محمود نواصر؛ بازار: منطقه آزاد اروند در شمال غربی خلیج فارس و جنوب غربی استان خوزستان در شهرستانهای آبادان و خرمشهر با وسعت ۳۷ هزار و ۴۰۰ هکتار در محل تلاقی اروند رود و کارون واقع و همجوار با کشورهای عراق و کویت است و فرودگاه بین المللی آبادان در آن قرار دارد.
فرودگاه بین المللی آیت الله جمی آبادان جزو اولین فرودگاههای کشور است که در سال ۱۳۲۰ توسط شرکت ملی نفت ایران است و به دلیل وجود پالایشگاه احداث شد و با رونق گرفتن آبادان و خرمشهر فرودگاه نیز توسعه یافت تا جایی که نخستین پروازهای خارجی از مهرآباد و سپس آبادان در نیمه دوم سال ۱۳۲۸ آغاز شد.
کویت ایرویز، کی ال ام هلند، بریتیش ایرویزانگلیس، لوفت هانزای آلمان، مالتای مالت، سوئیس ایرویز سوئیس، اسکاندیناوی ایراسکاندیناوی و آلیتالیای ایتالیا و غیره شرکت های هواپیمایی فعالی بودند که پروازهایشان تا قبل از جنگ تحمیلی در فرودگاه آبادان نشست و برخاست داشت اما اکنون علیرغم ظرفیت بالای اقتصادی، گردشگری و درمانی در شهرهای آبادان و خرمشهر این فرودگاه پرواز خارجی ندارد و حتی پروازهای داخلی آن نیز محدود است
کویت ایرویز، کی ال ام هلند، بریتیش ایرویزانگلیس، لوفت هانزای آلمان، مالتای مالت، سوئیس ایرویز سوئیس، اسکاندیناوی ایراسکاندیناوی و آلیتالیای ایتالیا و غیره شرکت های هواپیمایی فعالی بودند که پروازهایشان تا قبل از جنگ تحمیلی در فرودگاه آبادان نشست و برخاست داشت اما اکنون علیرغم ظرفیت بالای اقتصادی، گردشگری و درمانی در شهرهای آبادان و خرمشهر این فرودگاه پرواز خارجی ندارد و حتی پروازهای داخلی آن نیز محدود است.
نقش مهم پروازهای خارجی در ارزآوری
عدم برقراری پرواز از فرودگاه بین المللی آبادان به سایر نقاط جهان باعث شده است تا ارزآوری از مراکز تجارت جهان به منطقه آزاد اروند به شدت کاهش یابد. این موضوع در حالی رخ می دهد که با توجه به شرایط اقتصادی کشور، همه باید تلاش کنند تا ارز وارد کشور شود.
شرکتهای هواپیمایی بسیاری در دنیا فعالیت میکنند که به دنبال بازارهای جدید هستند و قطعا چنانچه از طریق مسئولان ذیربط در این خصوص تلاش و رایزنی شود میتوان اقدامات شایسته ای را در این زمینه انجام داد و پروازهای بسیاری از کشورها وارد منطقه آزاد اروند شود.
حضور ایرلاینهای خارجی موجب تقویت ظرفیتهای گردشگری خوزستان و همچنین تقویت حوزه سیاسی و امنیتی کشور می شود. در شرایط فعلی کشور نیاز به حضور گردشگر خارجی دارد زیرا از این طریق ارزآوری نیز صورت میگیرد.
توسعه فعالیتهای اقتصادی در گروی برقراری پروازهای خارجی
وجود اتاقهای بازرگانی آبادان و خرمشهر در محدوده منطقه آزاد اروند ضرورت برقراری پروازهای خارجی برای تجار و بازرگانان را دو چندان کرده است.
آبادان و خرمشهر میتوانند در زمینه گردشگری سلامت؛ ارزآوری مناسبی برای کشور داشته باشند و یکی از راههای ورود گردشگر خارجی، ایرلاینهای بین المللی است.
همه ساله تعداد زیادی از هموطنان ما با هدف گردش به نقاط مختلف دنیا می روند که غالبا از طریق پرواز این امر ممکن است. حضور اتباع سایر کشورها از طریق ایرلاین های خارجی در بلندمدت منجر به توسعه مراکز درمانی و پزشکی و به تبع آن رونق صنعت هتلداری و بسیاری امور دیگر از جمله گردشگری خواهد شد.
ترکیه، امارات متحده عربی، قطر و اکثر کشورهای شرق آسیا تمام تلاش خود را به کار گرفته اند تا ایرلاین های زیادی را به مقصد کشور خود میزبانی کنند چرا که نگاه آن ها مبتنی بر اقتصاد پویا و آزاد است.
ضرورت استفاده از ناوگان مناسب برای صنعت گردشگری
در اغلب مناطق توسعه یافته گردشگری دنیا شبکه حمل و نقل با کیفیت و مطلوب و مناسب وجود دارد و تردیدی نیست که رشد صنعت گردشگری مدیون توسعه سیستم حمل و نقل است؛ امروزه یکی از معیارهای سنجش سطح توسعه یافتگی هر سرزمینی، نظام حمل و نقل آن سرزمین است.
وقتی یک ایرلاین پرواز خود را در یک کشور برقرار می کند، برای سودآوری بیشتر ناچار به تبلیغ برای فرودگاه آن منطقه است و خود این موضوع یک تبلیغ برای شهرهای در محدوده منطقه آزاد اروند است.
مدیر توسعه گردشگری و میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد اروند در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: با توجه به اینکه فرودگاه بین المللی آبادان یکی از باقدمت ترین فرودگاه های ایران است و در گذشته به عنوان فرودگاه دوم کشور مورد استفاده قرار می گرفته، سازمان منطقه آزاد اروند برنامه های ویژه ای را برای توسعه آن در نظر دارد.
امیر هوشنگ بابامرادی افزود: سازمان منطقه آزاد اروند در نظر دارد با افزایش ظرفیت های پروازها، مجددا روزهای طلایی این فرودگاه احیا شود.
وی وجود مسیرهای مواصلاتی بسیار خوب در منطقه آزاد اروند را مهم ترین علت حضور سرمایه گذاران دانست و گفت: فرودگاه، راه آهن، بنادر و مسیر زمینی این منطقه را نسبت به سایر مناطق متمایز کرده است.
مدیر توسعه گردشگری و میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد اروند تصریح کرد: سرمایه گذاران بسیاری قصد ورود و تردد به منطقه آزاد اروند را دارند که با توجه به محدودیت های فعلی پروازی گلایه هایی را نسبت به مشکلات تردد همچون نبود پرواز و کمبود بلیط عنوان می کنند.
بابامرادی توضیح داد: یکی از ماموریت هایی که سازمان منطقه آزاد اروند به واحد گردشگری این سازمان محول کرده، پیگیری لازم به منظور توسعه پروازهای فرودگاه بین المللی آبادان است.
بابامرادی: سازمان منطقه آزاد اروند بنا دارد از هر سرمایه گذار که بتواند در حوزه توسعه پروازها و یا راه اندازی ایرلاین اقدامی انجام دهد، حمایت کند و در واقع از سرمایه گذاران بخش حمل و نقل حمایت ویژه را انجام می دهیم
وی تاکید کرد: سازمان منطقه آزاد اروند بنا دارد از هر سرمایه گذار که بتواند در حوزه توسعه پروازها و یا راه اندازی ایرلاین اقدامی انجام دهد، حمایت کند و در واقع از سرمایه گذاران بخش حمل و نقل حمایت ویژه را انجام می دهیم.
مدیر توسعه گردشگری و میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به ترمینال جدید فرودگاه بین المللی آبادان، بیان کرد: سازمان منطقه آزاد اروند بودجه بسیار خوبی را برای ساخت ترمینال اروند صرف کرده ولی متاسفانه پس از چند سال به بهره برداری کامل نرسیده که با توجه به مشکلات سالن فعلی و ظرفیت کم انتظار داریم شرکت فرودگاه ها با سرعت بیشتری ترمینال اروند را تکمیل و به بهره برداری کامل برساند.
ضرورت برقراری پرواز آبادان-کویت
عضو هیات مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و کویت در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: وجود پروازهای خارجی در فرودگاه بین المللی آبادان یک ضرورت و جزو مطالبات فعالان اقتصادی است.
امین فرطوسی افزود: راه اندازی خط هوایی آبادان-کویت از پروازهای مورد انتظار است که باید واقع بینانه در این خصوص برنامه ریزی شود.
وی توضیح داد: پرواز باری مسافری در مسیر کویت از نظر اقتصادی توجیه دارد و باید سریعتر در این خصوص اقدام لازم صورت گیرد.
فرودگاه بینالمللی آبادان دارای ظرفیتهای بالایی است و هم اکنون برنامههای عمرانی ویژهای در حال اجرا است و به طور حتم یکی از مبانی رشد اقتصادی منطقه آزاد اروند همین فرودگاه است.
صنایع و کشاورزی دو محور مهم اقتصادی در شهرهای آبادان و خرمشهر است که بخشی از صادرات این دو محور و در نتیجه آن ارزآوری باید از طریق مسیر هوایی انجام شود.
ترافیک «واتر سالوت»
یکی از اتفاقات جالبی که در فرودگاهها هر از چند گاهی رخ میدهد رسم «واتر سالوت» است. در این رسم وقتی یه هواپیمای شرکت هوایی برای اولین بار به فرودگاهی می رود از دو سوی باند فرود طرف هواپیما آب می پاشند.
آنگونه که مسئولان می گویند عزم خود را جزم کردهاند باید منتظر بود و دید که آیا شاهد برگزاری مراسم «واتر سالوت» همراه با یک ترافیک سنگین در فرودگاه بینالمللی آبادان خواهیم بود یا این هم خیزی است که برداشته شده ولی پرشی متعاقب آن وجود ندارد.
نظر شما