۲۷ آذر ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۲
عربستان و امارات برای پایدارسازی اقتصاد، چه می کنند؟
در گزارش «پایش تحولات تجارت جهانی» بررسی شد

عربستان و امارات برای پایدارسازی اقتصاد، چه می کنند؟

عربستان با زمینه‌سازی برای اکسپوی ۲۰۳۰ و سرمایه‌گذاری در کربن‌زدایی، به دنبال تبدیل شدن به یکی از اقتصادهای پایدار جهان است.

به گزارش بازار، در هفتاد و هفتمین گزارش از سلسله گزارش‌های «پایش تحولات تجارت جهانی»، مجموعه‌ای از تحولات اخیر در دولایه جهانی و منطقه‌ای محیط ژئواکونومیک ایران ارائه‌شده و آخرین روندها و پیش‌بینی‌های اقتصادی تهیه‌شده توسط بزرگ‌ترین نهادهای اقتصادی بین‌المللی، در قالب داده‌های تازه مورد واکاوی قرار گرفته‌اند.

در بخش تحولات جهانی، حواشی ابتکار کمرند و راه چین مورد بررسی قرار گرفته است. در این حوزه، پس از انصراف محتاطانه ایتالیا از مشارکت در ابتکار کمربند و راه و انتقاد چین از سیاست‌های سیاه‌نمایانه غرب و مسبب پشت پرده این اتفاق، آرژانتین نیز در یک توافق نانوشته و ضمنی با آمریکا، با اعلام انزجار از سیاست‌های کمونیستی چین، از پیوستن به بریکس انصراف داد تا قطعه دیگری به پازل ائتلاف آمریکایی علیه چین افزوده شود.

آثار منفی چرخش سیاست‌های آرژانتین در نتیجه آمدن رئیس‌جمهور جدید، دامن مرکوسور را هم گرفت و توافق اروپا با این کشورها به دلیل مخالفت آرژانتین به نتیجه نرسید.

از سوی دیگر فرصت دوساله‌ای که توافق موقت اروپا با دولت بایدن به دو طرف برای دسترسی به یک راه‌حل پایدار داده بود، ماه آینده منقضی می‌شود و اروپا ناچار است در مورد تعرفه‌های وضع‌شده در زمان ترامپ بر روی برخی محصولات، تصمیم‌گیری کند. تصمیمی که ممکن است موجب بازگشایی پرونده چالش مذکور در سازمان تجارت جهانی علیه ایالات‌متحده شود.

در سطح منطقه، اهتمام عربستان برای تبدیل‌شدن به یکی از پایدارترین اقتصادهای جهان، سبب شده تا این کشور ضمن زمینه‌سازی برای اکسپوی ۲۰۳۰، سرمایه‌گذاری عظیمی را در حوزه ابتکار سبز سعودی و کربن‌زدایی انجام دهد. افزایش مازاد تجاری و به‌طورکلی افزایش حجم تجارت این کشور با طیف وسیعی از کشورها، به‌ویژه ترکیه، در عین رشد بخش شرکت‌های کوچک و متوسط، سبب تسریع حرکت قطار اقتصاد به مقصد توسعه‌یافتگی شده است.

امارات هم در راستای سیاست افزایش همکاری خود با اقتصادهای آینده‌دار و با هدف دو برابر کردن حجم تولید ناخالص داخلی خود در دهه آینده، فاز نخست توافق‌نامه مشارکت جامع اقتصادی را با کلمبیا، سومین اقتصاد بزرگ آمریکای جنوبی و دروازه بالقوه ورود به این قاره، تکمیل کرد.

از سوی دیگر، دست همیاری کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس به سمت مصر دراز شده و اولین نشست این کشورها به همراه مقامات اتاق‌های بازرگانی مربوطه با مصر برگزار شد تا ضمن همکاری در مقابله با چالش‌های بحران‌های اقتصادی جهانی، بستر مناسبی برای گفت‌وگو و تبادل تجربیات میان این کشورها ایجاد شود.

در بخش پژوهش‌های تازه نیز سه گزارش تازه انتشاریافته توسط بانک جهانی، آنکتاد و سازمان تجارت جهانی مورد بررسی قرار گرفته که به ترتیب به موضوع حمایت از توسعه کریدور میانی، موسوم به ترانس خزر، اهتمام چین در دستیابی به وضعیت کربن خنثی تا سال ۲۰۶۰ و وضعیت تجارت جهانی در سال ۲۰۲۳ پرداخته است.

متن کامل هفتاد و هفتمین گزارش از سلسله گزارش‌های «پایش تحولات تجارت جهانی» را اینجا بخوانید.

کد خبر: ۲۶۲٬۳۲۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha