۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۰۷:۲۴
افتتاح راه آهن همدان سنندج بعد از دو دهه انتظار|۲۷۰۰هکتار از اراضی دیم کردستان آبی می شود
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان:

افتتاح راه آهن همدان سنندج بعد از دو دهه انتظار|۲۷۰۰هکتار از اراضی دیم کردستان آبی می شود

سنندج – محمدی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان از افتتاح پروژه راه آهن همدان – سنندج به این استان بعد از نزدیک به دو دهه انتظار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بازار و به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان، اکبر محمدی اظهار کرد: ۱۸۰ مصوبه در دور نخست سفر رئیس جمهور به استان به تصویب رسید که برای اجرایی کردن این تعداد مصوبه ۱۵۲ هزار میلیارد ریال اعتبار لحاظ شد.

وی با اشاره به اینکه کردستان بیست و هشتمین استان کشور در دور نخست سفر رئیس جمهور و هیات دولت بود، افزود: زمانی سفر انجام شد که قانون بودجه تصویب و ابلاغ شده بود ولی با وجود همه محدودیت ها به اذعان نهاد ریاست جمهوری، کردستان از نظر سرانه تخصیص اعتبار سفر رتبه اول را در کشور دارد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان ادامه داد: در سال نخست سفر اول رئیس جمهور به استان ۵۰ هزار میلیارد ریال از اعتبارات این سفر جذب شد و تاکنون ۱۱ هزار میلیارد ریال دیگر هم محقق شده و جذب هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال دیگر هم در حال انجام است.

محمدی با بیان اینکه اثرات جذب این میزان اعتبار در پروژه هایی که به مرحله افتتاح رسیده قابل مشاهده است، گفت: یکی از مهم ترین پروژه هایی که بعد از گذشت ۱۷ سال آماده بهره برداری شده است، پروژه راه آهن همدان- سنندج است.

وی ادامه داد: راه آهن همدان- سنندج ادامه خط تهران - همدان است که عملیات اجرایی آن از سال ۱۳۸۵ آغاز شد و هم اکنون آماده بهره برداری می باشد.

محمدی اعلام کرد: در پروژه راه آهن همدان - سنندج ۳۵ هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده و ارزش فعلی آن افزون بر ۱۶۰ هزار میلیارد ریال است.

وی یادآور شد: براساس برنامه ریزی و برآوردهای انجام شده در سال اول اجرای این طرح سالانه ۳۰۰ هزار نفر مسافر و ۶۰۰ هزار تن کالا جابه جا می شود و در سنوات بعدی این میزان به ۲ برابر قابل افزایش است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان از دیگر راهبردهای مدنظر استان را توسعه حمل و نقل هوایی خواند و گفت: مطالعات فرودگاه سقز از دهه ۷۰ آغاز و عملیات اجرایی آن هم از سال ۱۳۸۲ شروع شد و در سه دهه نحوه نگرش به این طرح تفاوت هایی کرد و تغییراتی در نحوه احداث آن بوجود آمد.

وی با اشاره به اینکه چند پرواز کنترلی در این فرودگاه انجام شده و مورد تایید مسئولان ذیربط کشوری هم قرار گرفته است، گفت: تاکنون برای اجرای این طرح پنج هزار میلیارد ریال هزینه شده و ارزش روز آن هم ۲۰ هزار میلیارد ریال است.

وی اظهار کرد: از دیگر طرح های مهم استان افتتاح شبکه پایاب سد گاران است که با اجرای این مهم ۲ هزارو ۷۰۰ هکتار از اراضی دیم منطقه تبدیل به آبی می شود.

محمدی ادامه داد: برای اجرای طرح مذکور ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده و ارزش روز آن ۱۵ هزار میلیارد ریال است.

وی افتتاح ساختمان و خط انتقال آب شرب از سدچراغ ویس سقز، ارتقای کمی و کیفی تصفیه خانه فاضلاب سنندج، بخشی از محور دیواندره - بیجار، شهرک صنعتی سرنجیانه، تصفیه خانه آب شرب شهرستان دیواندره و مجتمع روستایی اوباتو ( ۷۲روستا) و احداث پست برق در سنندج را از دیگر پروژه های قابل افتتاح در دور دوم سفر رئیس جمهور به استان اعلام کرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان نخستین اصل در تهیه و تنظیم مصوبات سفر رئیس جمهور را توجه به توسعه همه جانبه و متوازن استان خواند و اظهار کرد: سعی کردیم در تنظیم مصوبات این سفر همه جوانب توسعه ای اعم از معیشت، اقتصاد، زیر بناها و خدمات فرهنگی و اجتماعی را مورد توجه قرار دهیم.

محمدی از دیگر راهبردهای تهیه مصوبات سفر رئیس جمهور به استان را تکمیل پروژه های نیمه تمام خواند و گفت: براساس برآورد انجام شده افزون بر ۵۰۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل پروژه های نیمه تمام دراستان نیاز است.

کد خبر: ۲۵۲٬۹۱۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha