به گزارش بازار، نقی شعبانیان گفت: طرح کاشت یک میلیارد درخت به بخشهای مختلف احیا و غنی سازی جنگل ها، کنترل بیابان، فضای سبز و زراعت چوب اختصاص دارد، اما تولید این میزان به گونهای نیست که پاسخگوی تقاضای مردم در بخشهای مختلف باشد.
به گفته او، در بخش زراعت چوب عمدتا با مشارکت مردمی و بخش خصوصی نهال تولید میشود و بخش دیگر هم خود سازمان در نهالستانهای دولتی تولید را انجام و در اختیار مردم قرار میدهد.
شعبانیان ادامه داد: در قالب طرح یک میلیارد درخت در ابتدای کار قرار بود در مجموع ۳۰ درصد کار معادل ۳۰۰ میلیون اصله نهال طی ۴ سال به زراعت چوب تخصیص داده شود که در سال اول بدلیل استقبال بالا بیش از ۱۲۰ میلیون اصله نهال به این طرح تخصیص داده شد و در سال دوم طرح هم قرار است ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون از مجموع ۲۵۰ میلیون اصله نهال به زراعت چوب تخصیص داده شود.
معاون سازمان امور جنگلها با بیان اینکه سال گذشته ۶۰ میلیون نهال در بخش معاونت باغی تولید و کاشته شد، افزود: تولید نهال در بخش معاونت باغبانی را جزء تولید یک میلیارد درخت محاسبه نکردیم و برای سال دوم طرح هم پیش بینی میشود که ۲۵۰ میلیون اصله نهال تولید شود که ۲۰۰ میلیون آن در عرصه کاشت خواهد شد، همچنین ۲۰ میلیون نهال از سال گذشته که در نهالستانها نگهداری شد به عرصه منتقل میشود.
به گفته او، برآوردها حاکی از آن است که بعد از گذشت ۴ سال و به ثمر نشستن نهال ها، ۵۰ تا ۶۰ درصد نیاز کشور از طریق حوزه زراعت چوب تامین شود.
وضعیت اعتبارات در طرح کاشت یک میلیارد درخت مناسب نیست
معاون سازمان امور جنگلها در بخش دیگر اظهارات خود پیرامون وصعیت تامین اعتبارات طرح کاشت یک میلیارد درخت افزود: سال گذشته از مجموع ۲۳۷ میلیارد تومان اعتبار که برای طرح کاشت یک میلیارد درخت تصویب کردند، ۴۶ میلیارد تومان بصورت اسناد خزانه به طرح تخصیص دادند که این امر کمی کار را سخت میکند و استمرار عدم تخصیص اعتبارات، کار را با محدودیت مواجه میکند.
شعبانیان ادامه داد: هزینه تولید، کاشت و نگه داری هر نهال ۱۰۰ هزارتومان است، اما به سبب آنکه در طرح کاشت یک میلیارد درخت بخشی از نهالها در قالب زراعت چوب توسط بخش خصوصی کاشت میشود، از این رو بر مبنای زیرساختهای منابع طبیعی ۱۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.
معاون سازمان امور جنگل گفت: برخی شرکتها و صنایع در راستای مسئولیت اجتماعی در طرح کاشت یک میلیارد درخت مشارکت میکنند، البته این امر بدان معنا نیست که اداره منابع طبیعی استانها پول دریافت میکند، بلکه هزینه کاشت و نگهداری آن را شرکتها قبول میکنند.
او ادامه داد: هزینههای تولید نهال، نگه داری و کاشت ۱۰۰ هزار تومان پیش بینی شده است که برای کاشت یک میلیارد درخت ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، اما به سبب زیرساخت نهالستانهای جنگلی برآورد میشود که ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبار کافی است.
ایران از لحاظ زیرساخت نهالستان جزء ۱۰ کشور اول دنیاست
شعبانیان افزود: ایران از نظر زیرساخت نهالستانها جزء ۵ تا ۱۰ کشور اول دنیا محسوب میشود، اما این زیرساختها کمتر مورداستفاده قرار میگیرد.
معاون سازمان امور جنگلها تاکید کرد که در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت تمامی نهالستانهای کشور احیا شده است.
او ادامه داد: با اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، انقلابی در حوزه تولید و کاشت درخت در کشور شکل گرفته است که قابل مقایسه با سالهای گذشته نیست.
شعبانیان با بیان اینکه ۱۳۶ نهالستان جنگلی در کشور داریم، گفت: نهالستانهای کشورما به سبب بحث زیرساخت، نیروی کار در دنیا کم است.
نظر شما