به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، علی مفاخریان گفت: لایحه مرتبط با پیاده راهها که برای شورای شهر ارسال شده، پیرو ساماندهی مشاغل سیار و بی کانون است. در وهله نخست باید توجه شود که پیاده راه و پیاده رو دو مقوله مختلف است.
یکی از موضوعات مطرح شده در لایحه ساماندهی پیاده راههای پایتخت، ساماندهی دستفروشان در پیاده روهاست و موضوع دیگری که به آن پرداخته شده، این موضوع است که هشت رده صنفی بر اساس این لایحه اجازه دارند که با هدف تقویت منظر شهر، افزایش نشاط اجتماعی و رونق کسب و کار خود از فضای مازاد پیاده راه استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر افزود: این مشاغل محدود بوده و اصناف آنها در لایحه تعریف شده است، اما باید توجه کرد که طرحهای پیشبینی شده در این لایحه برای مواردی است که پیاده رو جوابگوی چنین فعالیتی باشد، بنابراین قرار نیست پیاده رویی فروخته شده و یا پیاده رویی در تصرف اصناف قرار گیرد.
وی افزود: در بحث ساماندهی مشاغل باید توجه کرد که سه رده مختلف وجود دارد که ضوابط حضور آنها در فضای شهری متفاوت است، ساماندهی مشاغل سیار بیکانون، رده نخست، شامل دستفروشان، بساط گستران و مشاغل مختلف غیرموتوری بوده، گروه دوم ساماندهی مشاغل سیار موتوری است که شامل وانتی ها، چرخیها و ون کافهها هستند و گروه سوم اصنافی هستند که مقابل محل کسب آنها، پیاده رو مازاد وجود دارد. برای مشاغل دستفروشی که در گروه اول قرار دارند، برنامهریزیهایی شده است که از ظرفیت روزبازارها، راستا بازارها و پلازاها استفاده شده و به تدریج دستفروشانی که احراز هویت میشوند، در سامانه صاحب جایگاه شوند که طبیعتا از نظر حضوری و زمانی باید تعریف شوند.
مفاخریان گفت: بر اساس لایحه ساماندهی، این گروه نمیتوانند در پیاده راه خیابانها در کنار اصناف فعالت کنند، چرا که حضور آنها در کنار واحد تجاری، موازی کاری بوده و نباید مزاحمت تجاری برای مغازهها ایجاد کنند، بنابراین باید به گونهای ساماندهی شوند که به کسب و کار مغازهها آسیب وارد و پیاده راه اشغال نشود.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر افزود: این لایحه با این نگاه تدوین شده که ظرفیت پیاده راه از منظر حقوق عمومی شهر و ساماندهی پیاده راهها ساماندهی شود. اکنون پیادهراهها به صورت غیرقانونی تصرف شده و مشمول سدمعبر هستند، اما بر اساس این لایحه قرار است ضابطهمند شوند.
نظر شما