۲۶ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۴
نفت سپاهان قیمت ارزنده ای ارائه کند دوباره ورود می کنیم| با خرید سهام موافق نیستم
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان در گفتگو بازار:

نفت سپاهان قیمت ارزنده ای ارائه کند دوباره ورود می کنیم| با خرید سهام موافق نیستم

قدیری مدیرعامل پالایشگاه اصفهان با بیان اینکه شرکت نفت سپاهان قیمت ارزنده ای ارائه کند دوباره ورود می کنیم، گفت: در سال ۱۴۰۲ سودده ترین شرکت نفتی و پالایشی در بورس خواهیم بود.

بازار؛ گروه آب و انرژی: بعد از حواشی متعددی که خبر خرید سهام نفت سپاهان برای مدیرعامل پالایشگاه اصفهان ایجاد کرد حالا محسن قدیری می گوید در صورتی که قیمت ارزنده برای این شرکت اعلام شود، دوباره ورود خواهیم کرد.

ما با خرید سهام شرکت ها موافق نیستیم. چرا که پترو پالایشگاه اصفهان پروژه محور است. با این وجود اگر نفت سپاهان قیمت ارزنده ای اعلام کند دوباره ورود خواهیم کرد

او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا پالایشگاه اصفهان خرید دیگری را جایگزین سهام نفت سپاهان می کند، گفت: ما به هیچ وجه با خرید سهام شرکت ها موافق نیستیم. چرا که پترو پالایشگاه اصفهان پروژه محور است.

مدیرعامل پالایشگاه اصفهان در توضیح ادعای خود گفت: به عنوان مثال می خواستیم شرکت شیران را خریداری کنیم و این شرکت ۷۲ همت قیمت گذاری شده است. این در حالی است که ما با کمتر از ۵ همت نسل جدید شوینده ها که الکل های چرب هستند را تولید خواهیم کرد. ۷ کارخانه برای تولید این محصول احداث خواهد شد.

می خواستیم شرکت شیران را خریداری کنیم و این شرکت ۷۲ همت قیمت گذاری شده است. این در حالی است که ما با کمتر از ۵ همت نسل جدید شوینده ها که الکل های چرب هستند را تولید خواهیم کرد. اولین کارخانه تولید این محصول امسال راه اندازی می شود

او همچنین درباره زمان بهره برداری از کارخانه های تولید نسل جدید شوینده ها گفت: اولین کارخانه آن امسال راه اندازی می شود. ۶ کارخانه دیگر هم در حال طراحی بوده و به مرور زمان در ۳ الی ۴ سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

به گفته قدیری، هم اکنون چیزی حدود ۵۰ هزار تن در سال الکل چرب وارد کشور می شود این در حالی است که با بهره برداری از این کارخانه سالانه چیزی حدود ۷۰ هزار تن از این محصول در کشور را ما تولید خواهیم کرد.

داستان از چه قرار بود؟

در اواسط مرداد بود که اطلاعیه مبنی بر فروش بلوک ۳۳ درصدی شرکت نفت سپاهان (با نماد شسپا) توسط شرکت گروه پتروشیمی تابان فردا، متعلق به شرکت سرمایه‌گذاری اهداف (صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت سابق) منتشر شد. مهمترین نکته این اطلاعیه را میتوان قیمت پایه ۲۳هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی آن دانست که به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران بازار سرمایه با ارزش واقعی سهم تفاوت معناداری داشت. درواقع به نظر میرسید گروه پتروشیمی تابان فردا، "شسپا" را با قیمتی روی میز معامله گذاشته اند که خریداری نخواهد داشت. سهامدار اصلی شرکت نفت سپاهان برای دومین مرتبه قصد داشت روز دوشنبه ۱۶ شهریورماه ۱۴۰۲ معادل ۳۳.۴ درصد سهم شسپا را در بازار عمده بورس تهران عرضه کند. با این عرضه، درصد مالکیت گروه پتروشیمی تابان فردا در شسپا از ۶۷.۵ به بیش از ۳۴ درصد می رسید.

در این واگذاری که کارگزار فروشنده آن بانک کشاورزی بود، قیمت پایه هر سهم ۱۲۶۰ تومان (در عرضه قبلی ۹۳۶ تومان) و به صورت ۵۰ درصد نقد و باقی اقساط، تعیین شده بود و ارزش کل معامله هم ۲۳.۵ میلیارد تومان بود.

در کمال ناباوری خریداری پیدا شد و پالایشگاه اصفهان حاضر شد بلوک ۳۳ درصدی نفت سپاهان را حدود ۱۵۰ درصد بالاتر از ارزش واقعی سهم خریداری کند.

با انتشار این خبر و تائید شفاهی مدیرعامل شپنا، گمانه زنی‌ها در خصوص علت این تصمیم شپنا آغازشد. کارشناسان و تحلیلگران بازار با تاکید بر گرانی سهم شسپا اعتقاد داشتند که چرا شرکتی که سهامداران اصلی آن بانک رفاه کارگران، سهام عدالت و صندوق‌های بازنشستگی هستند، ممکن است زیر بار چنین معامله‌ای با این قیمت هنگفت برود. به ویژه اینکه این شرکت (پالایشگاه اصفهان) نیاز مبرمی به سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های خود برای افزایش حاشیه سود و کیفی‌سازی محصولات خود دارد.

بعد از حجم بالای انتقادها نسبت به این خرید بانک رفاه به عنوان یکی از مالکان پالایشگاه اصفهان، اعلام کرد که مخالف خرید سهام نفت سپاهان است.

پس از آن سبدگردانان نیز در نامه‌ای خطاب به مدیرعامل شرکت پالایشگاه اصفهان اعلام کردن که درصورت خرید این سهام، سهامداران خرد علیه او در سازمان بورس و اوراق بهادار و سازمان بازرسی کل کشور و دیگر مراجع شکایت خواهند کرد.

پس از این مخالفت‌ها و اعتراض‌ها،محسن قدیری، مدیرعامل پالایشگاه اصفهان از انصراف برای خرید سهام نفت سپاهان به دلیل قیمت نامطلوب خبر داد.

شنیده‌ها حاکی از آن است دلیل اصلی انصراف مدیرعامل پالایشگاه اصفهان از خرید سهام، مسئله دیگری است. پس از رسانه‌ای شدن خبر خرید سهام نفت سپاهان و اعتراض سبدگردان‌ها، سازمان بازرسی به این پرونده ورود کرده و عقب نشینی قدیری از خرید این سهام به این دلیل بوده است

سازمان بازرسی هیچ نقشی در نخریدن سهام شرکت نفت سپاهان نداشته و این تصمیم به دلیل قیمت بالای اعلام و نداشتن توجیه اقتصادی گرفته شده است

سازمان بازرسی دخالتی در عقب نشینی پالایشگاه اصفهان نداشت

در حالی بسیاری منابع خبری دلیل عقب نشینی پالایشگاه اصفهان را ورود سازمان بازرسی به این مساله عنوان کرده اند که او طی گفتگویی که با بازار داشته هر گونه دخالت از طرف این سازمان را رد کرده و می گوید: سازمان بازررسی به هیچ وجه به این مساله ورود نکرده است. قیمت تعیین شده بسیار بالا بوده و خرید سهام نفت سپاهان برای ما توجیه اقتصادی نداشت.

او ادامه داد: بازهم تاکید می کنم که هیچ کسی ورود نکرد. مدیرعامل در مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان زیر نظر هییت مدیره و سهامدارها تصمیم گیری می کند و هر تصمیمی که گرفته می شود مطابق با نظر اعضای هیات مدیره و سهامداران است. با وجود اینکه نفت سپاهان یک شرکت معتبر و ارزشمندی است امابه دلیل غیر جذاب بودن قیمت ها سهامدارها تصمیم گرفتند که سهام این شرکت را نخرند.

مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان در پاسخ به این سوال که دیگر به سراغ خرید سهام این شرکت نخواهید رفت؟، گفت: اگر یک روز قیمتی خوبی ارائه شود حتما ورود خواهیم کرد.

در مجمع امسال به ازای هر سهم ۹۰ تومان سود توزیع کردیم. ضمن اینکه هم پیش بینی می کنم رتبه اول سوددهی شرکت های نفتی و پالایشی ایران در سال ۱۴۰۲ هم ما داشته باشیم

قدیری همچنین در پاسخ به این سوال که فکر می کنید امسال سهام این شرکت چه وضعیت را داشته باشد، گفت: ما امسال (برای سال ۱۴۰۱) ۹۰ تومان سود به ازای هر سهم بین سهامداران تقسیم کردیم و ۴۰ درصد از سود شرکت را هم برای سرمایه گذاری در طرح های توسعه ای نگه داشتیم. ضمن اینکه ما بالاترین تعداد سهام را در بورس داریم. برای سال ۱۴۰۲ هم پیش بینی می کنم رتبه اول سوددهی شرکت های نفتی و پالایشی ایران را خواهیم داشت.

کد خبر: ۲۴۳٬۱۸۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha