علی قلی ایمانی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: سوخت بر مبنای سطح برآورد و برای کشاورزان تامین می شود اما در توزیع سوخت با مشکل مواجه هستیم؛ سوختی که برای کشاورز براساس سطح در نظر گرفتند بین همه دستگاه ها یکسان توزیع می شود درحالی که مصرف دستگاه در سطوح مختلف متفاوت است.
مدیر عامل بنیاد ملی گندمکاران ادامه داد: این مسائله اشکال دارد چرا که اگر یک فرد تراکتور خریداری کرده با ۵ هکتار زمین و فردی دیگری تراکتور خریداری کرده با ۲۰ هکتار این دو به یک میزان سوخت دریافت می کنند.
ایمانی با بیان اینکه برای کشت پنج هکتار هزار لیتر سوخت داده می شود و به کسی هم که ۲۰ هکتار کشت می کند و یک تراکتور دارد همین میزان سوخت داده می شود، خاطرنشان کرد: برای همین است که در حوزه کشاورز برخی مازاد سوخت و برخی نیز کمبود سوخت دارند.
وی تصریح کرد: اینگونه کشاورز باید از طریق واسطه حق خود را به قیمت گزاف تری تهیه کند و برای رفع این مشکل باید مدیران شهرستان و مرکز خدمات که کشاورزان بزرگ و حرفه ای را می شناسند راهکار مناسب ارائه دهند.
دبیر خانه کشاورزی گلستان گفت: مشکلی در تامین سوخت وجود ندارد ولی نحوه توزیع غلط است و به کشاورزان باید بر اساس سطحی که کشت می کنند سوخت تحویل داده شود نه براساس ماشین آلاتی که دارند.
وی ادامه داد: در کشور قاچاق سوخت وجود ندارد اما به دلیل بی عدالتی در توزیع جابه جایی سوخت وجود دارد که اگر عدالت رعایت شود بستر فساد جمع خواهد شد.
ایمانی گفت: در شرایط فعلی بهترین راه برای اینکه مشکلات کاهش پیدا کند این است که براساس سطح کشت مشخص سوخت کشاورزان ماهانه در کارت سوخت شارژ شود.
وی تاکید کرد: کشاورزی که ۱۰۰ هکتار کشت و کار دارد قطعا نیازش نسبت به کسی که ۲۰ هکتار کشت دارد بیشتر است و دولت در توزیع سوخت باید این مسائل را در نظر بگیرد.
ایمانی خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی و حاکمیت باید در این خصوص تبینی داشته باشد و این معضل را حل کند و براساس برآورد نیاز به سوخت در سطح کشت کشاورزان توزیع سوخت انجام شود.
نظر شما