۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۴
پودر کاکائو و روغن مخصوص شیرینی در کشور تامین شد | تحول در صنعت شکلات سازی
در گفت‌وگو با بازار مطرح شد؛

پودر کاکائو و روغن مخصوص شیرینی در کشور تامین شد | تحول در صنعت شکلات سازی

کرج- تامین پودر کاکائو و روغن مخصوص شیرینی سازی ماده های حیاتی شکلات سازی یکی از کار های مهمی است که در سال های اخیر در کشورمان صورت گرفته است.

بازار، گروه استان ها: صنعت شیرینی و شکلات سازی علاوه بر آنکه کام افراد را شیرین می کنند، سود و ارز آوری خوبی را برای کشور به ارمغان می آورند. تامین پودر کاکائو و روغن مخصوص شیرینی سازی از دغدغه های مهم تولیدکنندگان این صنعت به شمار می رود.

تولیدکنندگان شیرینی و شکلات علاوه بر تامین مواد اولیه با چالش های دیگر روبرو هستند که مدیرعامل شرکت آماده لذیذ دو با برند تجاری کوپا به بیان آن پرداخته است. سال ۹۳ بود که هیئت مدیره کارخانه آماده لذیذ دو با نام تجاری کوپا تصمیم گرفت تا در صنعت شیرینی و شکلات حضوریابد .

با خریداری زمین، ساختمان ساخته شد و با صادر شدن مجوزهای رسمی و تجهیز ماشین آلات، تولید وعرضه شرینی و شکلات این شرکت آغاز شد. برای بررسی چالش های صنعت شیرینی و شکلات با مهدی کریمی، مدیرعامل کارخانه آماده لذیذ (کوپا) به گفتگو نشسته ایم .

* تامین مواد اولیه وارداتی چه مشکلاتی را برای تولیدکنندگان شکلات سازی ایجاد می کند؟

تصمیم گیری های مقطعی وزراتخانه های مرتبط در این باره است. برای نمونه تامین کننده ای بیان می‌کند که پودر کاکائو را در داخل می سازد و براساس منافع ملی امکان واردات کالایی که تولید کننده داخلی آن را می سازد ، ممنوع می شود. اگر تامین کننده نتواند نیاز کل کشور را تامین کند سایر مصرف کننده های پودر کاکائو با کمبود این ماده روبرو می شوند.

کارخانه ها بعضی اوقات مجبور می شوند آرد را از بازار غیر رسمی با قیمت سه الی چهار برابر قیمت دولتی تهیه کنند

در این خصوص، شرکتی که نام آن را بیان نمی کنم بیان کرد که می تواند پودر کاکائو را تولید کند و بر این اساس واردات آن کالا ممنوع شد اما بعد، میزان تولید این کارخانه یک الی ده درصد مصرف سالیانه شرکت ها را تامین می کرد و کمبود پودر کاکائو احساس شد.

قیمت این کالا بیش از قیمت جهانی فزونی یافت این موضوع اطلاع رسانی شد و با بررسی هایی صورت گرفت، با مجاز اعلام شدن واردات پودر کاکائو شرکت های بازرگانی توانستند این کالا را وارد کنند. البته صنعت شکلات سازی به دوماده اولیه مهم نیاز دارد که یکی روغن است که برای صنعت شکلات سازی روغن خاصی به کار گرفته می شود و ماده دیگر پودر کاکائو است که با واردات انجام می شود.

گمرگ و ساختارهای اداری روند ترخیص پودر کاکائو از گمرک را طولانی می کند در نتیجه کمبود این کالا در بازار لمس می شود. تغییرات نرخ ارز نیز سبب می شود تا قیمت پودر کاکائو که به نرخ ارز وابسته است با تغیرات زیای همراه شود وبر قیمت تمام شده قیمت زیادی می گذارد.

پودر کاکائو و روغن مخصوص شیرینی در کشور تامین شد | تحول در صنعت شکلات سازی

* روغن، گندم ، شکر از مواد اولیه صنعت شکلات سازی به شمار می روند. این مواد چه تاثیری بر قیمت نهایی تولید می گذارند؟

بخشی از قیمت تمام شده محصول به تامین مواد اولیه و نرخ گذاری مواداولیه ارتباط مربوط می شود وقطعا قیمت مواد اولیه تاثیر زیادی بر رشد قیمت نهایی خواهند گذاشت.

* مواد اولیه که نامبرده شد در انحصار دولت به سر می برند این انحصار چه تاثیری بر تولید محصول می گذارد؟

دسترسی و تعیین قیمت کالاهای اساسی که در صنعت شیرین و شکلات به کار برده می شود نقش مستقیمی در قیمت نهایی دارد چرا که اگر نتوان در بازار روغن های مخصوص شیرین سازی را تهیه کرد منجر به افزایش قیمت کالا می شود.

میزان دسترسی به آرد نیز در صنعت شیرینی و شکلات مانند: کیک، بیسکوئیت و...خیلی موثر است چرا که این صنایع آرد زیادی مصرف می کنند و دولت آرد را تامین و به شرکت ها سهمیه می دهد.اگر میزان دسترسی این کالا با کاهش روبرو شود قیمت محصول نیز روند افزایش را طی خواهد کرد.

کارخانه ها بعضی اوقات مجبور می شوند آرد را از بازار غیر رسمی با قیمت سه الی چهار برابر قیمت دولتی تهیه کنند. وقتی تولید کننده کالایی را با افزایش قیمت خریداری می کند باید کالای خود را بر اساس قیمت تمام شده محاسبه کند و حاشیه سودی را برای کالا در نظر گرفته و به بازار عرضه کند. تمامی مواردی که بیان شد در افزایش قیمت نهایی نقش دارند.

* صنعت شیرینی و شکلات برای بسته بندی محصولات خود به مواد پتروشیمی نیاز دارد. تغییر قیمت مواد پتروشیمی چه مشکلاتی را برای تولید کننده ایجاد می کند؟

شرکت ما با صنعت پتروشیمی همکاری ندارد اما شرکت های چاپ و بسته بندی مواد اولیه خود را از صنعت پتروشیمی تهیه می کنند. شرکت های پتروشیمی به دلیل سود زیاد صادرات کالاهای پتروشیمی، تمایل زیادی به صادرات کالا دارند و این خود سبب کمبود کالاهای پتروشیمی در بازار داخلی می شود.

بسته بندی های جدید به ماشین های جدید بسته بندی نیاز داشته و این ماشین آلات و تکنولوژی های روز دنیا در دستان کشورهای اروپایی قرار دارد

شنیده ها حاکی از آن است که برخی از شرکت ها، کالای پتروشیمی داخلی را که به کشورهای اطراف صادر شده است را خریداری می کنند و آن ها را به کشور وارد می کنند. قیمت بعضی از اقلام پتروشیمی داخلی نسبت به نمونه خارجی آن ها گران تراست و این خود جای تعجب دارد چرا کشوری که نفت وکالاهای پتروشیمی را دارد نمی تواند این مسئله را مدیریت کند. طبیعی است که وقتی کالایی گران خریداری می شود بر قیمت تمام شده بسته بندی نیز تاثیر می گذارد

* لفاف هایی که برای بسته بندی محصولات صنعت شکلات و شیرینی در داخل تهیه می شوند با نمونه های خارجی چه تفاوتی دارند؟

صنعت بسته بندی در سال های اخیر روند رشد قابل توجهی را طی کرده است اما صنعت بسته بندی ما محدویت هایی را برای کارخانه هایی که با مردم کار دارند ایجاد می کنند. برای مثال لفاف هایی که به دور محصولات پیچیده می شوند هرچه قدر نازک تر تهیه شوند علاوه بر اینکه قیمت را کاهش می دهند کیفیت بسته بندی را نیز افزایش می دهد.

ما در خصوص لفاف ها با محدودیت روبرو می شویم چرا که لفاف های تولید داخل که به دور محصولات شیرینی و شکلات پیچیده می شوند از ۵۵الی ۵۸ میکرون برخودارند اما ترکیه لفاف هایی با ۴۰،۴۲ و ۴۳میکرون و حتی کم تر از ۴۰ میکرون ۳۷ الی ۳۸ میکرون به بازار عرضه می کند.

این خود سبب می شود که در کیلوگرم طول بیشتری خریداری کرد؛ یعنی با قیمت ثابت می توان تعداد بسته های بیشتری را بسته بندی کرد. انعطاف پذیری لفاف های نازک از لفاف های ضخیم بیشتر است در نتیجه کیفیت چاپ را نیز افزایش می‌دهد. ترکیه لفاف هایی با کیفیت بسیار بالا را چاپ می کند اما این ضعف صنعت بسته بندی ما را نشان نمی دهد صنعت بسته بندی ما در این سال های خرید رشد چشمگیری را پیموده است اما با مرزهایی که می تواند جایگاه خود را در این زمینه کسب کند، فاصله دارد.

* حضور بخش خصوصی در صنعت شیرینی و شکلات چه میزان توانسته است به کیفیت و فروش محصولات کمک کند؟

تمرکز و ورود بخش خصوصی سبب شده تا این صنعت قدرتمند شود چرا که با حضور بخش خصوصی این صنعت از نظر تکنولوژی و تولید محصولات شکلات سازی در ردیف شرکت های اروپایی محصول تولید می‌کند. اگر فرد نداند که این کالا در ایران یا خارج از کشور تولید شده است نمی تواند محصول تولیدداخل را از نمونه خارجی آن تشخیص دهد.

پودر کاکائو و روغن مخصوص شیرینی در کشور تامین شد | تحول در صنعت شکلات سازی

* صحبت از کیفیت شد. مردم از کیفیت کالاهای صنعت شیرینی و شکلات رضایت دارند اما از بسته بندی وعدم خلاقیت بسته بندی محصولات گله می کند. علت این ضعف چیست؟

بسته بندی های جدید به ماشین های جدید بسته بندی نیاز داشته و این ماشین آلات و تکنولوژی های روز دنیا در دستان کشورهای اروپایی قرار دارد. این دستگاه ها از نظر میزان سرعت، تعداد در دقیقه و از نظر نوع بسته بندی کارایی بالایی دارند. زمانی که نرخ ارز افزایش می یابد، شرکت ها برای ورود ماشین آلات بسته بندی رغبتی ندارند و زمانی که این دستگاه را نتوان وارد کرد نمی توان بسته بندی متنوع را در بازار مشاهده کرد.

* مردم خرید شکلات را کالای لوکس می دانند این عقیده چه تاثیری بر بازار خرید و فروش شکلات می گذارد؟

شکلات به علت مواد اولیه و از نظر تجملی بودن در دسته کالاهای گران بها قرار می گیرد. کسانی تمایل دارند مبلغ های بیشتری را برای شکلات پرداخت کنند این محصول را خریداری می کنند.

* فرآیند دریافت وام را چگونه ارزیابی می کنید؟

مسئولیت مدیریت منابع مالی و گرفتن وام بر عهده واحد مالی است. برای همین من اطلاع زیادی ندارم اما این را می دانم که واحد مالی با بانک ها برای رفع مشکلات خود مراوده دارند.

* آیا استان البرز با برپایی نمایشگاه ها توانسته به بازار فروش محصولات کمک کند؟

بله، اگر در این نمایشگاه ها بازدید عموم را مجاز بدانند می توانند به ارائه محصولات به خصوص محصولات جدید شرکت های تولید کننده شکلات کمک کنند. البته نمایشگاه شیرینی و شکلات اواخر تابستان در نمایشگاه بین المللی استان تهران برگزار می شود و عموم هم می توانند از آن بازدید کنند. در این نمایشگاه، ماشین آلاتی که در حوزه شیرینی و شکلات فعالیت می کنند حضور دارند وکارخانه های صعنت شیرینی و شکلات درنمایشگاه شرکت می کنند تا محصول خود را معرفی کنند.

کد خبر: ۲۷۷٬۴۷۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha