به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، محمد ساتکین در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه در حوزه شرقی ایران بزرگترین ظرفیت بادی جهان قرار دارد، افزود: بیش از ۲۰ هزار مگاوات ظرفیت بادی در حوزه شرقی ایران است که ۱۵ هزار مگاوات آن در افغانستان و ۵ هزار مگاوات نیز در ایران قرار دارد.
وی با بیان اینکه برای استفاده از ظرفیت بادی ایران در حال برنامه ریزی هستیم، ادامه داد: در حال برنامه ریزی برای جذب بخش خصوصی و حمایت از آن در جهت احداث نیروگاههای بادی و استفاده از ظرفیت موجود در کشور هستیم.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه برای ترسیم اطلس بادی ایران در بخش مرزی در افغانستان نیز بررسیها انجام شده است، گفت: احتمالا در آینده طرحهای مشترکی بین ایران و افغانستان عملیاتی شود، زیرا اطلس بادی ایران با همکاری کشورهای آلمان و دانمارک طراحی شده و هم اکنون ما میتوانیم تخصص و دانشی که در کشور ایجاد شده را به کار گرفته و اطلس بادی افغانستان را نیز طراحی کنیم.
وی مجموعه ظرفیت نصب شده انرژیهای تجدیدپذیر در کشور را ۸۲۴ مگاوات دانست و افزود: در چند سال اخیر نصب این نیروگاهها سرعت پیدا کرده به شکلی که در سال ۹۹ یا اوایل سال ۱۴۰۰ حدود ۴۰۰ مگاوات دیگر نیز به این ظرفیت اضافه خواهد شد.
ساتگین با بیان اینکه این ظرفیتها با سرمایه گذاری بخش خصوصی و حمایتهای تشویقی وزارت نیرو انجام خواهد شد، گفت: در حال حاضر نیز ۸۸۰ پروژه دیگر در بخش انرژیهای تجدیدپذیر در حال سرمایه گذاری و آماده احداث داریم.
معاون وزیر نیرو با تاکید بر اینکه بهره وری انرژی نیز در اولویت فعالیتهای ما قرار دارد، ادامه داد: برای افزایش بهره وری فعالیتهای متعددی را در دستور کار قرار دادیم که عوض کردن یک میلیون کولر گازی و تبدیل آنها به درجه انرژی A از جمله این طرح هاست که در مرحله نخست اجرا شدن این طرح ۲۰۰ هزار دستگاه کولر گازی جایگزین خواهد شد که این رقم معادل ۴۸۰ مگاوات انرژی است.
ساتکین با بیان اینکه به دنبال راحتتر شدن شرایط مردم در استفاده از پنلهای خورشیدی هستیم، گفت: با ورود کمیته امداد امام خمینی (ره)، بسیج سازندگی و بنیاد مستضعفان، امکان استفاده از این پنلها برای خانوادهها یا مشترکان خانگی فراهم شده است به این شکل که مشترکان با دریافت وامهای بلاعوض و یا تسهیلات بی بهره یا کم بهره امکان خرید این پنلها را بدست میآورند و در عوض برق تولیدی این پنلها را با قیمت ۱۰۴۰ تومان به شبکه خواهند فروخت که این کار سبب استقلال آنها از دریافت کمک هزینه از سازمانهایی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) خواهند شد.
وی با بیان اینکه ده میلیون تومان از وام پرداختی به صورت بلاعوض و ۳۰ میلیون آن نیز به صورت کم بهره به خانوادههای کم بضاعت خواهد بود، اضافه کرد: تاکنون ۲۲۰۰ پکیج معادل ۱۱ مگاوات از این تسهیلات استفاده شده است.
معاون وزیر نیرو در خصوص استفاده از انرژی حاصل از زباله، گفت: به دنبال محقق کردن طرحی هستیم که در آن اگر سرمایه گذاران در شمال ایران از زیست توده (زباله) برق تولید کنند ما برق آنها را گرانتر خواهیم خرید در حال حاضر نیز به دنبال راهکارهایی برای جذب سرمایه گذاری در این بخش هستیم.
وی در خصوص افزایش بهره وری در بخشهای مختلف، افزود: پرداخت یارانه سود تسهیلات به افرادی که بهره وری را افزایش دهند و ثابت کنند که مصرف برق شان را کاهش داده اند به خصوص در بخش صنعتی، تنظیم روشنایی در ادارات و اجرای طرح اصلاح الگوی مصرف در همه بخش ها، از طرحهای مورد نظر برای افزایش بهره وری مشترکان برق است.
ساتکین با بیان اینکه اکثر قراردادهای ما در بخش سرمایه گذاری برای انرژیهای تجدیدپذیر قراردادهای خارجی است، ادامه داد: البته ما قراردادهای خود را با شرکتهای ایرانی منعقد میکنیم، زیرا امکان پرداخت ارز برای سرمایه گذاران نیستیم و پرداختهای ما به صورت ریالی است، اما این شرکتها پشتوانه خارجی دارند.
وی با اشاره به قانون ۲۰ درصدی استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در ادارات دولتی، گفت: ما باید به ادارات ابتدا ضرر مالی ناشی از استفاده نکردن از انرژیهای تجدیدپذیر را نشان دهیم در عین حال در حال طراحی قبض برای مصرف کنندگان این بخش هستیم به این ترتیب که یک قبض نارنجی برای برق تولید شده از انرژیهای فسیلی و یک قبض سبز برای برق استفاده از منبع انرژیهای تجدید پذیر صادر خواهد شد.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه ما به دنبال افزایش راهکارهای تامین منابع هستیم، افزود: هم اکنون ده درصد از عوارض قبض مشترکان برای انرژیهای تجدیدپذیر صرف میشود که این رقم تا ۱۲ درصد امکان افزایش دارد، اما ما به دنبال ایجاد فشار برای مردم نیستیم بنابراین محل تامین منابع جدید، اضافه خواهیم کرد.
ساتکین اضافه کرد: هم اکنون تلاش میکنیم با کشورهای همسایه که بازار آنها دست نخورده است تفاهم نامه امضا کنیم که البته افغانستان میتواند بهترین بازار باشد که ما تجهیزات و دانش خود را در خصوص انرژیهای تجدیدپذیر به این کشور صادر کنیم
نظر شما