بازار؛ گروه آب و انرژی: حسین رحیمی رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در آیین رونمایی از سامانه ثبت درخواست آنلاین کارت هوشمند سوخت که در حاشیه دومین روز برگزاری بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، مبارزه با قاچاق سوخت را یکی از مهمترین برنامههای کاری این مجموعه دانست و گفت: روزانه میلیونها لیتر سوخت از مبادی غیرقانونی کشور خارج میشود که این مسئله ضربه سنگینی به اقتصاد کشور وارد میکند.
او با بیان اینکه : هماکنون پروندهای در پلیس امینت فراجا در حال رسیدگی است که فضای گستردهای را دنبال میکند و جلوی میلیاردها سوخت قاچاق را خواهد گرفت، گفت: در یک بخش از این پرونده حدود سه هزار کارت سوخت متعلق به خودروهای اسقاطی، سوخت یارانهای دریافت میکردند که این کارتها با همکاری و هماهنگی مجموعه وزارت نفت به طور کامل ابطال شد؛ بررسیها حاکی از آن است که در برخی از استانهای شرقی و جنوبی کشور حجم برداشتی که از بنزین انجام میشود، ده برابر بالاتر حجم معمولی حتی در تهران است، همچنین بیش از ۶ هزار کارت سوخت مهاجر شناسایی و ابطال شد.
رحیمی افزود: به همه افرادی که کارتشان را اجاره میدهند با توجه به این که سوخت این قبیل کارتها به عنوان قاچاق از کشور منحرف میشود، درباره این تخلف، هشدار جدی میدهیم.
وی به بحث تخصیص سوخت براساس پیمایش اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به بررسیهایی انجام شده تا این لحظه ۱۵۶ شرکت مسافربری با صدور بارنامههای صوری سوخت یارانهای دریافت میکردند که بر این اساس، رقمی معادل ۱۳۹ میلیون لیتر سوخت نفتگاز یارانهای به یغما رفته و قاچاق شده است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا اعلام کرد: فراجا و پلیس امنیت با توجه به اجرای ماموریت ذاتی خود در همه ابعاد در مبارزه با قاچاق سوخت با جدیت تلاش میکند و برنامهها در سال ۱۴۰۳ ادامه خواهد یافت.
رحیمی تصریح کرد: سامانهای که امروز رونمایی شد، محصول همکاری مرکز پژوهش و توسعه ناجی و وزارت نفت (شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی) است که با رونمایی این سامانه، گام بزرگی بهمنظور کاهش عرضه خارج از شبکه سوخت برداشته خواهد شد.
وی افزود: متاسفانه فرآوردههای نفتی که قیمتی نازل در کشور دارد، به سهولت قاچاق میشود که مجموعه پلیس امنیت اقتصادی فراجا برای مقابله با این چالش اقدامهای فراوانی را انجام داده است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با بیان اینکه در ۱۰ روز گذشته دو عملیات گسترده در جنوب کشور در دو استان هرمزگان و بوشهر ازسوی نیروی انتظامی انجام شده است، بیان کرد: در این عملیات حدود ۳.۵ میلیون لیتر سوخت قاچاق تحویل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران شده است، همچنین صدها تانکر که حاوی حمل سوخت قاچاق بود، جمعآوری شد که این عملیاتها در وهله نخست در استانهای جنوبی و در مرحله بعد در دیگر استانها استمرار خواهد داشت.
رحیمی با اشاره به اینکه برنامههای مفصلی در ارتباط با مبارزه با فرآوردههای نفتی و سوخت در دستور کار داریم، یادآور شد: با مصوبه سران قوا و هماهنگی و همکاری خوبی که با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز داریم، در جنوب شرقی کشور طرحهای ویژهای را در به مرحله اجرا خواهیم گذاشت.
نظر شما