یحیی داردان از فعالان بازار خرما و صادر کننده عمده محصولات کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار داشت: خرما از محصولات استراتژیک است و کیفیت غذایی بالایی دارد که معرفی دقیق و مناسب این محصول مغذی، موجبات رونق بیشتر خرما در بازارهای داخلی و خارجی می شود.
وی افزود: از خرمای سال گذشته، حدود ۱۵ هزار تن در انبارهای استان بوشهر موجود است که نگرانی زیادی در بین نخلداران و همچنین فعالان بازار به وجود آورده است.
این فعال بازار خرما با اشاره به تحرکات اخیر در بازار خرما خاطر نشان کرد: پیگیری زیادی برای تسهیل صادرات و البته کیفیت بسته بندی محصول انجام شده و با توجه به افزایش کیفیت محصول در سال جاری، امیدواریم بخش زیادی از خرما را صادر کنیم.
داردان تصریح کرد: اکنون قیمت خرید ما از تولیدکنندگان، هر کیلوگرم خرما ۲۲۰ هزار ریال است که البته هر کیلو ۲۰ هزار ریال هزینه برداشت محصول است.
وی اضافه کرد: از مجموع ۱۶۵ هزار تن محصولات نخیلات استان بوشهر، حدود ۵۵ هزار تن خارک و رطب و انواع دیگر محصول است و حدود ۱۱۰ هزار تن خرمای کبکاب و زاهدی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است.
برداشت زودهنگام خرما به بازار ضربه می زند
داردان با بیان اینکه برداشت زودهنگام به تجار و بازار ضربه میزند ابراز داشت: برداشت اول فصل، خرمای ریزی است که به بازار ضربه می زند و به نخلداران پیشنهاد می کنم از برداشت خرما پیش از موعد خودداری کنند.
وی با اشاره مجدد به ۱۵ هزار تن خرمای مانده در انبارها گفت: با این وجود، با توجه به کیفیت بالای محصول امسال و تحرکات مثبت صورت گرفته، پیش بینی می کنم تا حداکثر ۶ ماه آینده، تمام خرمای تولیدی فروش رود.
این فعال بازار خرما افزود: خرمای تولیدی ۱۴۰۲، خرابی کمتری دارد و از کیفیت مطلوب تری برخوردار است و بازار صادراتی خوبی خواهد داشت.
داردان: خرمای " مضافتی بم" و همچنین خرمای " سایر خوزستان" دارای بیشترین مشتری صادرات هستند و کبکاب نیز جای خود را باز کرده و به ویژه در پاکستان و روسیه مشتریان خوبی دارد
داردان با مقایسه خرمای کبکاب دشتستان با سایر ارقام صادراتی تصریح کرد: خرمای " مضافتی بم" و همچنین خرمای " سایر خوزستان" دارای بیشترین مشتری صادرات هستند و کبکاب نیز جای خود را باز کرده و به ویژه در پاکستان و روسیه مشتریان خوبی دارد.
وی بیان کرد: خرمای زاهدی(قصب) از دیگر ارقام خرماست که در پاکستان طرفداران زیادی دارد و روی این نوع نیز برنامه ریزی صورت گرفته است.
داردان یادآور شد: اگر مشکلات صادرات به اوکراین، مرتفع شود، نخلداران و تولیدکنندگان خرما می توانند از فروش خرما با قیمت مناسب اطمینان حاصل کنند.
وی افزود: دشتستان دارای کبکاب با کیفیت مطلوبی است و امیدوارم با برداشت محصول، شاهد رونق بازار نیز باشیم.
داردان گفت: کبکاب با توجه به ارزش غذایی بالایی که دارد، می تواند در آینده نزدیک، بازار خرما را به خود اختصاص دهد که البته نیازمند برنامه ریزی موثرتر است.
نظر شما