به گزارش بازار، مهران محرمیان، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در جریان رونمایی از طرح «رهنگاشت فین تک بانک مرکزی» در روز دوم دهمین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت، اظهار کرد: برنامه ریزی راهبردی و برنامه ریزی استراتژیک همواره در کانون توجه بانک مرکزی بوده است.
وی افزود: برنامه ریزی استراتژیک بانک مرکزی در سال ۱۴۰۱ در سه محور تعریف شده بود. در برنامهریزی استراتژیک سال ۱۴۰۲ نیز دو هدف ایجاد شفافیت در فضای کسب و کار و حمایت از نوآوری تعریف شده است. طرحی تحت عنوان حکمرانی ریال با ۳۶ پروژه در سال ۱۴۰۲ اجرایی شده است.
محرمیان ادامه داد: ماده ۱۱ قانون پایانههای فروشگاهی، مقابله با فیشینگ و کشف تقلب، سامانههای مبارزه با پولشویی از جمله این اقدامات بود. البته اعتبارسنجی نیز یکی از اقدامات مهمی بود که پیگیری شد.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی گفت: در خصوص حکمرانی ریال اقداماتی از گذشته آغاز شده، اما در حوزه نوآوری کارها کافی نبوده و طرح یکپارچه و منسجمی برای این کار نداشتیم. جلسات متعددی نیز در بانک مرکزی در اینباره برگزار شد و از نظرات و بازخورد سایر بخشها نیز استفاده شده است. برنامه بانک مرکزی برای حمایت از نوآوری و فینتکها تدوین شده است. باید تا حد ممکن عقب بودن تنظیمگری از بازار را کاهش داد تا ریسک فعالان کسب و کارها و مشتریان به کمترین حد برسد. در این مسیر هدف اصلی خلق ارزش برای مردم است.
وی اظهار داشت: در زیست بوم فینتک ایران شش مولفه را تعریف کردهایم. زیرساخت، مشتریان، بازارهای بینالمللی سرمایه گذاری، کسب و کارها، تعامل با ذینفعان، سرمایههای انسانی و نهادهای ناظر از دسته محورهای برنامه بانک مرکزی در سال ۱۴۰۳ هستند. همچنین اعتبارسنجی، مدیریت مالی، بلاکچین، حوزه پرداخت و لندینگ از دسته اقدامات است. چشمانداز این برنامه گسترش شمول مالی است. در خصوص برخی از بخشها در شمول ضعف داریم. یکی از این بخشها تسهیلاتدهی است.
محرمیان افزود: راهبردهای کلی اجرای این برنامه تقویت محیط قانونی و نظارتی برای ارتقای نوآوری، رقابت و ثبات است. کلیدیترین مباحث در این بخش اعتبارسنجی، سندباکس، تسهیلگری، نهادسازی و توسعه رگتکها هستند.
نظر شما