به گزارش بازار، علیاصغر شالبافیان با اشاره به طرحی که با عنوان «تسهیل ورود گردشگران از طریق لغو روادید و با خودرو شخصی» از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به دولت ارائه شده است، اظهار کرد: این طرح با استناد به اولویتهای تعیینشده در سند تحول و با توجه به انتظارات دولت سیزدهم آماده شد. طرح لغو یکطرفه روادید نیز به وزارت خارجه و نهادهای ذیربط ارائه شده است.
او ادامه داد: در قالب این طرح، پیشنهاد ما لغو یکطرفه روادید با ۶۸ کشور بود. وزارت امور خارجه طرح را بررسی کرد و در کنار پیشنهاداتی، مخالفت اساسی با این طرح نداشت، چون سیاست گردشگری همین است و در بسیاری از کشورها نیز اجرای آن متداول بوده و حتی در کشورهای اطراف ایران، از جمله قطر، ترکیه، امارات و حوزه CIS (کشورهای مستقل مشترکالمنافع) نمونه این طرح اجرا میشود. بنابراین، وزارت خارجه و دستگاههای مرتبط هم با این نگاه، پیشنهاد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را بررسی کردند و جلساتی در این راستا برگزار شده است.
شالبافیان درباره کشورهایی که برای لغو یکطرفه روادید پیشنهاد شدهاند و چگونگی انتخاب آنها، گفت: رویکرد اصلی برای گزینش این کشورها مبتنی بر سیاستهای خارجی دولت سیزدهم بوده، که روی توسعه با کشورهای همسایه، مسلمان، حوزه تمدنی و پیمانهای ملحقشده مثل شانگهای و بریکس تاکید دارد. تا کنون، با کلیت طرح و تعدادی از این کشورها در جلسات و گفتوگو با دستگاهها و نهادهای ذیربط، موافقت شده، اما نیاز است طرح لغو روادید در کمیسیونهای مختلف دولت تصویب شود.
در ادامه، از او درباره اثر لغو یکطرفه روادید با کشورها بویژه عمان سوال پرسیده شد که پاسخ داد: لغو روادید بین این دو کشور (ایران و عمان) مدتهاست، اجرا شده و از آن زمان سفر گردشگران عمانی به ایران افزایش محسوسی داشته است. سفر گردشگران عمانی را به عینه میتوان در شهرهای شمالی کشور دید.
او درعین حال گفت: بیش از ۷۰ درصد گردشگران ورودی به ایران از کشورهایی هستند که با آنها لغو روادید شده است.
معاون گردشگری همچنین درباره طرح «تسهیل تردد خودروهای گردشگران خارجی به ایران» اظهار کرد: ما لغو روادید را همزمان با تسهیل تردد گردشگران با خودرو شخصی به ایران، در چند کشور دنبال میکنیم. اجرای طرح تسهیل تردد خودروهای شخصی در کنار لغو یکطرفه روادید میتواند در رفتوآمد گردشگران منطقه به ایران خیلی مؤثر باشد و اگر این طرح مثلا با عراق قطعی شود، ایران به عربستان، قطر و امارات از راه زمینی متصل میشود.
شالبافیان درباره سرانجام طرح سیمکارت گردشگری با توجه به تاکیدها و اظهارات عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در اینباره، گفت: طرح «سیم کارت گردشگری» در کارگروه رفع مصادیق مجرمانه دادستانی کل کشور تصویب شده است. جلسهای هم بین وزارتخانههای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ارتباطات و دادستانی و نیروی انتظامی درباره نحوه اجرای آن با توجه به اولویتهای مورد درخواست ما برگزار شد. ما درخواست کرده بودیم فعالان گردشگری در اولویت این طرح قرار بگیرند، در نتیجه قرار شد فهرست دفاتر خدمات مسافرتی را ارائه کنیم تا این امکان برای آنها فراهم شود. آژانسهای مورد تایید که پروانه بهرهبرداری از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دارند، به منظور بهرهبرداری از این طرح معرفی شدهاند.
او اضافه کرد: در مرحله دیگری از این مصوبه، امکان بهرهبرداری گردشگران خارجی از این سیمکارتها وجود دارد و با آن موافقت شده است.
شالبافیان با بیان اینکه این مصوبه با اولویت حمایت از فعالان گردشگری، مرحله به مرحله اجرا خواهد شد، افزود: این طرح مصوب و ابلاغ شده و ما هم براساس مصوبه و اولویتها، بهرهبرداران را معرفی میکنیم. زمانبندی اجرای مرحله به مرحله این مصوبه هم در آینده مشخص میشود.
معاون گردشگری یادآور شد: درخواست وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، بهرهبرداری دفاتر خدمات مسافرتی، هتلها، راهنمایان گردشگری و گردشگران خارجی از سیم کارت گردشگری است.
زمستان سال گذشته، همزمان با رکود سفر گردشگران خارجی به ایران تحت تاثیر شرایط، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دو طرح لغو یکطرفه روادید ایران و سیم کارت گردشگری را به دولت پیشنهاد کرد تا محدودیتهای سفر به ایران را برای گردشگران خارجی کمتر کند.
عزتالله ضرغامی ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ دهم اسفندماه ۱۴۰۱ در حیاط دولت و در جمع خبرنگاران این سخنان را مطرح کرد که «بعضی دوستان تحلیل میکنند چرا گردشگر خارجی به ایران نمیآید که دلایلی دارد. یکی از مهمترین نیازهای آنها اینترنت و سکوهای بینالمللی و خارجی است. این مسائل مثل نان و آب برای گردشگر واجب است. نمیشود گردشگر به ایران بیاید و ارتباطش با دنیا قطع شود. نمیشود به او گفت از بله و ایتا استفاده کن... من از وزیر ارتباطات خواستم امکانی برای گردشگران خارجی فراهم شود تا آنها با استفاده از سکوهای بینالمللی بتوانند نیازهای خود را برطرف کنند. انشاء الله سکوهای داخلی ما هم بتوانند در سطح بینالمللی فعال شوند.»
ضرغامی دو ماه پیش از آن، در دیماه ۱۴۰۱ هم از پیشنهاد طرح لغو روادید یکطرفه ایران با برخی کشورها، خبر داده و گفته بود: روی این که با کدام کشور باید لغو روادید شود برنامهریزی کردیم، جلسات کارشناسی گذاشتیم و نظرات افراد مختلف احصا شده و دلایل اقدام برای لغو روادید با هر کشور را مشخص کردیم. معتقدم در حال حاضر یکی از موضوعاتی که میتوان با مردم صحبت کرد، گردشگری است. اخبار، تصاویر و ویدئوهای مثبت از ایران باید به دنیا مخابره شود.
نظر شما