به گزارش بازار، جیپی مورگان در گزارشی اعلام کرد که با روند پرشتاب توسعه زیرساختهای عرضه و حملونقل گاز طبیعی و گاز طبیعی مایعشده (الانجی) بهویژه در قطر و ایالاتمتحده آمریکا، قیمت این حامل انرژی در جهان تا پایان دهه جاری میلادی تحت فشار قرار میگیرد.
افزایش تولید گاز و شمار تأسیسات الانجی که امکان جابهجایی این سوخت پاک را در سراسر جهان تسهیل میکند، برای شتاببخشی به روند تغییر صنایع از سوخت بسیار آلاینده زغالسنگ به سوخت پاک گاز طبیعی، و بهنصفرساندن انتشار گازهای گلخانهای کمککننده است.
بانک جیپی مورگان پیشبینی کرده است که تولید گاز طبیعی با رشد سالانه ۲درصدی از ۴۰۰۰ میلیارد مترمکعب در سال ۲۰۲۲ به ۴۶۰۰ میلیارد متر مکعب تا سال ۲۰۳۰ میرسد که این روند سبب مازاد عرضه ۶۳ میلیارد مترمکعبی تا پایان دهه جاری میشود.
انتظار میرود زیرساختهای صادرات الالجی از ۱۵۶ میلیارد مترمکعب در سال ۲۰۲۴ به ۶۰۰ میلیارد مترمکعب در سال ۲۰۳۰ برسد.
در این گزارش آمده است که انتظار میرود منابع اولیه برای افزایش مقدار تولید گاز از سوی ایالاتمتحده، خاورمیانه و تا حدی کمتر روسیه، باشد.
کریستیان ملک، استراتژیست ارشد انرژی جهانی جیپی مورگان گفت: ما شاهد سیر نزولی قیمت الانجی در جهان با افزایش نوسانهای ناشی از مازاد عرضه ساختاری در بازار هستیم.
شرکتهای نفتی پیشرو جهان در حوزه گاز و الانجی ازجمله شل، بیپی و توتالانرژی، با توجه به رشد اقتصادهای جهان و روند تغییر از زغالسنگ به گاز طبیعی بهعنوان بخشی از تلاشها برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای شرطبندی میکنند.
در این گزارش جیپی مورگان آمده است که رشد شدید عرضه گاز و کاهش قیمتها میتواند به روند جایگزینی گاز با زغالسنگ شتاب بخشد که این موضوع میتواند تا حدود ۱۷درصد از انتشار گازهای گلخانهای جهانی را کاهش دهد.
ملک گفت: درحالیکه خطرهای عرضه بیش از حد الانجی جهانی در پایان دهه جاری بهدرستی درک شده است، ما معتقدیم ظرفیت فزاینده تغییر مسیر از زغالسنگ به گاز طبیعی برای تغییر روند تقاضای الانجی دستکم گرفته شده است.
شرکت تحقیقاتی «اکسلا» (Accela) در تازهترین گزارش خود اعلام کرده است که برنامههای شرکتهای نفتی اروپایی برای افزایش تولید گاز و الانجی، بر برنامههایشان بهمنظور کاهش شدت انتشار کربن اثر اندکی خواهد گذاشت.
نظر شما