به گزارش بازار، خورشید گزدرازی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بوشهر گفت: با اشاره به اعتراض تجار و بازرگانان افزایش تعرفههای خدمات در بنادر بازرگانی جنوب، افزود: باوجود تلاش دولت در تحقق منویات مقام معظم رهبری و شعار مهار تورم و رشد تولید متأسفانه در نیمه دوم سال سازمان بنادر و دریانوردی اقدام به افزایش ۳ برابری هزینههای انبارداری کرده است.
گزدرازی در هفتاد و یکمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان بوشهر، افزود: افزایش تعرفههای خدمات بندری میتواند سبب افزایش تورم افسارگسیخته شود و این در حالی است که سازمان بنادر و دریانوردی بدون هیچگونه مصوبه اقدام به این افزایش هزینه کرده است.
وی اضافه کرد: پرواضح است که این امر در زمینه تولید و محیط کسبوکار میتواند اخلال جدی و قطعی ایجاد کند.
دبیر شورای گفتوگوی بوشهر گفت: برای هموار شدن محیط کسبوکار استان و پیشگیری از تورم پیشنهاد میشود که رئیس شورای گفتوگو دولت و بخش خصوصی استان بوشهر با توجه به مکاتبات اتاق بازرگانی با مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر، دستور لغو این مصوبه تا زمان تعیین تکلیف نهایی از سوی سازمان بنادر و ایجاد کمیته فنی برای بررسی و اعلام نظر فنی صادر کند.
گزدرازی در ادامه از برگزاری پنجمین نمایشگاه و جشنواره بینالمللی خرما در ماه جاری در بوشهر خبر داد و اظهار داشت: پنجمین نمایشگاه بینالمللی خرما با مشارکت ۷۰ شرکت تولیدی از ۱۳ استان در زمینه فرآوری خرما، تجهیزات تخصصی غذایی، دانشبنیان، چاپ و بستهبندی، صادرات و بازرگانی داخلی، کود و سم و صنایعدستی از ۲۳ تا ۲۶ آبان در بوشهر برگزار میشود.
وی برگزاری میز ملی خرما را از برنامههای جانبی این نمایشگاه اعلام کرد و گفت: این نمایشگاه نقش مهمی در توسعه صادرات و بازاریابی خرما و حل مشکلات فعالان این حوزه دارد.
فرایند ترخیص کالا در گمرکات استان بوشهر کوتاه شود
استاندار بوشهر در این نشست با اشاره به افزایش تعرفههای خدمات بندری و دریایی بنادر بازرگانی جنوب کشور گفت: باید راهکارهای فرایند ترخیص کالا در گمرکات استان بوشهر کوتاه شود تا مشمول افزایش تعرفه خدمات بندری نشوند.
احمد محمدیزاده با اشاره به برگزاری نمایشگاه بینالمللی خرما در بوشهر اظهار داشت: آبان ماه جاری شاهد برگزاری نمایشگاه بینالمللی خرما در بوشهر خواهیم بود و در کنار آن ضمن برگزاری میز ملی خرما، نشست تخصصی فعالان عرصه خرما تشکیل میشود.
وی با بیان اینکه جشنواره و نمایشگاه خرما برای سومین سال است که در بوشهر برگزاری میشود گفت: در این جشنواره توجه ویژه به زنان کارآفرین ازجمله زنان تحت پوشش نهادهای کمیته امداد، بهزیستی مورد توجه قرار بگیرد و از آنان حمایت شود.
استاندار بوشهر به افزایش تعرفههای خدمات بندری و دریایی بنادر بازرگانی جنوب کشور پرداخت و با بیان اینکه برای حل این موضوع پیگیریهای لازم انجام شود گفت: باید با فراهم شدن سازوکار لازم در کاهش فرایند ترخیص کالا از گمرکات استان بوشهر هزینه انبارداری کاهش داده شود.
محمدیزاده با بیان اینکه با کوتاه شدن زمان ترخیص کالا، بازرگانان مشمول افزایش تعرفه خدمات بندری نمیشوند گفت: باید فرایند ترخیص کالا با نشستهای تخصصی و استفاده از تجربیات دیگر کشورها اصلاح شود.
وی با تأکید بر تشکیل کارگروه مشترک بین بخش خصوصی و حوزه دولتی در اصلاح فرایند ترخیص کالا تصریح کرد: همکاری مشترک بخش دولتی و خصوصی در حل مشکلات فعالان بخش اقتصادی و بازرگانی مؤثر است.
استاندار بوشهر با اشاره به مشکلات حوزه مالیاتی بخش تجار و بازرگانان خاطرنشان کرد: مشکلات حوزه مالیاتی فعالان اقتصادی و تجار در نشست تخصصی بررسی و راهکارهای حل این مهم ارائه شود.
محمدیزاده کاهش زمان ترخیص کالا از گمرکات را سبب کاهش هزینههای انبارداری دانست و بیان کرد: از مهمترین ظرفیتهای استان بوشهر صادرات و واردات کالا از بنادر است که باید سازوکار لازم فراهم شود تا ضمن کاهش هزینههای بندری زمینه تسریع در ترخیص کالا فراهم شود.
وی از افزایش صادرات و واردات کالا در بنادر استان بوشهر خبر داد و تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد صادرات و واردات کالا در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ماقبل آن افزایش یافته و درآمد گمرکی ۳۰۰ برابر افزایش یافته است.
استاندار بوشهر اضافه کرد: در ۷ ماه امسال نیز میزان صادرات کالا به کشورهای مختلف از طریق گمرکات استان بوشهر نسبت به ۷ ماه سال قبل افزایش یافته است.
در ادامه، بررسی دستور جلسه شورا با موضوع دستور ارجاع ثبت سفارش ۱۰۰ ردیف از تعرفهها به دفاتر تخصصی وزارت صمت جهت تخصیص ارز و مسائل و مشکلات تجار و بازرگانان پیرامون این امر، در دستور کار قرار گفت.
ندیر پورجم، قائممقام شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان بوشهر دراینباره گفت: در اطلاعیهای که در سامانه جامع تجارت بهتازگی بارگذاری شده است ردیف تعرفههای مرتبط با وزارت صمت و مشمول نرخ ارز تالار اول سامانه نیما مشخص و امکان انتخاب سازمان مجوزدهنده ارزی برای تعرفههای مرتبط با وزارت صمت در سامانه جامع تجارت فراهم شده است.
وی افزود طبق این اطلاعیه، تغییر رویه صدور مجوز ارزی ۱۰۰ ردیف تعرفه مرتبط با وزارت صمت و مشمول نرخ ارز تالار اول سامانه نیما، بهمنظور تعیین تالار تخصیص ارز توسط متقاضیان در زمان ثبت کالا برای تعرفههای مذکور، ایجاد شده است یعنی در هنگام ثبت سفارش میتوانند پرونده را بهمنظور تخصیص ارز از تالار اول سامانه نیما برای اخذ مجوز ارزی به کارپوشه دفاتر تخصصی وزارت صمت ارجاع دهند در حالی که این دفاتر در خصوص صدور مجوز ارزی به دلایل نامعلوم تعلل میکنند و همین امر موجب اطاله فرآیند ثبت سفارش و ایجاد رانت میشود.
پورجم با اشاره به اعتراضات واصله از سوی فعالین اقتصادی پیرامون این موضوع گفت: بررسی این موضوع در دستور کار شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان بوشهر قرار گرفت.
وی پیشنهادت دبیرخانه شورای گفتوگو را درصورتیکه پس از گذشت ۱۰ روز کاری، پاسخی از سوی دفاتر تخصصی مبنی بر تأیید مجوز ارزی ردیف تعرفههای مرتبط با وزارت صمت و مشمول نرخ ارز تالار اول سامانه نیما دریافت نشود، پاسخ در سامانه جامع تجارت بهمنزله مثبت تلقی شود و بهمنظور جلوگیری از مراجعه حضوری متقاضیان به وزارت صمت جهت اخذ مجوز ارزی ردیف تعرفههای مشمول نرخ ارز تالار اول سامانه نیما، اختیارات دفاتر تخصصی به استانها تفویض شود دانست که بعد از بحث و بررسی مقرر شد نامهای از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با همکاری اتاق بوشهر جهت انعکاس اعتراضات بازرگانان و واحدهای تولیدی به وزارت صمت تهیه و ارسال شود.
نظر شما