آیین‌نامه توزیع آنلاین دارو، یک سویه تدوین شده است
در نشست کمیسیون فاوای اتاق ایران مطرح شد

آیین‌نامه توزیع آنلاین دارو، یک سویه تدوین شده است

در نشست کمیسیون فاوای اتاق ایران، تأکید شد که آیین‌نامه ارائه خدمات غیرحضوری نسخ الکترونیکی در داروخانه‌ها، یک‌سویه تدوین شده و نظرات بخش خصوصی در آن اعمال نشده است.

به گزارش بازار، تازه‌ترین نشست کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران با موضوع بررسی مشکلات پلتفرم‌های حوزه سلامت و توزیع دارو، برگزار شد. عمده پلتفرم‌های توزیع آنلاین دارو، مدت‌هاست که در انتظار ارائه دستورالعملی دقیق برای نحوه فعالیت خود هستند اما با تعلل وزارت بهداشت، در نهایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به ماجرا ورود کرد و طرح پیشنهادی خودش را در این زمینه ارائه کرد. با این حال اما به موازات این اقدام، وزارت بهداشت نیز آیین‌نامه ارائه خدمات غیرحضوری نسخ الکترونیکی در داروخانه‌ها را تدوین کرد و طبق آن سازمان غذا و دارو را مکلف کرده تا سامانه توزیع آنلاین دارو راه‌اندازی کند. همچنین داروخانه‌های متقاضی توزیع آنلاین دارو و پلتفرم‌های حمل‌ونقل دارو را نیز ملزم کرده تا برای ارسال دارو به این سامانه متصل شوند. این‌ها و نکات دیگر در این آیین‌نامه، مشکلات زیادی برای پلتفرم‌های موجود ایجاد کرده است.

سادینا آبایی، رئیس کمیسیون فناوری ارتباطات و اطلاعات اتاق ایران، در این جلسه با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰۰ پلتفرم در کشور در حوزه‌های مختلف ثبت شده‌اند، افزود: با وجود فعالیت این تعداد پلتفرم اما قوانین و مقررات دقیقی برای فعالیت آن‌ها وجود ندارد. قانونی که در حال حاضر به آن استناد می‌شود مربوط به سال ۸۲ بوده که اساساً چنین مجموعه‌های پلتفرمی با این عمق و وسعت فعالیت، وجود نداشته است.

او با اشاره به اینکه در مورد پلتفرم‌های فروش و توزیع دارو، وزارت بهداشت مسئول تدوین آیین‌نامه بوده است، ادامه داد: متأسفانه در این مورد سازمان غذا و دارو ترک فعل کرده است. ما از نمایندگان این سازمان برای حضور در این جلسه نیز دعوت کردیم اما حاضر نشدند.

آبایی با اشاره به حساسیت‌های وزارت بهداشت درباره حفظ حریم خصوصی بیماران، گفت: اگر اپراتور مرکزی ایجاد شود که اطلاعات بیماران در آنجا و بیرون از پلتفرم‌ها نگهداری شود، مشروط به اینکه پلتفرم‌ها اجازه بازیابی دیتا و استفاده از آن را برای فعالیت‌های مارکتینگ خود داشته باشند، تا حد زیادی مشکلات برطرف خواهد شد.

احمد آتش هوش رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی اتاق ایران، نیز گفت: حساسیت‌های زیادی در حوزه توزیع آنلاین دارو وجود دارد. از جمله اینکه اطلاعات بیمار در کجا نگهداری می‌شود.

او افزود: آیین‌نامه‌ای که با تأخیر زیاد از سوی وزارت بهداشت تدوین شده است، قطعاً مورد نظر پلتفرم‌ها نیست و این آیین‌نامه یک‌طرفه نوشته شده است.

آتش هوش ادامه داد: به نظر می‌رسد با قرار گرفتن چند الزام در آیین‌نامه می‌توان مشکلات فعالیت پلتفرم‌ها را حل کرد. الزاماتی مانند این که پلتفرم‌ها به طور خاص ملزم به حفظ حریم خصوصی شوند، تهیه دارو صرفاً از داروخانه صورت بگیرد، صدور فاکتور دارو با مهر و امضای مسئول فنی انجام شود، رعایت قیمت‌های مصوب، تهیه دارو صرفاً بر اساس نسخ الکترونیکی، امکان برقراری ارتباط مستقیم بین بیمار و دکتر داروساز توسط پلتفرم، وجود مسئول فنی دارو برای بسته‌بندی دارو و تعیین نحوه حمل آن و ... اگر در تدوین آیین‌نامه به این نکات توجه شود این کار شدنی است و مشکلی نخواهد بود.

او درخواست کرد که کمیسیون فاوا نظر کارشناسی و دقیق خود را درباره آیین‌نامه تدوین شده ارائه کند تا اتاق ایران در جلسات مربوط به این موضوع به آن استناد کند.

برخی از صاحبان و فعالان پلتفرم‌های حوزه دارو و سلامت در این جلسه نیز به بیان مشکلات خود پرداختند. تعارض منافع با وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، عدم درک ماهیت استارتاپی پلتفرم‌ها از سوی دست‌اندرکاران تدوین آیین‌نامه و قوانین و عدم اخذ نظرات بخش خصوصی در تدوین آیین‌نامه از مهم‌ترین نکات مورد تأکید آن‌ها بود.

کد خبر: ۲۷۶٬۸۷۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha