به گزارش بازار به نقل از وزارت نیرو، به تازگی اداره منابع آب و انرژی نروژ در گزارشی مدعی شد که علیرغم نزولی شدن روند مصرف برق در این کشور طی دو سال گذشته، به واسطه افزایش شدید قیمت روند مصرف همچنان با چالشهایی رو به رو است که بیم آن میرود به افزایش ناترازی و کاهش جدی ظرفیت تولید تا سال ۲۰۳۰ میلادی منجر شود.
بر اساس گزارش (NVE) که در پایگاه خبری تحلیلی «naturalgasworld» منتشر شده است، تقاضای مصرف برق نروژ در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ و در جریان بحران انرژی اروپا به دلیل افزایش شدید قیمت برق به شدت کاهش یافت و در ادامه نیز علیرغم کاهش محسوس قیمتها میزان مصرف برق به شرایط قبل از بحران بازنگشت.
با این وجود ارزیابیها از آخرین روند تولید و تقاضای مصرف برق در کشور نروژه حکایت از آن دارد که روند مصرف در این کشور همچنان صعودی است و در صورت عدم اتخاذ سیاستهای مدیریتی جدی در آینده نزدیک این کشور را در صنعت برق با چالشهای جدی رو به رو خواهد کرد.
توضیح اینکه در ایام بحران انرژی و همزمان با افزایش قیمتهای بالای گاز در اروپا و کاهش منابع آبی، قیمت عمده فروشی برق در بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله نروژ به بیش از ۳۰ سنت در هر کیلووات ساعت رسید که بررسیها نشان میدهد این افزایش قیمت در کاهش میزان مصرف برق مشترکان به شدت اثرگذار بوده است.
بر اساس گزارش منتشر شده در پایگاه اینترنتی «naturalgasworld»، اگرچه که افزایش تعرفهها در کاهش میزان تقاضا برای مصرف برق نروژ تاثیر مثبتی بر جای گذاشت، اما لازمه حل کامل مشکل ناترازی و تامین برق کافی در این کشور بستگی زیادی به سرمایهگذاری کافی در نیروگاههای حرارتی، اجرای سیستمهای عایقکاری منازل و تلاش برای استفاده حداکثری از انرژیهای تجدیدپذیر دارد.
واقعیتی اجتنابناپذیر که البته به واسطه روند کاهشی منابع آب در این کشور، مشکل جدی در تامین سوختهای فسیلی و نیز مخالفتهای جدی مردم محلی برای توسعه نیروگاههای بادی این کشور را در حوزه توسعه ظرفیتهای برقی به گونهای که بتواند پاسخگوی نیازهای روز افزون نروژ باشد، با مشکل رو به کرده است.
کجتیل لوند مدیر (NVE) در همین رابطه به رسانهها گفته است با وجود اینکه تا سال ۲۰۲۸ انتظار افزایش ظرفیت قابل توجهی در حوزه برق نداریم، اما همچنان شاهد رشد قابل توجه مصرف برق هستیم.
بر اساس گفتههای این مقام مسئول در اداره منابع آب و انرژی نروژ پیشبینی میشود میزان تقاضای مصرف برق در نروژ از ۱۳۶ تراوات ساعت در سال ۲۰۲۲ به ۱۵۹ تراوات ساعت در سال ۲۰۲۸ برسد که قرار است بخش عظیمی از این میزان برق صرف توسعه زیرساختهای نفت و گاز شود.
اتفاقی که فشار بیشتری به صنعت برق نروژ وارد میکند، چرا که بر اساس برآورد ها میزان تقاضای مصرف برق نروژتنها ۴ تراوات در ساعت از طریق مدیریت مصرف تا سال ۲۰۲۸ کاهش خواهد یافت و بر این اساس این کشور همچنان با ناترازی ۱۶ تراوات در ساعت رو به رو خواهد بود.
همانطور که اشاره شد این نگرانی در نروژ بیشتر به این دلیل مطرح میشود که افزایش ظرفیت تولید برق در این کشور وابستگی شدیدی به نیروگاههای بادی و آبی دارد و در سالهای اخیر علاوه بر کاهش شدید منابع آبی همچنین با اعتراضات روز افزون مردم محلی در رابطه با توسعه نیروگاههای بادی رو به رو شده است.
خاطر نشان میشود پیش از این نیز مدیران دولتی نروژ با هدف جبران کسری تامین برق در داخل اقداماتی را برای حفظ امنیت عرضه برق در پیش گرفتند که از جمله مهمترین این اقدامات محدود کردن صادرات برق به کشورهای همسایه به منظور جلوگیری از کمبود آن در داخل بوده است.
با این وجود پیشبینی میشود نروژ در سالهای آینده با کسری جدی در تامین برق رو به رو خواهد شد که برای حل این کسری ناگزیر است از دو روش افزایش ظرفیت تولید برق از طریق دیگر روشهای تولید همانند نیروگاههای حرارتی و همچنین کاهش میزان مصرف از طریق افزایش تعرفه و کاهش صادرات استفاده کند.
نظر شما