علی قلی ایمانی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: دغدغه کشاورزان در خصوص کشت گندم عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برای سال آینده و همچنین عدم پرداخت مطالبات گندم تحویلی به دولت است.
دبیر خانه کشاورز ضمن بیان این مساله که امسال حدود ۱۰میلیون تن کشاورزان به دولت گندم تحویل داده و توانستیم در این حوزه به خودکفایی برسیم، خاطرنشان کرد: ماندن در خودکفایی نیازمند چند فاکتور مهم است یکی اینکه دولت قیمت خرید تضمینی گندم را منصفانه، معقول و قانونی اعلام کند یعنی برابر قانون خرید تضمینی باید فاکتورهای قیمت بازار جهانی، هزینه تولید و نرخ مبادله در قیمت گذاری در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: از طرف دیگر قانونگذار تاکید بر این داشته در مدت ۲۴ ساعت بعد از تحویل گندم مطالبات کشاورزان پرداخت شود که متاسفانه شاهد هستیم شروع برداشت گندم در کشور حدود ۶ ماه پیش بود و بعد گذشت ماه ها کشاورز همچنان منتظر این است که بهای گندم خود را تمام و کمال دریافت کند.
ایمانی افزود: تامین به موقع و به اندازه نهادهها نیز یکی دیگر از موضوعاتی است که میتواند کمک کند تولید ما ارتقا پیدا کند، تا کشاورز بتواند به موقع از آنها استفاده و بهرهوری افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه در استان گلستان کشاورزان به دنبال این هستند که بتوانند نهاده و بذر کشت محصول را تهیه کنند اما متاسفانه نقدینگی لازم را ندارند، خاطرنشان کرد: همین کمبود نقدینگی باعث تاخیر کشت شده و این مساله کاهش عملکرد محصولات کشاورزی را در پی خواهد داشت.
ایمانی کاهش عملکرد محصولات کشاورزی را لطمه به تولید ملی دانست و ابراز امیدواری کرد دولت با مهیا کردن شرایط بهتر کمک کند که کشاورزان مطابق الگوی کشت عمل کرده تا در بعضی از محصولات به خودکفایی و در برخی محصولات به خود اتکایی برسیم.
نظر شما