به گزارش بازار، محمود کریمی بیرانوند روز سهشنبه در پنجمین کارگاه تجربهنگاری با موضوع «نظارت بر زیستبوم اشتغال کشور»، افزود: دولت سیزدهم اقدامات بینظیری در باره بازار کار انجام داده و افتخار دولت حمایت از کسب و کارهای خرد است.
وی ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی را مهمترین سند اقتصادی کشور برشمرد و گفت: این سند راهگشای همه امور اقتصادی کشور است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی تابلوی همه فعالیتها در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و باید مطالبه همه دستگاههای اجرایی باشد.
کریمی بیرانوند به ارائه سند زیستبوم ملی اشتغال کشور در آبان ماه سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: این زیستبوم در واقع بسیج همه امکانات برای ایجاد اشتغال با دو رویکرد تولید و اشتغال است.
وی ادامه داد: این دو رویکرد موازی هم هستند به این معنا که اشتغال بدون تولید و تولید بدون نیرو کار بهرهوری لازم را ندارند و باید با هم مورد توجه قرار گیرند.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از مسائل اصلی در حوزه کار را شناسایی دانست و بیان کرد: اینکه کارفرمایان از کارجویان بیاطلاع هستند از چالشهای این بازار است.
کریمی بیرانوند چالش دیگر بازار کار را متناسب نبودن آموزش با نیازهای بازار برشمرد و گفت: کل جمعت کشور ۸۵.۴ میلیون نفر است که از این میزان ۶۴.۶ میلیون نفر در سن کار هستند و جمعیت کمتر از ۱۵ سال کشور هم ۲۰.۸ میلیون نفر است.
وی نرخ بیکاری امسال را کاهشی اعلام کرد و ادامه داد: نرخ بیکاری در پاییز امسال به ۷.۶ درصد کاهش یافت که دستاورد کمنظیری است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمعیت فعال کشور را ۲۶.۸ میلیون نفر و غیرفعال را ۳۷.۸ میلیون نفر اعلام کرد و گفت: جمعیت شاغل کشور ۲۴.۷ میلیون نفر و جمعیت بیکار ۲.۱ میلیون نفر است.
کریمی بیرانوند نرخ مشارکت اقتصادی را ۴۱.۵ درصد اعلام کرد و بیان کرد: تلاش دولت برای کاهش فاصله نرخ بیکاری فارغالتحصیلان و سایر بیکاران است تا این فاصله به کمتر از ۲ درصد برسد.
وی نرخ بیکاری را یک متغییر اقتصادی دانست که کاهش آن در اثر فعالیت یک دستگاه نیست و همه باید تلاش کنند.
معاون وزیر کار تلاش دولت سیزدهم در بازار کار را موفقیتآمیز خواند و گفت: بهبود فضای کلان اقتصاد، هدایت، نظارت و حمایت دولت و تقویت زیستبوم اشتغال از عوامل مهم این موفقیت است.
کریمی بیرانوند ادامه داد: دولت سیزدهم معتقد است برای حل مسائل کشور نباید منتظر حل برجام ماند.
وی به حضور پرتعداد رئیس جمهور در شورای اشتغال کشور اشاره کرد و گفت: در دولتهای قبل روسای جمهور یک یا دو بار در این جلسه شرکت میکردند، در حالی که دولت سیزدهم در این زمینه رکورددار است؛ حضور پر تعداد رئیس جمهور در شورای اشتغال تحرک اقتصادی را به همراه داشته است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تقسیم کار ایجاد یک میلیون شغل را کار مهم دولت سیزدهم دانست و گفت: راهاندازی سامانه رصد اشتغال دستاورد مهم دیگر دولت سیزدهم است که برای نخستین بار در کشور دستورالعمل نظارت بر اشتغال از سوی دو وزارتخانه صادر شده تا صحت اشغال ایجاد شده بیش از پیش شود.
کریمی بیرانوند فعال شدن ۷ هزار بنگاه راکد و نیمه راکد در دولت سیزدهم را مهمترین گام در رونق اشتغال کشور برشمرد و گفت: در بخش تامین مالی تسهیلات بسیار خوبی تزریق شده و هیچ زمان نبوده که در این دولت پرداخت تسهیلات اشتغال متوقف شده باشد.
وی از پرداخت ۱۵۰ تا ۱۶۰ همت تسهیلات در بخش اشتغال در دولت سیزدهم خبر داد و تاکید کرد: اشتغال فارغالتحصیلان یکی از چالشهای مهم بازار کار است.
معاون وزیر کار از تلاش برای افزایش نرخ مشارکت که از ۴۲ درصد کنونی به ۵۰ درصد خبر داد و گفت: اکنون سه مدل نظارت در سامانه رصد اشتغال فعال است.
کریمی بیرانوند نظارت پیامکی را یکی از این سه مدل برشمرد و گفت: تاکنون با ۶۸۱ هزار کدملی تماس گرفته شده و راستیآزمایی صورت گرفته است؛ همچنین حدود ۵۰ هزار نظارت حضوری نیز انجام شده است.
وی راهاندازی سامانه شغل را از دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم اعلام کرد و افزود: در ۶ ماهه امسال ۳۰۰ هزار فرصت شغلی خصوصی در سامانه بارگذاری شده که ۳۰۰ هزار کارجو نیز به آنها معرفی شدهاند.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: سختگیرانهترین نظارت بر دستگاههای اجرای در زمینه اشتغال انجام میشود که بیسابقه است.
کریمی بیرانوند از برنامهریزی برای ایجاد تعهد اشتغال در دستگاههای اجرایی برای سال آینده خبر داد و گفت: نرخ بیکاری مطلوب ۳ تا ۴ درصد است که باید به آن برسیم.
وی به اشتغال بانوان اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۸۰ درصد تسهیلات مشاغل خانگی به زنان پرداخت شده و مشاغل خانگی در این دولت توسعه زیادی یافته داشته است.
نظر شما