۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۹
نقش اتاق بازرگانی در توسعه گردشگری گلستان| غفلتی که باید جبران شود
بازار گزارش می دهد؛

نقش اتاق بازرگانی در توسعه گردشگری گلستان| غفلتی که باید جبران شود

گرگان- نقش اتاق های بازرگانی و اعضای آن در توسعه گردشگری غیر قابل انکار است اما این مهم تا کنون در گلستان آن طور که باید به منصه ظهور نرسیده است.

نجمه جهان تیغ، بازار؛ اتاق های بازرگانی می توانند نقش ارزنده ای در توسعه گردشگری داشته باشند. اتاق بازرگانی گرگان بارها آمادگی خود را برای مشارکت با بخش دولتی در حوزه های مختلف اعلام کرده اما نامهربانی ها و بی رغبتی دولت سبب شده تا پای فعالان اقتصادی فراتر از خواسته ای که مطرح کرده اند نرود. ضمن اینکه اعضای اتاق بازرگانی به واسطه ارتباطاتی که با سرمایه گذاران و تجار دارند می توانند در جذب سرمایه گذار در طرح های گردشگری بسیار اثر گذار باشند البته هر چند این عزم از سوی فعالان اقتصادی وجود داشته باشد در مقابل باید نگرش و تفکر توسعه ای در مدیران نهادینه شود که متاسفانه در ادوار گذشته اینگونه نبوده است. در جلسه ای با حضور مدیرکل میراث فرهنگی گلستان و اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گرگان این ظرفیت مورد بررسی قرار گرفت.

شعارهای مدیران گلستانی در حوزه گردشگری خروجی ملموسی نداشته

رئیس کمیسیون احداث اتاق بازرگانی گرگان اظهار کرد: فرصت های گردشگری در گلستان سال های سال عقیم مانده و علی رغم اینکه مدیران متعدد در ادوار مختلف آمدند و رفتند و وعده دادند اما شعارهای آنها به خروجی ملموسی منتهی نشد.

نقش اتاق بازرگانی در توسعه گردشگری گلستان| غفلتی که باید جبران شود

سید محمد مرتضوی افزود: امیدواریم با فرصت هایی که در استان وجود دارد و حمایت هایی که اتاق بازرگانی می تواند داشته باشد بتوانیم در کوتاه مدت و بلند مدت اقدامات خوبی انجام دهیم.

وی ادامه داد: موهبت خدایی برای گردشگری در این استان وجود دارد اما ما نتوانستیم به درستی از آن بهره ببریم.

وی گفت: بهتر است در راستای همکاری های مشترک اتاق بازرگانی و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری راهبردی تعریف شود تا ماموریت های اجرایی را به سرانجام برسانیم.

لزوم برنامه ریزی دقیق برای مشارکت اتاق بازرگانی در حوزه گردشگری

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی گرگان هم اظهار کرد: هم در این جلسه اظهار کرد: عقب ماندگی گلستان در گردشگری به دلیل نبود زیرساخت های لازم در این زمینه است.

محمد زاودی بومگردی ها را یکی از ظرفیت های خوب گردشگری در استان دانست و گفت: احداث و کشاورزی هم به نوعی به حوزه گردشگری مربوط می شود.

وی گفت: باید برای پیش بردن حوزه گردشگری با همراهی اتاق بازرگانی برنامه برنامه ریزی دقیق تری انجام شود.

چرا نباید زیورآلات ترکمن در دنیا مطرح باشد؟

رئیس کانون زنان بازرگان گلستان هم در این جلسه اظهار کرد: برای حوزه صنایع دستی استان گلستان زحمات زیادی کشیده می شود، ضمن اینکه قدمت و تنوع بسیار زیادی دارد.

فریده بستان بان با بیان اینکه بسیار متاسف می شوم که زحمت هنرمندان صنایع دستی بدون نتیجه می ماند، گفت: می توان این هنرها را شناسنامه دار کرد، مورد حمایت قرار داد و در تجاری سازی به آنها کمک کرد.

نقش اتاق بازرگانی در توسعه گردشگری گلستان| غفلتی که باید جبران شود

وی گفت: هنرمندان باید بتوانند محصولات و صنایع دستی خود را به دنیا نشان دهند که این موضوع در همه دنیا و سایر کشورها رواج داشته اما در ایران این حمایت وجود ندارد.

وی با بیان اینکه صنایع دستی ما را به پیشینیان وصل می کند، بیان کرد: چرا نباید زیورآلات ترکمن در دنیا مطرح باشد؟

بستان بان از تشکیل انجمن صنایع دستی خبر داد و گفت: امیدواریم بتوانیم از ظرفیت افرادی که روحیه مشارکتی و دلسوزی داشته باشند در این انجمن استفاده کنیم.

ضعف برند سازی در صنایع دستی گلستان

عضو هیات مدیره کانون زنان بازرگان استان گلستان هم در این جلسه اظهار کرد: موضوع آموزش در حوزه صنایع دستی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

انسیه یوسفی افزود: بعضا می بینیم هنرمندان، صنایع دستی فاخری تولید می کنند اما نمی توانند قیمت گذاری درستی برای آن داشته باشند.

وی گفت: هنرمندان در برند سازی بسیار ضعیفند و این ناشی از عدم آگاهی آنان است.

توقف مسافر با ایجاد اماکن گردشگری ارزان قیمت در گلستان

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گرگان اظهار کرد: نداشتن هتل مناسب در استان یک درد است و این ضعف در زمان نیاز بسیار به چشم می آید.

رحمان قره باش با طرح این سوال که عبور چهار میلیون مسافر از استان چه عایدی برای ما دارد؟ گفت: متاسفانه این مسافران صرفا زباله های خود را در استان ما بجا می گذارند.

وی ادامه داد: حتی اگر مسافر ۱۰ ساعت هم در استان توقف کند، با خرید آب و غذا به اقتصاد استان کمک می کند.

قره باش پیشنهاد داد: باید با کمک بخش خصوصی مکان هایی ارزان قیمت ایجاد و موجب توقف مسافران شویم.

قره باش ادامه داد: بوم‌گردی ها ظرفیت بسیار خوبی هستند که استقبال خوبی از آنها می شود و موجب جذب مسافر شده ضمن اینکه به اقتصاد خانوار هم کمک می کند.

گلستان در معرفی داشته های خود ضعف دارد

مسئول انجمن مهندسان شهر ساز گلستان هم اظهار کرد: تعریف درستی بین بخش خصوصی و دولتی در حوزه گردشگری وجود ندارد.

سیامک دربیکی افزود: امروز اساتید حوزه گردشگری کشور بهتر از ما در استان، بافت تاریخی گرگان را تشریح می کنند.

وی با بیان اینکه بسیاری از مردم ما درکی از گردشگری ندارند، ادامه داد: متاسفانه گلستان نمی تواند داشته های خود را معرفی کند.

وی بیان کرد: از استان های پیشرو در تدوین سند آمایش بوده ایم اما چقدر از این سند اجرایی شده و یا چه برنامه هایی در این سند آمده است؟

دربیکی معتقد است: توان سرزمینی گلستان ارزیابی نمی شود و گاه با توسعه بیش از اندازه یک بخش مواجه می شویم که در نهایت منجر به ضرر صاحبان آن کسب و کار می شود.

گلستان درگیر ساده انگاری شده

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گرگان هم اظهار کرد: توجه به جزییات است که باعث شده برخی استان ها در حوزه گردشگری پیشرفت کنند اما ما در گلستان درگیر ساده انگاری هستیم.

هامان هاشمی افزود: باید برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم و این برنامه را بدون ذره ای انحراف اجرا کنیم.

وی ادامه داد: گلستان در فضای اداری، بخش خصوصی و مردم آدم های خوبی دارد اما ایراد ما این است که به چالش ها توجه نمی کنیم.

وی بیان کرد: در تبریز دو هزار و ۵۰۰ نفر فرد شاخص در حوزه های مختلف علمی، مهندسی، تجاری، سیاسی و غیره وجود دارد که با مسئولان ارشد استان ارتباط مستقیم دارند اما در استان ما که این عدد شاید به ۱۵ نفر هم نرسد، پروتکلی برای دسترسی به استاندار و نمایندگان مجلس وجود ندارد و این یعنی نخبه کشی.

نقش اتاق بازرگانی در توسعه گردشگری گلستان| غفلتی که باید جبران شود

هاشمی ادامه داد: این مسئله باید حل شود تا این افراد بتوانند برای مشارکت انگیزه لازم را کسب کنند.

وی معتقد است: بزرگترین اتفاقی که در این استان باید رخ دهد ایجاد وفاق و همدلی در دستگاه های اجرایی است چرا که گردشگری اولین فرصت برای تغییر جایگاه استان در سرانه درآمد است.

هاشمی بیان کرد: استان فقیری مانند گلستان می تواند در گردشگری و خدمات به راحتی و با کمترین هزینه و دریافتی از دولت، از طریق ریل گذاری و تغییر رویکرد انقلابی در این زمینه ایجاد کند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان افزود: استان گلستان شرایط خوبی برای گردشگری ورزشی، گردشگری پزشکی و گردشگری در حوزه حیات وحش با راه اندازی شکارگاه خصوصی، راه اندازی شهرک سینمایی به واسطه وجود اقلیم های مختلف را دارد.

وی اضافه کرد: نقش آفرینی بخش خصوصی در برگزاری جشنواره غذا به صورت استانی و ملی هم می تواند درتوسعه این حوزه اثر گذار باشد.

هاشمی معتقد است: شهرداری و شورای شهر علی رغم اینکه خواستگاه مردمی و همچنین پول دارند اما پای کار گردشگری نیستند و از ظرفیتی که دارند در معرفی قابلیت های این استان استفاده نمی کنند.

وی ضمن بیان اینکه با ساختن پیاده راه گرگان انقلابی در گردشگری شهر و استان رخ می دهد، گفت: دیوار و بافت تاریخی گرگان و همچنین بازار نعلبندان را نباید فراموش کرد زیرا مسافران و مهمانانی که به استان می آیند هیچ شناختی در مورد این ظرفیت ها ندارند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گرگان گفت: با استفاده از ظرفیت شبکه های اجتماعی و سوشال مدیا می توان به راحتی این قابلیت های استان را معرفی کرد.

هاشمی تاکید کرد: برای تحقق تمام این موارد باید وفاقی بین بخش خصوصی، دستگاه های اجرایی، استانداری و دستگاه قضایی شکل بگیرد.

مدیران گردشگری از ظرفیت بخش خصوصی بهره ببرند

نقش اتاق بازرگانی در توسعه گردشگری گلستان| غفلتی که باید جبران شود

رئیس اتاق بازرگانی گرگان اظهار کرد: در گردشگری باید اولویت بندی صورت بگیرد چراکه گاهی یک حمایت مختصر از یک حوزه می تواند جریان اثر گذار ایجاد کند.

امیر یوسفی با بیان اینکه نتوانستیم ظرفیت های گردشگری را به سایرین معرفی کنیم، بیان کرد: می دانیم دولت توان زیادی در این حوزه ندارد اما به مدیران اجازه داده شده که از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنند.

وی ادامه داد: آنچه ما در ایران و به خصوص در گلستان داریم بسیار بهتر از شهرهای معروف دنیاست اما مشکل اینجاست که ما نتوانستیم به درستی این ظرفیت ها را معرفی کنیم.

گلستان به استان حسرت ها تبدیل شده

مدیر کل صمت گلستان هم در این جلسه اظهار کرد: آینده از آن حوزه خدمات است که بخشی از آن در حوزه گردشگری و بخشی در حوزه پشتیبانی است.

درویشعلی حسن زاده افزود: ما حتی در آموزش نیروهای انسانی حوزه گردشگری موفق نبوده ایم لذا باید این بخش در دانشگاه ها تقویت شود.

وی با بیان اینکه گلستان به استان حسرت ها تبدیل شده، بیان کرد: در حوزه گردشگری موضوعات برند سازی، بازاریابی، فروش، صادرات، بسته بندی و پکیج بسیار اهمیت دارد که واحدهای تولیدی قوی در صنعت بسته بندی گلستان مشغول به فعالیت هستند.

وی با اشاره به محصولاتی مثل میگو، اسب، توت فرهنگی، گندم و غیره تصریح کرد: ساماندهی و برپایی جشنواره ها در مقاطع مختلف فصلی بسیار اهمیت دارد اما خیلی راحت از کنار آن عبور می کنیم.

ایجاد توازن در اقتصاد گردشگری با کمک اتاق بازرگانی

نقش اتاق بازرگانی در توسعه گردشگری گلستان| غفلتی که باید جبران شود

در نهایت مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان با بیان اینکه میانگین اقامت مسافران در استان ۲.۸ روز است، افزود: گردشگر کسی است که با هدف سیاحت یا اقامت ۲۴ ساعت در شهری حضور داشته باشد.

فریدون فعالی افزود: با همکاری اتاق بازرگانی کار مطالعاتی سند چشم انداز توسعه گردشگری استان را با توجه به اسناد بالادستی آغاز خواهیم کرد.

وی گفت: تشکیل کمیسیون گردشگری مشترک بین اتاق بازرگانی و اداره کل میراث فرهنگی در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی و همچنین تشکیل میز گردشگری و صنایع دستی در دستور کار قرار گرفت.

وی با بیان اینکه دولت نقش سیاست گذاری را برعهده دارد، گفت: اتاق بازرگانی گرگان به عنوان یک بنگاه اقتصادی می تواند برای ایجاد توازن در اقتصاد گردشگری بسیار کمک کننده باشد و در برنامه های مختلف می توانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.

کد خبر: ۳۲۵٬۷۵۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha