۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۶
ایران فارما، دروازه توسعه صادرات دارویی کشور| ۲میلیارد یورو ظرفیت ارزی آوری با نوسازی صنایع داروسازی
رئیس هیئت مدیره سندیکای صنایع داروهای انسانی مطرح کرد

ایران فارما، دروازه توسعه صادرات دارویی کشور| ۲میلیارد یورو ظرفیت ارزی آوری با نوسازی صنایع داروسازی

عبده زاده رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق به بازار گفت: داروسازی حامی مردم از جهت تولید داروهای با کیفیت، تامین به موقع دارو و با قیمت مناسب و حامی دولت با توسعه صادرات، اشتغال زایی و کارآفرینی است.

بازار؛ گروه صنعت: صنعت داروسازی پس از صنایع نفت و گاز، خودروسازی و الکترونیک به عنوان یکی از صنایع مهم دنیا به شمار می آید که ارزش بازار جهانی آن در سال ۲۰۲۰ بیش از ۱.۲۵ تریلیون دلار برآورد شده و همچنان در حال رشد است. صنعتی کلیدی در اقتصاد کشورهایی چون آمریکا، ژاپن، چین و کل قاره اروپا که بار بخش عمده ای از تحقیقات پزشکی و بهبود سلامت جهان را بر عهده دارد.

این صنعت در ایران نیز نقشی حیاتی ایفا می کند و بخش مهمی از درآمدهای ارزی ناشی از صادرات در برنامه هفتم توسعه بر عهده صنعت است؛ به طوری که در این برنامه برای صادرات ۲ میلیارد یورو از کل زنجیره دارو برنامه ریزی و هدف گذاری شده و هشتمین دوره از برگزاری نمایشگاه ایران فارما نیز به عنوان آغاز برای جهش صادراتی در حوزه دارو معرفی می شود.

صنعت دارو نیازمند به روز رسانی و برون گرایی

در رابطه با این رویداد بزرگ و مهم، محمد عبده زاده رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران به بازار گفت: هشتمین نمایشگاه ایران فارما به نسبت هفت دوره قبلی با استقبال بیشتری از شرکت های خارجی برگزار شده است؛ به طوری که در این دوره شاهد حضور نمایندگانی از ‌۳۳ کشور در بیش از ۲۰۰ شرکت به شکل مستقیم و غیر مستقیم هستیم.

وی افزود: همچنین در این دوره از ایران فارما شاهد حضور سفرا کشورهای خارجی و برگزاری ۲ پاویون هند و چین هستیم و تمام هدفی که در این دوره دنبال می شود حول محور توسعه صادرات و ایجاد تراز تجاری مثبت است؛ هدفی که در برنامه هفتم توسعه نیز به آن اشاره شده و برای ارز آوری ۲ میلیارد یورویی برنامه ریزی شده است.

به نظر بنده صنعت دارو از ماده اولیه، ماشین آلات و مجموعه های تولید داروهای کشور ظرفیت ارز آوری ۲ میلیارد یورویی را دارد اما برای رسیدن به اهداف صادراتی، باید به روز و برون گرا شوند

رئیس هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با اشاره به اینکه دست یابی به دستاوردهای ارزی یاد شده در برنامه هفتم توسعه دور از انتظار نیست ادامه داد: به نظر بنده صنعت دارو از ماده اولیه، ماشین آلات و مجموعه های تولید داروهای کشور این ظرفیت ارز آوری را دارد اما برای رسیدن به اهداف صادراتی، صنایع داروسازی باید به روز و برون گرا شوند.

وی اضافه کرد: برای برون گرا شدن، صنعت باید صنعت سودآور شود که بخشی از این تکلیف برای دست یابی به اهداف صادراتی بر عهده صنایع است و بخش دیگر نیز نیازمند نگاه مثبت مسئولان و سیاست گذاری هایشان در مسیر تسریع بازسازی و نوسازی صنعت است.

عبده زاده تاکید کرد: با این تفاسیر صنعت نمی تواند به تنهایی خودش را بازسازی و نوسازی کند و به طور حتم نگاه مثبت مسئولان و مزایایی که می توانند در حوزه صادرات، بازسازی و نوسازی در نظر بگیرند را می طلبد. این مزایا نیز باید در حوزه های مالیاتی، طرح مشوق های صادراتی، خرید ماشین آلات داروسازی و بروز کردن خطوط باشد تا سبب شود شرکت های داروسازی به لحاظ جی ام پی به روز شوند. بنابراین تنها در این صورت است که می توانیم در بازارهای صادراتی حضور موفقی داشته باشیم.

وی افزود: درحال حاضر بخاطر اینکه قیمت داروهای ایرانی با برندهای اصلی بسیار قابل رقابت است و عضو دبیو تی او هم نیستیم امکان تولید هر نوع محصولی را داریم که این موضوع برای صنعت یک مزیت محسوب می شود.

اهمیت داروسازی بعد از نفت و پتروشیمی

عبده زاده با اشاره به اینکه در افتتاحیه نمایشگاه ایران فارما، سفرا و رایزن های کشورهای مختلف حضور یافتند بیان داشت: حضور این افراد همگی این پیام را می دهند که ما در هفت دوره گذشته و این دوره بسیار پیشرفت کرده ایم و ایران فارما اکنون به عنوان یک برند مطرح شده و می تواند در منطقه جایگزین نمایشگاه داروسازی سی پی اچ ای فارنکفورت شود و به توسعه صنعت داروسازی کمک کند.

رئیس هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران افزود: در این راستا وظیفه انجمن ها، ‌سندیکاها، وزارت بهداشت و وزارت صمت این است که این ارتباط و زیرساخت را فراهم کنند و کمک کنند که فضایی فراهم شود که شرکت ها بتوانند با شرکای اقتصادی خودشان به راحتی رفت و آمد و صحبت و قراردادهایشان را منعقد کنند.

وقتی مقامات کشور در مجامع و محافل بین المللی حضور می یابند، بعد از صنایع نفت و پتروشیمی اولین بحثی که در حوزه صادرات مطرح می کنند درباره صنایع داروسازی کشور است

وی با اشاره به اینکه در این دوره از ایران فارما بسیار به توسعه صادرات صنایع داروسازی خوشبین است ادامه داد: با توجه به وجود شرکت های خارجی، کشورهای همسایه که آمده اند و پیش بینی می کنیم که این دوره بتواند آغاز خوبی برای توسعه صادرات دارو باشد؛ چرا که هم دیدگاه وزرای بهداشت و صنعت و مدیران سازمان توسعه تجارت در حوزه صادرات حمایتی شده است.

عبده زاده با اشاره به اینکه به عنوان اعضای صنفی در راستای بهبود فضای کسب و کار تلاش می کنند تاکید کرد: صنایع تولیدی همگی برای کشور خیر و برکت هستند اما داروسازی یک صنعت حامی هم برای مردم بخاطر تولید داروهای با کیفیت، تامین به موقع دارو و با قیمت مناسب و رفع دغدغه از مردم و خانواده هایی که بیمار دارند است و هم حامی دولت با توسعه صادرات، اشتغال زایی، توسعه صنعت و کارآفرینی است.

وی افزود: تمامی مواردی که گفته شد با افزایش درآمد ارزی کشور همراه است و باعث شده وقتی مقامات کشور در مجامع و محافل بین المللی حضور یابند، بعد از صنایع نفت و پتروشیمی اولین بحثی که در حوزه صادرات مطرح کنند درباره صنایع داروسازی کشور باشد. بنابراین ما داروسازان نیز تلاش می کنیم ظرفیت ها و دستاوردهای این حوزه را افزایش دهیم.

گفتنی است هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته «ایران فارما» با ۴۲۷ شرکت داخلی و ۲۸۲ شرکت خارجی از ۳۳ کشور با سه محور امید به آینده داروسازی، توسعه زیرساخت ها و تراز تجاری مثبت از روز چهارشنبه آغاز به کار کرده و امروز جمعه آخرین روز برگزاری این دوره است.

کد خبر: ۲۴۶٬۱۷۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha