۱۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۵
۹ میلیون پایانه فعال، ۵۰ میلیون مشتری و ۴۰۰ میلیون کارت بانکی در صنعت پرداخت ایران حضور دارند
مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت بانک مرکزی:

۹ میلیون پایانه فعال، ۵۰ میلیون مشتری و ۴۰۰ میلیون کارت بانکی در صنعت پرداخت ایران حضور دارند

مدیریت اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت بانک مرکزی گفت: در حال حاضر ۹ میلیون پایانه فعال تراکنش داریم که در آن‌ها۵۰ میلیون نفر با ۴۰۰ میلیون کارت بانکی تراکنش انجام می‌دهند.

به گزارش بازار، محمد رضا مانی یکتا، مدیریت اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در نشست تخصصی دغدغه بازیگران زنجیره صنعت پرداخت گفت: کشور ما در دنیا جزو ۵ کشور اول در گستردگی صنعت پرداخت هستیم و پرداخت الکترونیک انجام می‌دهیم و حجم معاملات اسکناس در ۱۰۰ همت باقی مانده است.

وی با اشاره به این که نسبت اسکناس به مسکوکات به ۲.۶ رسیده که در بعضی مواقع به ۱.۸ کاهش یافته است، گفت: این موضوع یک رکورد است و این موضوع نشان می‌دهد وابستگی به صنعت پرداخت بیشتر شده است. روزانه ۱۳۰ تا ۱۴۵ میلیون تراکنش پرداختی داریم که در پایان سال به ۲۰۰ میلیون هم می‌رسد.

مانی یکتا با بیان اینکه ۲۵ تا ۳۰ درصد تراکنش‌ها در جهان برخط است، گفت: اما در کشور ما ۱۰۰ درصد به صورت آنلاین است. در حال حاضر ۹ میلیون پایانه فعال تراکنش داریم که در آن‌ها ۵۰ میلیون نفر با ۴۰۰ میلیون کارت بانکی تراکنش انجام می‌دهند.

مانی یکتا بیان داشت: صنعت پرداخت کشور فضای بسیار پیچیده‌ای دارد و ما فر صت بروزرسانی نداشتیم. در تمام دنیا ۱۰۰ درصد هزینه تراکنش را پزیرنده قبول می‌کند، اما در ایران با اصلاحاتی که در تیر ماه صورت گرفت ۵۰ درصد توسط پزیرنده صورت می‌گیرد و ۵۰ درصد دیگر متعلق به بانک است. این موضوع نشان می‌دهد که ما فاصله زیادی با نرم‌های جهانی داریم.

فرهاد فائز؛ مدیرعامل شاپرک نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: در شاپرک هر ماه بولتن منتشر می‌کنیم و این بولتن را رایگان به مردم می‌دهیم، صنعت پرداخت صنعتی است که هر ایرانی هر روزه با آن درگیر می‌شود و در دو ثانیه سرویس دریافت می‌کنند.

وی با اشاره به این که ماهانه ۴ میلیارد تراکنش صورت می‌گیرد، گفت: صنعت پرداخت بیم‌هایی دارد و بنده به کسب و کار توجه ویژه‌ای دارم. این صنعت هزار میلیارد تومان در ماه تراکنش دارد و از این تراکنش کم‌تر از یک صدم درصد سهم صنعت پرداخت است.

فائز با بیان اینکه از بیم‌های صنعت پرداخت می‌توان به پوزهای قاچاق، کارهای نامتعارف برای جذب مشتری، افزایش مهاجرت و سختی جذب نیروی انسانی ماهر و در آخر نوآوری پائین این صنعت اشاره کرد، گفت: باید از نظر زیر ساختی آماده باشیم تا بعد از تحریم‌ها پاسخگو باشیم، زیرا از صنعت روز دنیا به دلیل تحریم‌ها مقداری عقب هستیم.

کد خبر: ۲۶۶٬۷۰۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • علی IR ۰۰:۱۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۰
      0 0
      خوب