به گزارش خبرنگار بازار، رحمان قره باش شامگاه شنبه در جشن روز پنبه در گرگان اظهار کرد: در محدوده سالهای ۱۳۳۵ تا ۱۳۴۵ که اوج دوران کشت پنبه در خطه گرگان و دشت تلقی می شود، این منطقه حدود ۵۹۰ هزار جمعیت داشت و نرخ بیکاری، هفت درصد کمتر از متوسط کشوری بود.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی گرگان افزود: در آن دوران نرخ بیکاری حدود در منطقه گرگان و دشت سه درصد و در کل کشور حدود ۱۰ درصد بود.
قره باش ادامه داد: با وجود آنکه در آن دوران شاهد مهاجرت حدود ۲۰۰ هزار نفری اهالی سیستان و بلوچستان به گرگان و دشت بودیم اما نرخ بیکاری در این منطقه ثابت ماند که این موضوع بیانگر ظرفیت بالای کشت پنبه برای اشتغال زایی است.
وی تاکید کرد: کشت و توسعه پنبه پارامتری موثر در اشتغال زایی پایدار در استان زرخیز گلستان به حساب میآید و باید از همه ظرفیتها برای رونق دوباره آن استفاده کنیم.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی گرگان گفت: هرچند از پنبه به عنوان طلای سفید نام برده میشود اما در حقیقت این مو سپیدان و سرمایهگذاران و فعالان قدیمی این صنعت هستند که طلای سفید تلقی شده و باید قدردان آنها باشیم.
وی اظهار کرد: اقلیم متنوع، زمین های زراعی مستعد، وجود مرکز تخصصی تحقیقات پنبه کشور، استقرار کارخانه های پنبه پاک کنی و روغن کشی، واحد ریسندگی و بافندگی علی آباد از جمله ظرفیت های سرمایه گذاری برای احیای زراعت پنبه در گلستان است.
نظر شما