۱۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۰:۰۱
زنان کارآفرین قم چشم انتظار بازارچه‌های دائمی| «شمیم» روزهای بهتر می‌آید؟
بازار گزارش می‌دهد؛

زنان کارآفرین قم چشم انتظار بازارچه‌های دائمی| «شمیم» روزهای بهتر می‌آید؟

قم- زنان کارآفرین و توانمند قمی در پیچ و تاب‌های سخت اقتصادی و اجتماعی برای این که نقش نان آور خانه را به درستی بازی کنند نیاز به مکان و بازارچه دائمی برای نمایش توانمندی‌های خود هستند.

هیفاء پردل، بازار: واژه‌ای به نام «کار» این روزها همه اقشار جامعه را درگیر خود کرده است تا بتوانند بدون این که دستی را به سوی کسی دراز کنند در دنیای بی‌رحم کنونی که دستخوش مشکلات اقتصادی و اجتماعی است بر روی پای خود بایستند و در برابرش حقوق و مزایایی را دریافت تا چرخ زندگی را بچرخانند. در این میان زنانی هستند که با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند تا اقتصاد خانه و خانواده خود را بچرخانند، زنانی نان‌آور خانه هستند و به نام «زنان خود سرپرست» نامیده می‌شوند.

زنان خود سرپرست و یا بی‌سرپرست و یا کارآفرین قمی برای رهایی از مشکلات اقتصادی برای چرخش اقتصاد خانه و خانواده نیاز به حامی و حمایت مسئولان دارند. زنانی که در پیچ و خم‌های قوانین دست و پاگیر به دشواری فعالیت اقتصادی می‌کنند و تنها انتظار آن‌ها حمایت است چرا که آنها آن‌قدر توانمند هستند که بتوانند زندگی خود را بچرخانند.

برپایی نمایشگاه

اما برخی مواقع برای دریافت یک وام خرد در میان پیچ و خم‌های اداری و قوانین ناتوان هستند یا برای نمایش محصولات کارآفرینی خود تنها نیاز به مکان و یاز بازارچه‌ای برای فروش هستند که هم اقتصاد خانه هم اقتصاد کشور را به چرخش درآورند. زنان کارآفرین قمی سال‌ها است از مسئولان انتظار ایجاد بازارچه‌های دائمی دارند اما هنوز روزگار آنها سخت است.

با خبر شدیم که از طرف اداره کل اوقاف و امور خیریه استان طرحی به نام «شمیم خدمت» با هدف شناسایی؛ آموزش و توانمندسازی و ایجاد اشتغال برای گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه اجرا شده است که نمونه موفق این طرح برگزاری نمایشگاهی برای نمایش توانمندی‌های زنان کارآفرین و یا سرپرست خانوار است تا بتوانند محصولات را خود را در محیطی رایگان و یا با هزینه بسیار اندک به فروش برسانند.

زنانی کارآفرین قم چشم انتظار بازارچه‌های دائمی| «شمیم» طرحی برای اشتغال و توانایی

رنج زنانی که نان آور خانه هستند

در هر گوشه از این نمایشگاه زنان توانمندی دیده می‌شوند که در زمینه‌های مختلف اعم از مشاغل خانگی؛ هنری؛ صنایع دستی و انواع عرقیجات و محصولات ارگانیک تا خیاطی و زیورآلات محصولات خود را که حاصل تلاش و توانمندی‌های آن‌ها است به نمایش درآمده و از بازدیدکنندگان انتظار خرید و حمایت دارند.

این زنان سرپرست خانوار که نان آور یک خانواده هستند برای خرید یک چرخ خیاطی و گرفتن تسهیلات بانکی برای کارآفرینی گلایه‌هایی از قوانین بانکی و سامانه مشاغل خانگی داشتند

در گوشه‌ای از این نمایشگاه غرفه‌ای که ویژه فروش روسری و جوراب است با بانویی به نام نجمه سادات طباطبایی آشنا می‌شوم. او می‌گوید: من نان آور خانواده هستم و قبلاً در اسنپ فعالیت و امرار معاش می‌کردم ولی خودروی من فرسوده است و با مشکلاتی روبرو شدم و اکنون به سمت فروشندگی رفتم. در این نمایشگاه به نمایندگی از صاحب کارم غرفه زده و تنها درصد ناچیزی از فروش این محصولات را دریافت می‌کنم.

وی می‌افزاید: هرچند در زمینه ملیله دوزی و قلاب بافی هم توانایی دارم اما مگر می‌شود با مستأجری و مشکلات اقتصادی با این هنرها بار اقتصادی یک خانواده را برداشت. ما نیاز به حمایت داریم برای یک مجوز به قدری در پیچ و تاب قوانین گم می‌شوم که مأیوس می‌شوم. برای دریافت وام گفته شد وارد سامانه شوم اما سامانه به اشتباه دهک مرا بارگذاری کرده است.

زنانی کارآفرین قم چشم انتظار بازارچه‌های دائمی| «شمیم» طرحی برای اشتغال و توانایی

کبری عطایی هنرمند مینیاتوری که ۷ سال در این حرفه فعالیت دارد نیز به خبرنگار بازار می‌گوید: من در زمینه مینیاتوری فعالیت دارم این هنر کار سختی است من برای فروش محصولات خود نیاز به یک مکان دائمی هستم قدرت آن را ندارم که در نمایشگاه‌ها حضور داشته باشم چرا که هزینه غرفه‌ها بسیار سنگین است.

بزرگ مرد کوچکی که نان آور خانه است

در گوشه دیگری نمایشگاه غرفه فروش محصولات فرآورده‌های گوشتی سوسیس و کالباس ارگانیک توجه مرا به خود جذب می‌کند. غرفه‌ای که متصدی آن یک خواهر و برادر نوجوان است. این نوجوان خود را محمد مهدی هاشمی معرفی کرده و می‌گوید: ما در زمینه تولید فرآورده‌های گوشتی سوسیس و کالباس طبیعی و کاملاً ارگانیک فعالیت داریم و زمینه اشتغال ۵ نفر را فراهم کردیم.

طرح شمیم به کمک زنان سرپرست خانوار آمده است

وی عنوان می‌کند: از مسئولان درخواست داریم کارآفرینی ما را حمایت کنند اگر حمایت شویم با توسعه کارگاه فرصت اشتغال‌زایی بیشتری خواهیم داشت.

با گشت و گذار به بیشتر غرفه‌ها تقاضای همه این بانوان کارآفرین که توانسته‌اند با تلاش و پشتکار چرخه اقتصادی خانواده را بچرخانند، ایجاد بازارچه‌هایی برای فروش محصولات خود و یا مجوز برای حضور در نمایشگاه‌هایی که هزینه غرفه داری آن با توان مالی آنها متناسب باشد است. این زنان سرپرست خانوار که نان آور یک خانواده هستند برای خرید یک چرخ خیاطی و گرفتن تسهیلات بانکی برای کارآفرینی گلایه‌هایی از قوانین بانکی و سامانه مشاغل خانگی داشتند.

زنانی کارآفرین قم چشم انتظار بازارچه‌های دائمی| «شمیم» طرحی برای اشتغال و توانایی

طرح شمیم خدمت با هدف اشتغال و توانمندسازی

مجری طرح شمیم خدمت که به طور جهادی با برگزاری نمایشگاه‌هایی گره‌ای را از گروه‌های آسیب پذیر و زنان خودسرپرست برداشته در گفت‌وگو با خبرنگار بازار می‌گوید: «شمیم خدمت» طرحی کشوری است که از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه با هدف شناسایی و آموزش، توانمندسازی و ایجاد اشتغال و پشتیبانی برای افراد کارآفرینان اجرا شده است و این نمایشگاه نیز در ۱۲۰ غرفه با محوریت فروش محصولات تولیدی خانگی و صنایع دستی فعالیت دارد.

شهبازی: اکثر بانوان خودسرپرست توانمند توانسته‌اند با تلاش خودکفا شوند اما نیاز به حامی دارند چرا که کارآفرین هستند ولی به لحاظ مالی نیاز به حمایت مسئولان دارند و اغلب آنها نیاز به سرمایه در گردش دارند

میثم شهبازی اهوازی می‌افزاید: ما برای توانمندسازی افراد و گروه‌های هدفی که توانمند هستند اما آورده اقتصادی برای فروش محصولات خود ندارند این نمایشگاه را در ۱۲۰ غرفه و با حضور بیش از ۲۰۰ نفر که برخی غرفه‌ها از سوی دو غرفه دار اداره می‌شود راه‌اندازی کردیم اغلب این افراد چه خانم و چه آقا سرپرست خانوار و یا از خادمین و مجاورین بقاع متبرکه و یا از خانواده روحانیون و یا اقشار کم درآمد هستند.

وی در ادامه عنوان می‌کند: غرفه‌های این نمایشگاه بخشی با هزینه ۵۰۰ هزار تومان و بیشتر غرفه‌ها به صورت رایگان در اختیار این افراد قرار گرفته است و طبق نظرسنجی ۹۰ درصد غرفه داران توانسته‌اند فروش خوبی داشته باشند.

زنانی کارآفرین قم چشم انتظار بازارچه‌های دائمی| «شمیم» طرحی برای اشتغال و توانایی

زنانی که نان بازوی خود را می‌خورند

مجری طرح شمیم خدمت در ادامه با اشاره به مشکلات زنان خودسرپرست می‌گوید: اکثر این بانوان توانمند توانسته‌اند با تلاش خودکفا شوند اما نیاز به حامی دارند چرا که کارآفرین هستند ولی به لحاظ مالی نیاز به حمایت مسئولان دارند و اغلب آنها نیاز به سرمایه در گردش دارند حتی توانایی خرید یک چرخ خیاطی برای امرار معاش را ندارند در پیچ و تاب قوانین سخت‌گیرانه بانک‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند. انتظار داشتیم مسئولان از این طرح و نمایشگاه حمایت کنند.

وی در پاسخ به این سؤال که به این سؤال که درخواست بیشتر این زنان وجود بازارچه دائمی است و برای این امر سازمان اوقاف چه برنامه‌ای دارد، می‌افزاید: با رایزنی‌هایی که با مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم و معاونان ایشان شده مقرر شد در کنار همه بقاع متبرکه و امامزادگان در استان قم یک بازارچه‌ای دائمی برای فروش محصولات و اشتغال‌زایی برای بانوان راه‌اندازی شود تا از راه آن اقتصاد خانواده را توانمند کنند.

کد خبر: ۲۷۶٬۰۶۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha