۱۸ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۱
افق ۵ ساله کشور برای بهینه سازی مصرف انرژی مشخص شد
بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور؛

افق ۵ ساله کشور برای بهینه سازی مصرف انرژی مشخص شد

نمایندگان مردم در مجلس با تصویب جدول الحاقی به فصل انرژی لایحه برنامه هفتم، افق ۵ ساله کشور برای بهینه سازی انرژی در بخش خانگی، حمل و نقل و نیروگاهی را مشخص کردند.

به گزارش بازار، عبدالعلی رحیمی مظفری در جلسه علنی نوبت صبح امروز (سه شنبه ۱۸ مهرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، در مخالفت با جدول الحاقی ماده ۴۶ لایحه برنامه هفتم توسعه درخصوص بهینه سازی مصرف انرژی گفت: قوانین ساختمانی در حوزه بهینه سازی تاکنون به درستی اجرا نشده است، از سویی ما وسایل گرمایشی و سرمایشی پرمصرف در اختیار مردم قرار می دهیم. همچنین باید بخش صنعتی از کشاورزی جدا شود و در بخش صنعت بهره وری ایجاد شود.

نماینده مردم سروستان، کوار و خرامه در مجلس یازدهم افزود: جایی که باید دولت گام بردارد مانند پروژه های نیروگاهی و طرح های عمرانی، کمتر دیده شده و غالب فشار به تولیدکنندگان و مردم وارد می شود و در جدول مسئولیت دولت کمترین حد ممکن در نظر گرفته شده است.

در ادامه احمد دنیامالی که به عنوان موافق جدول الحاقی سخن می گفت، بیان کرد: برخی از نگرانی ها در مورد افزایش هزینه انرژی وجود دارد، اما موضوع آن است که تاکید شده این افزایش گام به گام و با لحاظ شدن شرایط دهک های پایین جامعه باشد.

وی افزود: ما به نسبت خیلی از کشورها مصرف بالایی در حوزه انرژی داریم، باید در بحث بهینه سازی برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم و مشخص کنیم دستگاه های متخلفی که در موضوع بهینه سازی درست عمل نمی کنند، کدامند و جرایم آن را پرداخت کنند و هدف اصلی این جدول بهینه سازی انرژی است.

همچنین داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در مخالفت با جدول پیشنهادی الحاقی گفت: اول باید به این موضوع توجه کنیم که مصوبات قابلیت اجرایی دارند یا خیر؟ و اعداد ذکر شده محقق می شوند یا خیر؟ آنچه در این جدول آمده است نیاز به سرمایه گذاری و زمان دارد، آیا کدام بخش صنعت ما این ظرفیت را دارد که مصرف آن را یک سوم کاهش دهیم، و همین موضوع در بخش ساختمان نیز تکرار می شود. به عنوان مثال ما در ساختمان و بخش خانگی، ۲۶ درصد مصرف را می خواهیم کاهش دهیم، اما این شدنی نیست.

وی افزود: در حمل و نقل و سایر بخش ها نیز این پیش بینی ها قابل تحقق نیست و ما نصف این اعداد را قابل تحقق می دانیم، اما بیش از آن شدنی نیست.

به گزارش خانه ملت در پایان جدول شماره (۱۰-۱) با ۵۱ درصد آرای نمایندگان و در چارچوب بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش ناترازی مصرف و تولید انرژی در کشور در پایان پنج سال اجرای برنامه به تصویب رسید.

افق ۵ ساله کشور برای بهینه سازی مصرف انرژی مشخص شد

کد خبر: ۲۴۸٬۴۱۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha