به گزارش بازار، مسیح کشاورز در خصوص وضعیت بازار برنج و واردات آن به کشور، اظهار کرد: طبق گزارشهای موجود سرانه مصرف برنج در کشور افزایش یافته و با توجه به تولید سالانه ۲ میلیون تن برنج در کشور، حدود ۱.۲ تا ۱.۵ میلیون تن نیاز بازار در سال باید از محل واردات تامین شود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامینکنندگان برنج افزود: در حال حاضر وضعیت بازار برنج مطلوب است و برنج سال گذشته که دپو شده بود، روی دست تولیدکنندگان باقی مانده است؛ البته با کمک دولت و بدون واسطه برنج کشاورزان را خریداری کردیم و در راستای حذف واسطهها و دلالان با قیمت مناسب در بازار عرضه شد.
وی با تاکید بر اینکه برنج سال گذشته به اتمام رسیده و اکنون برنج نو باید در بازار عرضه شود، گفت: برنج نو نیز خریداری و با نرخهای مناسب در حال عرضه به بازار است؛ بنابراین افراد میتوانند با توجه به ذائقه شان برنج ایرانی با کیفیت بالا خریداری کنند. قیمت برنج ایرانی امسال نسبت به سال گذشته قیمت مناسبی دارد و امیدواریم با وفور عرضه، تداوم ثبات و کاهش قیمت ها را شاهد باشیم.
کشاورز درباره برنج وارداتی هم بیان کرد: برنج خارجی نیز در بحث تنظیم بازار سهم عمدهای دارد، چراکه ۶ دهک جامعه به جهت اقتصادی و ذائقه از این محصول استفاده میکنند، به طور مثال مصرف برنج خارجی در شهرهای مرزی به دلیل ذائقه بیشتر است و کمبود عرضه آن برای مصرفکنندگان برنج خارجی مشکلساز میشود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامینکنندگان برنج ایران اضافه کرد: اکنون قیمت هر کیلوگرم برنج خارجی درجه یک در جنوب کشور ۷۰ هزار تومان به فروش میرسد که قیمت بالایی است و با نرخ برنج های ایرانی برابری میکند.
وی ادامه داد: برنج خارجی مانند برنج ایرانی مصرف کنندگان خاص خود را دارد تاجایی که با وجود اینکه این خانوارها میتوانند به جای برنج خارجی با این قیمت، برنج ایرانی خریداری کنند، اما به دلیل ذائقه مصرف کننده علاقه به مصرف برنج خارجی دارند؛ البته در گذشته به دلیل افزایش قیمت برنج ایرانی برخی به سمت مصرف برنج خارجی رفتند، اما با متعادل شدن قیمت برنج ایرانی این مشکل مرتفع شده است.
کشاورزی گفت: دولت برای حمایت از تولید داخلی و تولیدکنندگان برنج ایرانی، هر ساله در فصل برداشت محصول برنج (یعنی ابتدای مرداد ماه تا انتهای آبان ماه) ممنوعیت و محدودیت ایجاد میکند اما امسال به دلیل وفور برنج ایرانی در بازار این ممنوعیت تا پایان زمان بندی قانونی اجرا شد و به تازگی واردات برنج رفع ممنوعیت شده است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامینکنندگان برنج ایران تصریح کرد: با توجه به رفع ممنوعیت واردات برنج اما این مهم صورت نگرفته و هنوز برنجی وارد کشور نشده است؛ البته ثبت سفارش انجام شد. علت عدم واردات علاوه بر تخصیص ارز، ارزشگذاری برنج وارداتی بر اساس قیمتهای جهانی است که باید به روزرسانی شود که اتفاق نیفتاده است.
وی اظهار داشت: با توجه به نزدیک شدن به ایام شب عید و ماه مبارک رمضان نیاز است در خصوص ثبت سفارش و واردات برنج اقدامات لازم صورت گیرد تا کسری داخلی تامین شود تا بازار با مشکل مواجه نشود. هر چند تصمیمگیری برای واردات برنج با وزارت جهاد کشاورزی است.
کشاورزی تاکید کرد: اکنون به دلیل کمبود برنج خارجی در بازار عمده بنکداران با حداکثر سود برنج را میفروشند اما در یک دوره زمانی به دلیل وفور برنج و رقابتی شدن این محصول با یک درصد سود به فروش میرسید؛ بنابراین واردات به موقع میتواند جلوی سودجویی برخی را در بازار بگیرد.
نظر شما