصاص دارد، اظهار داشت: به طور خاص اما مصرف بخش اداری حدود ۲۰۰۰ مگاوات است که عمده آن در بخش سامانه های سرمایشی است، به همین علت هرگونه تغییر در ساعات کار یا مدیریت مصرف در این بخش، تاثیر مستقیمی در پایداری شبکه برق دارد، چرا که با تغییر ساعات اداری، سیستم سرمایشی از مدار خارج می شود و این دقیقا همزمان با اوج گرفتن نیاز مصرف برق در بخش خانگی است.
ذبیحی، شبکه برق را مجموعهای به هم پیوسته توصیف کرد که هرگونه کمک به تامین برق و پایداری آن در یک بخش، آثار خود را در همه بخشهای شبکه نشان میدهد و از این رو تغییر ساعات اداری یا مدیریت مصرف برق در این بخش تاثیر بسیار مثبتی بر کل شبکه به جای می گذارد و کمک میکند تا شیب زیادی که تقاضای مصرف در حوزه خانگی دارد، تا حدی با کاهش مصرف برق ادارات، جبران شود.
معاون هماهنگی توزیع توانیر در عین حال با توجه به مصوبه دولت مبنی بر الزام ادارات اشاره کرد و گفت: مصرف برق ادارات در ساعت کاری باید ۳۰ درصد و پس از پایان ساعت کاری ۶۰ درصد کاهش یابد.
ذبیحی همچنین کنترل دقیق مصرف بخش اداری و برخورد با ادارات و سازمانهای متخلف را مورد تاکید قرار داد و با بیان این که بیشترین میزان همکاری در حدود ۱۲۵۰ تا ۱۳۰۰ مگاوات بوده که معادل مصرف برق چند استان است، افزود: پتانسیلهای بسیار زیادی برای کاهش مصرف برق و بهینه سازی مصرف در بخش اداری وجود دارد.
نظر شما