به گزاش بازار، محمدمهدی پیغمبرزاده، معاون بهره وری انرژی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی گفت: به طور متوسط طی یک سال بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون کولر جدید در کشور تولید میشود.
موتورهای فعلی کولرها موتورهای القایی است که راندمان آنها حداکثر ۶۰ درصد است، اما موتورهای BLDC که در دستور کار تولید قرار گرفتهاند راندمانی در نزدیکی ۹۰ درصد دارند و برای اینکه کولر بتواند رده انرژی A و بالاتر کسب کند باید حتما از موتورهای پربازده استفاده کند؛ به عبارتی راندمان آن باید بالای ۸۰ تا ۸۵ درصد باشد. اگر این اتفاق بیفتد برآورد ما این است که بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ مگاوات در سال کاهش توان مصرفی برق در بحث مصرف کولرها خواهیم داشت.
او افزود: برنامه اصلاح استاندارد انرژی را برای دیگر وسایل برقی هم داریم. یخچال، دستگاههای رمز ارز و فنهای صنعتی، سیستمهای سرمایشی مرکزی و حتی هیترهای برقی و لوازم برقی خانگی در برنامه هستند که با همکاری وزارت صمت و سازمان ملی استاندارد تا پایان سال ۱۴۰۳ استاندارد آنها اصلاح میشود. گام بعدی ما بعد از کولر آبی، آسانسور، یخچال و فریزر است.
پیغمبرزاده در خصوص اصلاح برچسب در دیگر وسایل برقی گفت: اصلاح برچسب انرژی کولرهای گازی و لامپهای روشنایی هم تابستان امسال تصویب و از مرداد اجباری شده است. الکتروموتورهای القایی و ۳ فاز صنعتی هم درجه انرژی آنها فقط A یا B خواهد بود و در غیر این صورت امکان تولید نخواهند داشت.
نظر شما