به گزارش بازار، حسام خسروی با بیان اینکه این اقدام در چارچوب مصوبههای قرارگاه مدیریت تنش آبی آبفای استان تهران اجرا شده است، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط تنش آبی کلانشهر تهران، شرایط برای بهرهبرداری کامل از ظرفیت نهایی تصفیهخانه به میزان ۷۵۰۰ لیتر بر ثانیه و امکان تولید و تأمین پایدار آب سالم و بهداشتی برای همشهریان پایتخت فراهم شود.
به گفته وی، برای راهاندازی چهارمین زلالساز تصفیهخانه ششم آب تهران اقدامهایی نظیر خرید، باراندازی و نصب ۳۳۰ عدد پالونک، سیستم پوش و وکیوم زلالساز، سیستم روشنایی، شستوشو، آمادهسازی زلالساز انجام شده است.
معاون بهرهبرداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان تهران خاطرنشان کرد: در تصفیه آب پس از اختلاط آب با مواد شیمیایی در واحد انعقاد و لختهسازی، لختههای تشکیل شده را باید حذف کرد که برای جداسازی لختههای تشکیلشده، روشهای مختلفی وجود دارد و یکی از این روشها استفاده از زلالساز است.
تصفیهخانه ششم آب تهران در زمینی به مساحت ۲۰ هکتار و دو واحد هر یک به ظرفیت ۷,۵ مترمکعب در ثانیه در منطقه لتمال کن طراحی شده است که هماکنون واحد نخست آن با توان تولید پنج مترمکعب آب در ثانیه در حال فعالیت است.
این تصفیهخانه که در آبان ۱۴۰۰ به بهربرداری رسید، بهمنظور بهرهگیری موثر از ظرفیت منابع آبی غرب تهران بهویژه سد امیرکبیر ساخته شد و آب این سد از طریق تونلی به طول ۲۹,۵ کیلومتر به این تصفیهخانه انتقال مییابد.
فرایندهای بهکاررفته در این تصفیهخانه شامل مراحل کلرزنی اولیه، دبیسنجی، آشغالگیری، زلالسازی و فیلتراسیون و کلرزنی ثانویه است.
سهولت آبرسانی به مناطق شهری با ارتفاع بالاتر از رقوم زیرپوشش تصفیهخانههای موجود و در نتیجه کاهش هزینههای پمپاژ، ارتقای ایمنی سیستم انتقال آب و رعایت معیارهای پدافند غیرعامل به دلیل احداث تونل انتقال آب خام از سد تنظیمی کرج به تصفیهخانه و رفع دغدغه آلودگی نفتی آب خام متأثر از رودخانه کرج از مزایای عمده این تصفیهخانه به شمار میآیند.
نظر شما