بازار؛ گروه آب و انرژی: مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در حاشیه بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت ایران در نشستی خبری اظهار داشت: با همت همکاران عزیزمان در حوزه بازرسی صنعت نفت کشور، در سال ۱۴۰۲ افزایش ظرفیت پالایش گاز داشتیم و با به سرویس آمدن پالایشگاه فاز ۱۳، ظرفیت پالایش گاز کشور از یک میلیارد و ۳۱ میلیون مترمکعب به یک میلیارد و ۹۳ میلیون مترمکعب رسید.
وی افزود: گاز تحویلی به شرکت ملی گاز در سال ۱۴۰۰ به میزان ۷۸۹ میلیون مترمکعب بود که این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۸۱۴ میلیون مترمکعب رسید.
معاون وزیر نفت بیش از ۶۴۰۰ روستا در این دولت گازرسانی شد، گفت: صادرات گاز در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش داشت که دلیل آن هم این بود که ترکیه بهخاطر مشکلاتی که داشت سه ماه از ما گاز دریافت نکرد و در مجموع ۱۶.۵ میلیارد مترمکعب صادرات گاز در سال گذشته داشتیم.
به گفته او، واردات گاز از ۴۶۶ میلیون متر مکعب در سال ۱۴۰۱ به ۲۲۹۰ میلیون متر مکعب در ۱۴۰۲ رسیده است.
وی افرود: بهخاطر محدودیت های اسکلههای پارسجنوبی، بخشی از گازمایع تولیدی ما به شبکه سراسری تزریق میشود که با توسعه اسکلهها، ۵۰درصد در میزان تزریق گازمایع به شبکه کاهش یافته و امسال هم با بهره برداری از اسکله جدید، باز هم موانع صادرات گاز مایع ما کمتر خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز تصریح کرد: صدور مجوز برای احداث واحدهای مینی ال ان جی برای یکی از فولادیها انجام شد تا واحدی با ظرفیت ۱۰۰ تن در روز احداث شود.
وی افزود: صدور حواله گاز به مبلغ ۲.۶ همت برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر صادر شده و برای امسال هم ۳ همت صدور حواله گاز برای سرمایهگذاران در دستور کار است.
معاون وزیر نفت از پیش بینی ۴۲ میلیارد دلار نیاز سرمایه گذاری در برنامه هفتم توسعه در صنعت گاز خبر داد و گفت: با اتمام قرارداد صادرات گاز به بغداد و بصره، طی مذاکراتی که داشتیم، نهایتا الحاقیهای امضا کردیم که قرارداد صادرات گاز به عراق، تا ۵ سال تمدید شد.
وی ادامه داد: بیش از ۱۰۰ واحد شرکتهای دانش بنیان با صنعت گاز در ارتباط هستند و تفاهمنامه ای امضا شده تا سقف ۶۰۰ میلیون دلار از شرکتهای دانش بنیان حمایت میکنیم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: تفاهمنامهای با دانشگاهها و شرکتهایی برای استحصال هلیوم و هیدروژن داریم که کارهای مطالعاتی در حال انجام است.
وی افزود: افزایش ظرفیتی در فاز دوم شوریجه تا ۲.۲ میلیارد مترمکعب داریم که ظرفیت روزانه برداشت ۲۰ میلیون مترمکعب افزوده خواهد شد و با تکمیل فاز دوم سرانه هم ۵ میلیون مترمکعب به ظرفیت برداشت ما در زمستان اضافه خواهد شد.
معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: با تکمیل طرحهای جدید ذخیرهسازی گاز ۱۱۴ میلیون مترمکعب ظرفیت برداشت گاز از مخازن ذخیره سازی ایجاد خواهد شد.
وی افزود: برای ذخیرهسازی روزمینی، تا ۵ سال گاز نیم بها به صنایع متقاضی تخصیص مییابد و در ۱۹ نقطه تا امروز بحث ایجاد مخازن ذخیرهسازی روزمینی گاز در نظر گرفته شده است.
معاون وزیر نفت از ایجاد بازار صرفهجویی انرژی خبر داد و گفت: در آینده نزدیک گواهیهای صرفه جویی گاز در بورس انرژی رونمایی میشود.
وی ادامه داد: طرح بهینهسازی موتورخانهها ادامه دارد و تا امروز بیش از ۹۳ هزار موتورخانه اصلاح و بهینهسازی شدهاند.
چگنی درباره طرح تعویض بخاریهای راندمان پایین گفت: این جزو تکالیف قانونی ماست و باید ۴ میلیون بخاری راندمان پایین را با بخاریهای راندمان بالا تعویض کنیم که قرارداد آن به زودی امضا خواهد شد.
معاون وزیر نفت از کاهش ۳ میلیارد مترمکعب مصرف گاز در زمستان ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: در این باره ۳ همت پاداش صرفهجویی به مشترکان خوش مصرف گاز پرداخت شده است.
بهرهبرداری و آغاز عملیات ۲۲۴ میلیون یورو پروژه در ۱۴۰۲
وی با اشاره به اجرای طرحها و پروژه های مهم در سال ۱۴۰۲ توضیح داد: در مجموع معادل ۲۲۴ میلیون یورو پروژه به بهرهبرداری رسید یا عملیات اجرایی آن آغاز شد که معادل بیش از ۱۰ همت است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره اقدامهای این شرکت در حوزه کاهش گازهای مشعل گفت: مزایده گازهای مشعل در پالایشگاه های پارس جنوبی و پالایشگاه پارسیان نیز پارسال برگزار شد.
چگنی بیان کرد: سال ۱۴۰۱ در حوزه صدور پروانه برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر ۲.۶ همت سرمایهگذاری داشتیم، پارسال نیز حدود ۳ همت پروانه صادر شد.
وی از نیاز به جذب ۴۲ میلیارد تومان سرمایهگذاری در صنعت گاز کشور خبر داد و گفت: طبق برنامه ۲۰ میلیارد تومان آن از سوی سرمایهگذاران داخلی و خارجی تامین میشود.
نظر شما