به گزارش بازار، یکی از مهم ترین مراحل سرنوشت ساز در زندگی هر انسانی، مراتب تحصیلی است که به صورت چشمگیری آینده دانش آموزان در گرو آن خواهد بود. در واقع در اولین گام رسیدن به اهداف، انتخاب رشته صحیح و اصولی است که علایق و انگیزه شما را برای رسیدن به هدف و شغل مورد نظر ترقیب میکند. اینکه چگونه انتخاب رشته کنیم در پایه نهم تحصیلی، از اهمیت ویژه ای برخوردار خواهد بود که یک مشاوره تحصیلی با تجربه میتواند به شما بهترین انتخاب را پیشنهاد کند. در ادامه با ما همراه باشید تا تمامی جوانب این مسیر را برای شما تحلیل و بررسی کنیم.
نحوه انتخاب رشته نهم به دهم
جهت انتخاب رشته نهم به دهم شما دانش آموزان عزیز باید بعد از پایان پایه سوم متوسطه اول اقدام به دریافت کارنامه نمائید و در زمان معین اعلام شده، هدایت تحصیلی پایه نهم را انجام دهید و رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید که اغلب این فرایند به صورت اینترنتی انجام میشود. اما در نظر داشته باشید که جهت انتخاب رشته اصولی بر اساس نمرات و علایق افراد، این کار باید توسط مشاورات با تجربه انجام شود. عمدتا مشاوران تحصیلی در زمان انتخاب رشته در پایه نهم نقش به سزایی دارند و به عنوان یک منبع مناسب به انجام فرایند انتخاب رشته تحصیلی کمک میکنند. در زمان انتخاب رشته تحصیلی باید به موارد زیر توجه داشته باشید:
۱. ارائه اطلاعات: مشاوران تحصیلی با ارائه اطلاعات جامع و دقیق درباره رشتههای مختلف، محتوای دروس، فرصتهای شغلی و مسیرهای حرفهای مرتبط با هر رشته، به دانشآموزان کمک میکنند تا اطلاعات لازم را در اختیار داشته باشند.
۲. تشخیص استعدادها و علاقهها: مشاوران با برگزاری جلسات مشاوره فردی و گروهی، به بررسی استعدادها، علاقهها، نقاط قوت و ضعف دانشآموزان میپردازند و نقاط قوت و ضعف آنها را شناسایی میکنند. این اطلاعات به دانشآموزان در انتخاب رشته مناسب کمک میکند.
۳. تحلیل و توجیه گزینهها: با بررسی گزینههای مختلف رشته تحصیلی، مشاوران به دانشآموزان کمک میکنند تا مزایا و معایب هر گزینه را بشناسند تا تصمیم بهتری بگیرند. آنها با توجه به اطلاعات موجود و نیازهای شخصی دانشآموزان، به تحلیل و توجیه گزینهها میپردازند.
۴. پشتیبانی و راهنمایی: مشاوران تحصیلی پس از انتخاب رشته توسط دانشآموز، به عنوان پشتیبان و راهنما در فرآیند اجرایی و ثبتنام در رشته انتخابی عمل میکنند. آنها در طول مدت تحصیل دانشآموزان نیز با ارائه راهنماییهای لازم، آنها را در مسیر تحصیلی خود همراهی میکنند.
زمان انتخاب رشته نهم به دهم ۱۴۰۳
زمان انتخاب رشته نهم هر ساله در سایتهای خبری منتشر میشود و دانش آموزان باید دائم سایتهای خبری را چک کنند تا در زمان مشخص اقدام به انتخاب رشته تحصیلی نمایند. همچنین هر ساله انتخاب رشته نهم به دهم در نیمه خرداد ماه نیمسال دوم تحصیلی انجام میشد که دانش آموزان باید از طریق شرکت در آزمونهای مشاوره ای و تکمیل فرم هدایت تحصیلی اقدام به انتخاب بهترین رشته نمایند.
نحوه انتخاب رشته نهم به دهم ۱۴۰۳
در سالهای گذشته انتخاب رشته اینترنتی از طریق سایت همگام انجام میشد اما در سال جاری شما میتوانید از طریق سایت پادا اقدام به تکمیل فرمهای مربوطه نمائید.
-
ابتدا وارد سایت پادا شوید و با انتخاب گزینه (آموزشی) وارد صفحه مربوطه شوید.
-
در صفحه نمایش داده شده یکسری گزینه مختلف وجود دارد که شما باید گزینه (مشاهده کارنامه) را انتخاب کنید.
-
اکنون با وارد کردن نام کاربری، کلمه عبور و عبارت امنیتی در فیلدهای مربوطه، روی گزینه ورود کاربران کلیک کنید.
-
سپس کلید انتخاب رشته پایه نهم و رویت فرم شماره ۶ رشته تحصیلی را دریافت و اولویت بندی را انجام دهید.
شرایط انتخاب رشته تحصیلی
ضرایب دروس برای همه رشتهها یکسان است و روند انتخاب رشته نهم ۱۴۰۳ وابسته به رتبه دانش آموز خواهد بود. در واقع اگر دانش آموز رتبه کافی برای انتخاب رشته تجربی، ریاضی و یا انسانی نداشته باشد باید یکی از رشتههای فنی حرفه ای را انتخاب کند. همچنین در زمان انتخاب رشته مدارس نیز گاها سهمیههایی اعم از مناطق، خانواده شهدا و رزمندگان و ایثارگری قابل اعمال خواهند بود که بدین صورت در اولویت پذیرش قرار خواهید گرفت.
اما در نظر داشته باشید که در زمان انتخاب رشته، ۱۰۰ امتیاز برای داوطلب در نظر گرفته می شود و دانش آموزان وابسته به رتبه ای که کسب میکنند باید رشته مورد نظر خود را انتخاب کنند.
-
سوابق تحصیلی: ۳۵
-
آزمون های مشاوره ای: ۳۰
-
نظر دانش آموز:۱۰
-
نظر معلمان: ۱۰
-
نظر مشاور: ۱۰
-
نظر والدین: ۵
معرفی رشته های تحصیلی
شاخه نظری یکی از شاخههای تحصیلی در بین دانش آموزان است که شامل رشتههایی همچون علوم تجربی، علوم انسانی، ریاضی فیزیک و معارف اسلامی است و برای ورود به هر یک از رشتههای نام برده باید نمره لازمه را کسب کنید.
رشته علوم تجربی
رشته تجربی یکی از رشتههای تحصیلی در سیستم آموزشی است که عمدتاً بر روی علوم پایه و علوم تجربی تمرکز دارد. این رشته در سیستم آموزش و پرورش ایران معمولاً در مقطع دهم، یازدهم و دوازدهم دبیرستان ارائه میشود.
در رشته تجربی، دانشآموزان درسهایی مانند ریاضیات، فیزیک، شیمی، زیستشناسی و علوم تجربی دیگر را مطالعه میکنند. هدف اصلی این رشته، توسعه دانش و مهارتهای علمی و تجربی دانشآموزان است. در این رشته، دانشآموزان با اصول و مفاهیم علمی در حوزههای مختلف آشنا میشوند و مهارتهای تجربی و آزمایشگاهی را توسعه میدهند.
رشته انسانی
رشته انسانی یکی دیگر از رشتههای تحصیلی در سیستم آموزشی است که بر روی علوم انسانی و علوم اجتماعی تمرکز دارد. در این رشته، دانشآموزان به مطالعه و تحلیل جوانب مختلف انسانی، اجتماعی، تاریخی، جغرافیایی و فرهنگی میپردازند.
در رشته انسانی، دروسی مانند زبان و ادبیات فارسی، زبانهای خارجی، تاریخ، جغرافیا، علوم اجتماعی، روانشناسی، فلسفه، علوم سیاسی و هنرها و زیباییشناسی مورد مطالعه قرار میگیرند. هدف اصلی این رشته، توسعه دانش و مهارتهای انسانی و اجتماعی دانشآموزان است.
انتخاب رشته ریاضی
رشته ریاضی-فیزیک یکی از رشتههای تحصیلی در سیستم آموزشی است که بر روی ریاضیات و فیزیک تمرکز دارد. این رشته بیشتر برای دانشآموزانی مناسب است که علاقهمند به مباحث ریاضی و فیزیک هستند و قصد دارند در زمینههایی مانند فیزیک نظری، فیزیک مهندسی، ریاضیات پایه، ریاضیات مهندسی و مطالعات پیشرفته بر روی این دو حوزه تخصص پیدا کنند.
در رشته ریاضی-فیزیک، دانشآموزان درسهای پیشرفته ریاضیات مانند جبر خطی، هندسه تحلیلی، توپولوژی، ریاضیات گسسته و معادلات دیفرانسیل را مطالعه میکنند. همچنین، دروسی در حوزه فیزیک مانند مکانیک کلاسیک، الکترودینامیک، نظریه کوانتومی، فیزیک مدرن و نظریه نسبیت را نیز در بر میگیرد.
جان کلام
با توجه به اینکه اهمیت انتخاب رشته را به صورت کامل برای شما تشریح دادیم، در ادامه باید بگوییم که حتما جهت دریافت مشاوره، به مراکز و موسسات معتبر مراجعه کنید تا تمام جوانب برای شما در نظر گفته شود. موسسه کنکوری حرف آخر نیز به عنوان یکی از موسسات مطرح در ایران است که مشاوران موسسه دارای تخصص و تجربه ای بالا بوده و به شما کمک میکنند تا بهترین رشته تحصیلی را انتخاب کنید و در ۲۴ ساعت شبانه روز همراه با شما هستند.
نظر شما