به گزارش بازار به نقل از شاتا، علیرضا هادی در خصوص تکمیل طرحهای نیمه تمام بیان کرد: طرحهای نیمه تمام به طرحهایی که از بدو دریافت مجوز تا مرحله تکمیل و رسیدن به پروانه بهرهبرداری هستند، اطلاق میشود.
وی ادامه داد: ۶۹ هزار و ۹۰۰ طرح دارای مجوز داریم که از این تعداد ۲۸ هزار و ۵۰۰ طرح دارای پیشرفت کاری هستند و بقیه فاقد پیشرفت هستند و بتازگی مجوز خود را اخذ کرده اند.
مدیرکل دفتر امور طرحهای وزارت صمت اضافه کرد: از مجموع طرحهای دارای پیشرفت فیزیکی نیز، ۱۲ هزار و ۷۰۰ طرح دارای پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد و ۳ هزار و ۹۰۰ طرح نیز پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد دارند.
هادی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: طرحها بر اساس اثربخشی راه اندازی و تکمیلشان به دستهبندیهای ملی و مهم تقسیم می شوند. برخی طرحها در حوزه اشتغال، سرمایه گذاری و کاهش واردات اثربخشی زیادی دارند که اولویت تکمیل این طرح ها نیز به مراتب بیشتر است.
وی اضافه کرد: ۲۰۰ طرح بزرگ از مجموع طرح نیمه تمام با شاخصهایی از جمله تامین نیاز داخل و کاهش واردات، تکمیل زنجیره ارزش، افزایش صادرات غیرنفتی و توسعه مناطق کمتر برخوردار متمایز شده است که تکمیل آنها دارای اولویت است و باعث ایجاد شغل برای ۴۱ هزار نفر خواهد شد.
مدیرکل دفتر امور طرحهای وزارت صمت با بیان اینکه تکمیل طرح هایی که در نقاط گلوگاهی و کلیدی زنجیره ارزش واقع شده اند برای ما دارای اولویت است، گفت: با تکمیل و راه اندازی طرحهای نیمه تمام در چند سال گذشته داریم از خام فروشی فاصله می گیریم و افزایش صادرات غیرنفتی در زنجیره ارزش برای ما بسیار مهم است.
هادی یادآوری کرد: حدود ۶۶.۶ درصد از صادرات کشور در سال ۱۳۹۶ مربوط به بخش صنعت بوده و در سال ۱۳۹۸ این رقم به حدود ۸۸ درصد رسیده است که نشانگر افزایش سهم محصولات صادراتی بخش صنعت بوده است.
وی افزود: در همان سال(۱۳۹۶) ۴.۶ درصد از صادرات مربوط به بخش معدن بوده است که مواد خام محسوب میشود و سهم صادرات مواد خام در سال ۱۳۹۸ به ۳ درصد کاهش یافته است که این روند همچنان رو به کاهش است و به خصوص در سال ۱۳۹۹ این روند با شیب بیشتری رو به کاهش خواهد بود.
مدیرکل دفتر امور طرحهای وزارت صمت در خصوص ۲۰۰ طرح دارای اولویت تکمیل، ادامه داد: این طرحها بصورت متوسط بالای ۸۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و بیش از ۹۶ درصد سرمایه گذاری این طرحها مربوط به مردم و بنگاه های بزرگ و بخش خصوصی است و ۱۶۹ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری (بر اساس نرخ ارز پایان سال ۱۳۹۸) در این طرحها شده است.
هادی گفت: برای تکمیل این ۲۰۰ طرح منتخب حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان منابع دیگر لازم داریم که با همت بانک مرکزی، صندوق توسعه ملی و مشارکت بخش خصوصی در جذب سرمایه مورد نیاز، شاهد بهره برداری از این طرح های بزرگ خواهیم بود.
وی اضافه کرد: دیگر طرحهای نیمه تمام نیز به صورت مداوم رصد و پایش میشود و گزارش این رصد ارایه میشود.
ایجاد ۸ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی با تکمیل ۴۷ طرح نیمه تمام در مناطق کمتر برخوردار
مدیرکل دفتر امور طرحهای وزارت صمت بیان کرد: از مجموع این ۲۰۰ طرح منتخب مهم و ملی، ۴۷ طرح در مناطق کمتر برخوردار است که با تکمیل آنها حدود ۸ هزار و ۵۰۰ شغل در این مناطق ایجاد می شود.
هادی گفت: این طرح ها در حوزههایی از جمله نساجی، نفت و پتروشیمی، دارویی و بهداشتی، زیربنایی، سلولزی، غذایی، خودرو، ماشین سازی و تجهیزات و صنایع معدنی هستند.
وی تصریح کرد: مردم نباید نگران آمار بالای طرحهای نیمه تمام باشند چرا که سرمایه گذاری در کشور و وجود این طرحها پتانسیل بزرگی محسوب میشود.
نظر شما