۱۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۷
کول سیمانی چاه چیست و چه کاربردی دارد؟

کول سیمانی چاه چیست و چه کاربردی دارد؟

هنگام حفاری چاه امکان ریزش وجود دارد. لذا جهت جلوگیری از ریزش چاه از سازه هایی به نام کول های سیمانی استفاده می شود.

به گزارش بازار، هنگام حفاری چاه امکان ریزش وجود دارد. لذا جهت جلوگیری از ریزش چاه از سازه هایی به نام کول های سیمانی استفاده می شود. کول ها شکلی شبیه به بیضی یا دایره تو خالی دارند که دور چاه قرار داده می شوند.  
از کول های سیمانی فقط در هنگام حفاری استفاده نمی شود؛ بلکه پس از حفر چاه ها نیز مورد استفاده قرار می گیرند. زیرا خطر ریزش چاه به مرور زمان و فرسوده شدن آن افزایش می یابد. 
خطر ریزش چاه با افزایش سن آن ها بیشتر می شود. در چنین مواقعی در صورتی که بخشی از چاه دچار ریزش شده است باید با استفاده از کول گذاری از ریزش بیشتر آن جلوگیری کرده و چاه را ترمیم کرد. اما اگر چاه به صورت کامل ریزش کرده باشد باید به فکر حفر یک چاه جدید باشید. 
کول ها دارای انواع مختلفی می باشند که هر کدام ویژگی ها و کاربرد های خودشان را دارند و با توجه به آن ها مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع کول سیمانی چاه

همانطور که گفته شد از کول سیمانی به منظور استحکام بخشی و جلوگیری از ریزش دیواره های چاه استفاده می شود. در ادامه با انواع پرکاربرد کول سیمانی آشنا می شوید. 

۱.      کول میله ای

کول میله ای که به آن کول دایره ای نیز گفته می شود، یک حلقه سیمانی یا بتنی می باشد .به این دلیل به این نوع کول، میله ای گفته می شود که در ساختار نوع مسلح آن از دو عدد میلگرد و یا تسمه آهنی استفاده شده است.  
کول میله ای در سایز های مختلفی تولید می شود که با توجه به اندازه چاه، کول میله ای با سایز مورد نظر تهیه می شود.  به عنوان مثال در هنگام بازسازی چاه های فاضلاب از کول میله ای با سایز ۶۰ که اندازه نسبتا کوچکی دارد استفاده می شود.
کول میله ۹۰ ، کول میله ۱۰۰ و کول میله ۷۰ از انواع پرکاربرد کول میله ای چا می باشند.

۲ .  کول انباری

کول انباری یکی دیگر از انواع کول می باشد که از آن در چاه ها استفاده می شود. این کول خود نیز دارای سه مدل می باشد. این سه مدل شامل کول تخت دو تیکه، کول انباری کف تخت و کول تخم مرغی می شوند.
کول انباری معمولا به شکل بیضی طراحی می شود؛ اما همانطور که گفتیم مدل های مختلف آن مانند تخم مرغی، بادامی و غیره نیز یافت می شوند. مدل تخم مرغی که ابعاد آن ۵۰ در ۹۰ است مرسوم ترین مدل کول های انباری می باشد که دلیل استفاده از آن کوچک بودن آن می باشد. 
کول انباری معمولا در اتاقک های مثلثی شکلی که در کف چاه های آب و فاضلاب قرار دارند استفاده می شوند. همچنین همانند دیگر انواع کول ها، از این نوع کول در چاه های فاضلاب شهری و زیر زمینی جهت جلوگیری از ریزش آن ها نیز استفاده می شود.استفاده از کول انباری در چاه ها همچنین باعث روان تر شدن حرکت آب نیز می شود.

۳ . کول تخم مرغی

کول تخم مرغی نوعی از کول انباری است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
کول های تخم مرغی در سایز های ۹۰ و ۱۲۰ سانتی متری ساخته می شوند. این کول ها معمولا در فرآیند های نقب زنی و زهکشی مورد استفاده قرار می گیرند.

نحوه کول گذاری در چاه 

بهترین زمانی که در آن چاه ها را کول گذاری می کنند، زمانی است که بافت های فرسوده چاه در حال بازسازی باشند. انجام کول گذاری در این زمان باعث می شود احتمال ریزش چاه در آینده بسیار کاهش یابد. کول گذاری به این صورت انجام می شود که کول ها را در کف انباره چاه به صورت ردیفی می چینند تا به سقف چاه و بالای دهانه آن برسند. البته توجه داشته باشید که قبل از چیدن کول ها ابتدا دهانه چاه اندازه گیری می شود و سپس کول مورد نظر و متناسب با آن را در چاه قرار می دهند. 
استفاده از کول ، علاوه بر اینکه از ریزش چاه جلوگیری کرده و آن را ترمیم می کند؛ از پر شدن چاه نیز جلوگیری می کند. به این صورت که استفاده از کول در چاه مانع از ورود خاک، گرد و غبار و غیره در آن می شود.  
این کار منجر به افزایش طول عمر چاه می شود و همچنین از ورود جانورانی که در خاک زندگی می کنند نیز جلوگیری می کند. این موضوع هنگامی اهمیت دارد که چاه مورد نظر، چاه آب باشد. 

کد خبر: ۲۷۶٬۱۴۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha