انویدیا در توسعه کامپیوترهای کوانتومی مبتنی بر GPU مدعی پیشرفت‌های مهمی شد

انویدیا در توسعه کامپیوترهای کوانتومی مبتنی بر GPU مدعی پیشرفت‌های مهمی شد

کامپیوترهای کوانتومی تاکنون متکی بر پردازنده‌های مرکزی خوشه‌ای بودند، اما انویدیا می‌خواهد از پردازشگرهای گرافیکی در این راه استفاده کند.

به گزارش بازار، محققان انویدیا ادعا می‌کنند در ساخت کامپیوترهای کوانتومی تجاری بر پایه شبیه‌سازی‌های ابرکامپیوتری با پردازشگرهای گرافیکی (GPU) به پیشرفت‌های مهمی دست پیدا کرده‌اند. طبق مقاله تحقیقاتی که اخیراً منتشر شده، محققان این شرکت صدها هزار پردازشگر را در خوشه‌های مجزا برای شبیه‌سازی رفتار سیستم‌های تبرید کوانتومی (Quantum annealing) به‌ کار گرفته‌اند.

این شبیه‌سازی‌ها معمولاً روی ابررایانه‌های دارای پردازنده‌های خوشه‌ای یا سایر معماری‌های مشابه انجام می‌شود اما پردازشگرهای گرافیکی انویدیا جایگزین قدرتمندی برای انجام این فرایندها خواهند بود.

تحقیقات انویدیا نشان می‌دهد ذرات مغناطیسی حاضر در سیستم، در لحظاتی ناگهان تغییر رفتار می‌دهند؛ به‌ همین دلیل تیم تحقیقاتی به این نتیجه رسید که با دست‌کاری و تنظیم میدان‌های مغناطیسی، می‌توان رفتار این ذرات را کنترل کرد. درصورتی که موفقیت این راه‌حل در آزمایش‌های آینده تأیید شود، گام بزرگی در توسعه و عرضه سیستم‌های تبرید کوانتومی برداشته خواهد شد.

توسعه کامپیوترهای کوانتومی جدید توسط انویدیا

پیش‌ازاین نیز انویدیا اقدامات مهمی در ساخت کامپیوترهای کوانتومی انجام داده بود؛ برای مثال، آن‌ها CUDA-Q مدل برنامه‌نویسی متن‌بازی برای ساخت اپلیکیشن‌ها در ابرکامپیوترهای کوانتومی توسعه دادند که به واحدهای CPU ،GPU و QPU مجهز هستند. (QPUها مغز کامپیوترهای کوانتومی هستند که از رفتار ذراتی مانند الکترون یا فوتون برای انجام محاسبات استفاده می‌کنند.)

همچنین انویدیا اعلام کرده بود ۹ ابرکامپیوتر جدید در سراسر جهان از ابرتراشه‌های «گریس هاپر» انویدیا برای تسریع تحقیقات و اکتشافات علمی خود استفاده می‌کنند.

این سیستم‌ها نوع خاصی از کامپیوترهای کوانتومی هستند که به‌منظور حل مسائل بسیار خاص و پیچیده توسعه یافته‌اند و برخلاف کامپیوترهای مبتنی‌بر گیت، کاربرد عمومی ندارند. در حقیقت، سیستم‌های تبرید کوانتومی برای بهینه‌سازی محاسبات کوانتومی توسعه می‌یابند و در صنایع مختلفی مانند حمل‌ونقل، انرژی و رمزارزها کاربرد خواهد داشت.

برای مثال، در حوزه مالی، دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند سیستم‌های کوانتومی این‌چنینی دقت بالاتری در محاسبات خواهند داشت و عملکرد بهتری در انتخاب، اولویت‌بندی و کنترل پروژه‌ها از خود نشان خواهند داد.

کد خبر: ۲۹۶٬۴۴۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha