۴ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۶
پوتین و اردوغان درباره ایجاد هاب گازی گفت وگو می‌کنند

پوتین و اردوغان درباره ایجاد هاب گازی گفت وگو می‌کنند

در مذاکرات آتی بین پوتین رئیس جمهور روسیه و اردوغان همتای ترکیه‌ای وی علاوه بر معامله غلات، موضوع ایجاد هاب گازی و ساخت نیروگاه اتمی آکویو در ترکیه ممکن است به یکی از موضوعات اصلی تبدیل شود.

به گزارش بازار، یک منبع آگاه در آنکارا اعلام کرد که ۲ موضوع ایجاد هاب گازی در ترکیه و ساخت نیروگاه هسته‌ای آکویو در این کشور پروژه‌هایی هستند که مقامات آنکارا اهمیت بالایی برای آنها قائل هستند.

به نوشته خبرگزاری تاس، پیشتر یک منبع دیپلماتیک در ترکیه به این خبرگزاری گفته بود که برگزاری دیدار پوتین و اردوغان در شهر سوچی برنامه‌ریزی شده است و از ۴ سپتامبر (۱۳ شهریور) به عنوان تاریخ احتمالی برگزاری این دیدار یاد کرد.

در همین ارتباط، دیمیتری پسکوف سخنگوی ریاست جمهوری روسیه در ۳ آگوست (۱۲ مرداد) اعلام کرد که تاریخ و مکان دیدار روسای جمهور روسیه و ترکیه از طریق کانال‌های دیپلماتیک مورد توافق قرار خواهد گرفت.

پسکوف در ۲ آگوست (۱۱ مرداد) نیز در رابطه با موضوع دیدار پوتین و اردوغان با اشاره به اینکه محل برگزاری نشست سران دو کشور مورد مذاکره قرار خواهد گرفت و هیچ الزامی وجود ندارد که این دیدار در ترکیه برگزار شود، تاکید کرد: پوتین معتقد است که اکنون زمانی است که وی باید در روسیه حضور داشته باشد بنابراین برگزاری هر گونه دیدار در کشورهای خارجی، برای وی دشوار است.

به گزارش ایرنا، اردوغان پیشتر نیز در گفت وگوی تلفنی با پوتین خواستار مساعدت و موافقت وی با فعالیت و گشایش دوباره کریدور انتقال غلات اوکراین و روسیه از طریق دریای سیاه شد و این اقدام را «پل صلح» نامید.

فعال شدن دوباره کریدور غلات دریای سیاه در حالی به موضوع مهم جهانی تبدیل شده که پسکوف پیش از آن اعلام کرده بود که روسیه بعد از تحقق شرایط خود، برای تسهیل صادرات محصولات اوکراین و روسیه به بازارهای جهانی از طریق دریای سیاه آماده بازگشت به توافق غلات است.

قرارداد کریدور غلات به منظور کاهش تأثیر جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت جهانی مواد غذایی و به خصوص تامین غلات مورد نیاز تعدادی از کشورهای وارد کننده با ابتکار ترکیه و با همکاری سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین یک سال پیش در استانبول (۲۲ ژوئیه ۲۰۲۲ ـ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱) امضا شد.

این قرارداد ابتدا برای اجرا در مدت ۶ ماه امضا شده بود و در سه دوره متوالی دو ماهه تمدید شد که مهلت تمدید دو ماهه سوم این قرارداد نیز به پایان رسید و به رغم تلاش دولت ترکیه و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل، دولت روسیه به علت کوتاهی و کارشکنی غرب در عمل به تعهدات خود در قبال تعدادی از مفاد این قرارداد که مورد نظر روسیه بود، با تمدید آن موافقت نکرد.

در طول حدود یکسال اجرای توافق غلات، ۳۲.۸ میلیون تن محموله از اوکراین صادر شد که بیش از ۷۰ درصد آن به کشورهای ثروتمند رفت و تنها کمتر از یک میلیون تن محموله به فقیرترین کشورهای آفریقا رسید.

کد خبر: ۲۳۹٬۳۹۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha