به گزارش بازار، روح الله دهقانی فیروز آبادی در حاشیه مراسم رونمایی از نانوکاتالیست های پتروشیمی در یک شرکت دانش بنیان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این افتخار آمیز است که در چنین شرایطی، شرکت اکسیر نوین فرا آسیا با چنین زیر ساختی و با عقبه قوی فناوری توانست است محصولات استراتژیک را به تولید برساند.
معاون علمی رئیس جمهوری با اشاره به اینکه امیدواریم این شرکت در کمتر از ۱۰ سال آینده در جمع شرکتهای برند دنیا در حوزه کاتالیست قرار گیرد، خاطرنشان کرد: این شرکت توانست یک کاتالیستی که با ۲۸ درصد نقره تولید میشد را با بهره گیری از فناوری نانو میزان مصرف نقره در آن را به ۱۸ درصد کاهش دهد و کیفیت آن در حد تولید کاتالیست با ۲۸ درصد است. این دستاورد موجب ارزان شدن این کاتالیست شده است.
دهقانی با بیان اینکه این موفقیت به معنای ارتقا مقاومت اقتصاد و صنعت کشور در برابر شرایط سخت است، تصریح کرد: این محصول موجب کاهش ارزبری ۳۰۰ میلیون دلاری در سال میشود و یک افتخار بزرگ برای کشور محسوب میشود. این نانو کاتالیست نزدیک به ۶۰۰ نفر مستقیم اشتغال فعال ایجاد کرده است.
وی در ادامه اظهار امیدواری کرد که با توجه به جریان خودباوری که روز به روز در کشور پر رنگ تر میشود، آن دسته از مدیرانی که بعضاً به توانمندیهای داخل شک دارند و تا از خارجیها ناامید نشوند، سراِغ محصولات داخلی نمیروند، به این باور برسند که قبل از هر اقدامی به سراغ فناوران داخلی بیایند.
دهقانی افزود: دلیل اینکه من در چنین مراسمی از جنس رونمایی شرکت میکنم این است که این مسأله را ترویج کنیم که توان داخلی از مرحله تعارف گذشته و عملیاتی است که اگر نباشند، کشور زمین میخورد.
معاون علمی با اشاره به اینکه این بسیار خوشحال کننده است که بخشهای پتروشیمی و نفت و گاز وابسته به شرکتهای داخلی هستند، گفت: امروز محصولات این شرکت به عرصه اقتصادی وارد شده و نشان میدهد که میوههای ارزشمند علم و فناوری میوههایی هستند که کاشت و نگهداشت آنها زمان بر است.
دهقانی همچنین اعتبار مالیاتی و قانون جهش تولید دانش بنیان را به عنوان ابزارهای کارامد در تولید دانش بنیان عنوان کرد و افزود: خوشبختانه بیمه مرکزی نیز در این زمینه فعال شده و باید به طور جدی این ابزارها را توسعه دهیم. ما با فرهنگ استفاده از خارج زندگی کردیم و تغییر فرهنگ زمان بر است.
دهقانی افزود: در حال حاضر صنعت بیمه در دنیا بسیار پیشرفت کرده است و قطعاً اگر صنعت بیمه ما هوشمند باشد که هست، متوجه خواهد شد که یکی از جاهایی که میتواند از نوآوریهای بیمه استفاده کند، در حوزه فناوری چنین فضاهایی است.
وی با بیان این مطلب که این صنعت بیمه است که میتواند بیمه مسؤلیت و ضمانت عملکرد برای محصول دانشبنیانی بدهد که هزاران تست سختگیرانه را پشت سر گذاشته است، گفت: قطعاً بیمه گری در این حوزه میتواند دریچه بزرگ اقتصادی هم برای بیمهها و هم برای شرکتهای دانش بنیان ایجاد کند.
نظر شما