۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۰
تأمین واقعی حقوق مصرف کننده از مسیر تولید می گذرد
رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان:

تأمین واقعی حقوق مصرف کننده از مسیر تولید می گذرد

تابش، رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در نشست خبری با خبرنگاران گفت: تامین حقوق مصرف کننده از مسیر تولید می گذرد، هر جا کالا به اندازه کافی تولید و تامین شد مصرف کننده نیز راضی بوده است.

به گزارش بازار به نقل از شاتا، عباس تابش در نشست خبری با خبرنگاران که با حضور محمدرضا کلامی «سرپرست معاونت امور بازرگانی داخلی وزارت صمت» و جمشید گلپور «رییس مرکز اصناف و بازرگانان» برگزار شد، با بیان این مطلب، افزود: آرامش بازار و تامین واقعی حقوق مصرف کننده از مسیر تولید و تأمین به موقع کالاها می‌گذرد و اگر کالا به اندازه کافی و به موقع تولید و تأمین شود، بازار نیز تنظیم و به تعادل خواهد رسید.

وی ادامه داد: گرانی با گرانفروشی متفاوت است؛ گرانی تابع مولفه های کلان اقتصادی اعم از تغییر نرخ ارز و...، است و گران فروشی اجحاف به حقوق مصرف کننده است، سازمان حمایت ازمصرف کنندگان و تولیدکنندگان به عنوان اهرم و بازوی تنظیم بازار، رصد تامین کالاها را برای جلوگیری از هر گونه کمبودهای احتمالی در دستور کار دارد.

رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با اعلام اینکه ۹۹۴ پرونده قیمتی در سال ۹۷ در سازمان حمایت بررسی کردیم، گفت: این رقم به ۱۹۶۴ پرونده در سال ۹۸ رسید و افزایش بیش از ۹۸ درصدی داشته است.

تابش با اشاره به اینکه در سه ماهه اول امسال تعداد پرونده های تشکیل شده در خصوص واحدهای تولیدی در سازمان حمایت و ارسال شده به تعزیرات ۲۴۰ پرونده بوده است، افزود: این رقم به اندازه ۲ برابر کل سال ۱۳۹۸ (۱۲ ماهه ۹۸)بوده است که نشانگر عزم راسخ سازمان حمایت در برخورد با سوداگران است.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۷ بازرسی ها ۱۶ درصد افزایش، تعداد پرونده های متشکله ۴۰ درصد افزایش و تعداد تخلفات مکشوفه ۱۸ درصد افزایش داشته است.

رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت: بازرسی های انجام شده در سامانه انبارها در سال ۹۸ نسبت به سال قبل آن ۱۱ درصد افزایش داشته است و پرونده های متشکله ۴۷ درصد کاهش و ارزش پرونده ها ۳۷ نیز درصد کاهش داشته است.

رونمایی از سامانه گارانتی بزودی
تابش بیان کرد: تا دو هفته آینده از سامانه گارانتی رونمایی خواهد شد که در کنترل بازار و ‌خدمات نقش مهمی ایفا می کند و رجوع به سامانه ها برای کنترل وتنظیم بازار در حال افزایش است، سامانه ها تکمیل تر می شود.

وی افزود: پنج قلم کالای اساسی با اولویت رصد در این هفته، لاستیک و خودرو، لوازم خانگی، برنج، شکر و نهاده های دامی است.

رییس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت: طبق مصوبات ستاد تنظیم بازار، ثبت قیمت در سامانه ۱۲۴ جزیی از شبکه توزیع و فروش است و در غیر این صورت عرضه خارج از شبکه محسوب می شود.

افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی قیمت تلویزیون و لوازم خانگی نسبت به بهمن ۹۷
تابش بیان کرد: حداکثر افزایش قیمت نسبت به بهمن ۱۳۹۷ برای تلویزیون ۲۰ درصد و سایر لوازم خانگی ۲۵ درصد ثبت شده است، ذینفعان در مهلت مقرر باید قیمت کالای خود را در سامانه ۱۲۴ ثبت کنند در غیر این صورت مشمول عرضه خارج از شبکه می شوند.

وی افزود: از بیستم همین ماه ذینفعان در بخش لوازم خانگی یک هفته مهلت دارند که قیمت کالای خود را در سامانه ۱۲۴ ثبت کنند، ثبت قیمت در این سامانه بخشی از شبکه توزیع است.

رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با اعلام اینکه به دنبال احقاق حقوق هر یک از بخش های تولید و مصرف هستیم، گفت: در قیمت گذاری مستندات مکفی قیمت از صاحبان کالا دریافت می شود و بر اساس همین اسناد نسبت به قیمت کالاها اقدامات لازم انجام می شود.

تابش اضافه کرد: آنالیز و قیمت نهایی خودرو مربوط به شورای رقابت است، در خصوص بحث اعمال ده درصد قیمت خودرو در کف بازار به عنوان متغیر برای کنترل قیمت بازار از درب کارخانه، پس از نهایی شدن تصمیم به ستاد تنظیم بازار ارایه می شود.

وی بیان کرد: برای تامین مواد اولیه وارداتی که هم اکنون انجام می شوند، سیاست کلی حمایت از شرکتهای دانش بنیان برای تامین از محل تولیدات داخلی است و گزارشات متناسباً ارایه می شود.

سامانه ۱۲۴ جزیی از شبکه توزیع و فروش است
رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت: بر اساس مصوبات ستاد تنظیم بازار سامانه ۱۲۴ جزیی از فروش و توزیع کالاها است و بعد از ابلاغ ۲۰ تا ۲۵ درصدی افزایش قیمت لوازم خانگی، بازرسی از اقلام و کالاهای مرتبط با لوازم خانگی نسبت به سال ۹۷ در اولویت کاری ما خواهد بود و با متخلفان برخورد قانونی می شود.

تابش تصریح کرد: بازرسی های کلان نشانگر تاثیر بازرسی ها و نظارت ها بر بازار است، رضایتمندی حدود ۸۰ درصدی در سامانه نیز نشانگر همین مطلب است.

کد خبر: ۲۴٬۰۸۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha