۵ تیر ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۶
تدابیر بهداشتی دامپزشکی برای جهش تولیدات دام و طیور
رئیس سازمان دامپزشکی تشریح کرد

تدابیر بهداشتی دامپزشکی برای جهش تولیدات دام و طیور

ماکنعلی، رئیس سازمان دامپزشکی و رئیس کمیته ملی راهبردی تولید و بهداشت دام کشور با حضور در برنامه زنده رویش به تشریح بخشی از برنامه‌های این سازمان و کمیته یادشده جهت تاثیرگذاری بر جهش تولید در بخش فراورده‌های پروتئینی کشور به ویژه در زمینه تولید گوشت مرغ و دامهای عشایری پرداخت.

به گزارش بازار به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، علی‌صفر ماکنعلی گفت: پیرو نامگذاری سال ۹۹ به عنوان سال "جهش تولید" از سوی مقام معظم رهبری، وزیر جهاد کشاورزی برنامه‌هایی کلاسیک و حرفه‌ای جهت تحقق این  موضوع در بخش کشاورزی را تدارک دیده است که یکی از آنها طراحی و عملیاتی کردن کمیته ملی تولید و بهداشت دام  کشور بوده است.

وی با بیان اینکه در کشور ما دستگاه‌های متعددی در حوزه اجرایی و تحقیقاتی در حوزه امور دام کشور فعالیت دارند که دارای شرح وظایف خاص و قانونی هستند گفت: هدف این کمیته ساماندهی و همسان‌سازی فعالیت‌های این دستگاه‌ها جهت برداشتن تمام موانع مقابل تولید و احصاء و شناسایی و واگذاری آن به تشکل‌های متناظر است.

ماکنعلی با بیان اینکه این کمیته ۲ هفته بعد از حضور وزیر جهاد کشاورزی آغاز به کار کرده است اظهار کرد: از آنجا که یکی از شعارهای وزیر جهاد کشاورزی فراهم شدن امکان حضور و فعالیت موثر تمام افراد فعال در زیر بخش کشاورزی در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری برای زیربخش‌های خودشان است؛ هدف این کمیته را کاهش هزینه تولید با مشارکت موثر تشکل‌ها و همچنین ساماندهی و سازماندهی این تشکل ها و حذف تشکلهای موازی عنوان کرد.

رئیس کمیته ملی راهبردی تولید و بهداشت دام کشور با بیان اینکه در قالب برنامه‌های تدارک دیده شده ۲۳ هزار نفر از جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری عشایر که زمینه بهتر گذراندن دوره آموزش تخصصی را دارند در خصوص نحوه گزارش‌دهی آموزش خواهند دید و کارت مهارت دریافت خواهند کرد گفت: از آنجا که این اقدام با توجه به کاهش فاصله زمانی بین گزارش‌دهی بیماری و مداخله، موجب مرگ و میر کمتر دامهای عشایر خواهد شد لذا به کاهش هزینه تمام شده تولیدات عشایری خواهد انجامید.

وی افزود: بر اساس برنامه طراحی شده در کمیته، تلفات دام عشایر تا ۲ درصد کاهش می‌یابد و  ۴۶۰ هزار راس بره و بزغاله از این محل به سمت پرواربندی‌ هدایت خواهد گردید، ضمن اینکه بر اساس برنامه ریزی تدارک دیده شده، میزان افزایش زاد و ولد دام عشایری قرار است تا از  هشت دهم درصد کنونی به یک درصد برسد.

ماکنعلی با بیان اینکه یکی دیگر از برنامه‌های کمیته ملی راهبردی تولید و بهداشت دام کشور کاهش وابستگی کشور به واردات نهاده‌های دامی است افزود: با استراتژی تعیین شده، مقدار  ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تن ذرت وارداتی در قالب ۳ محور تا ۲۰ درصد کاهش خواهد یافت.

وی در تشریح این برنامه افزود: توقف خام‌فروشی نهاده‌ها به مرغداری‌ها از طریق ایجابی که امسال عملیاتی خواهد شد، می‌تواند کاهش ضایعات این نهاده از جمله کاهش ۱۳ درصدی پرت ذرت را در بر داشته باشد؛ محدودیت زمانی برای کشتار طیور تا ۳۷ روزگی (که ضمن کیفیت بیشتر گوشت موجب کاهش قابل ملاحظه مصرف خوراک و همچنین افزایش دوره جوجه‌ریزی از ۴ دوره به ۵ دوره در سال خواهد شد) از اقداماتی است که به کاهش وابستگی کشور به نهاده‌های وارداتی برای تولید گوشت مرغ منجر خواهد شد.

کد خبر: ۲۶٬۱۸۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha