به گزارش بازار، حمید رحمانی، معاون دفتر توسعه نظامهای فنی شرکت مدیریت منابع آب ایران، گفت: در کشور ۵۰۰ هزار حلقه چاه مجاز در بخشهای کشاورزی، صنعتی و شرب وجود دارد که از این تعداد حدود ۴۱۵ هزار حلقه چاه کشاورزی مجاز و مابقی چاههای شرب و صنعت هستند. شرط اخذ پروانه بهره برداری در چاههای کشاورزی نصب کنتور است
وی با بیان اینکه از مجموع چاههای مجاز کشاورزی ۱۱۵ هزار حلقه چاه، دارای کنتور هستند گفت: با توجه به همت شرکتهای داخلی ظرفیت تولید کنتورهای هوشمند افزایش پیدا کرده است.
معاون دفتر توسعه نظامهای فنی شرکت مدیریت منابع آب ایران در خصوص شرایط نصب کنتور بر چاههای کشاورزی افزود: چاههایی با لوله آب دهی بیش از ۲ اینچ که معادل چهار لیتر بر ثانیه یا بیشتر آب از آنها برداشت میشود، چاههای تاثیرگذار بر آبهای زیرزمینی و در الویت نصب کنتور و منع برداشت بیش از پروانه هستند.
وی در رابطه با پروانه بهره برداری چاهها افزود: کشاورزان برای اخذ پروانه بهره برداری، باید کنتور هوشمند نصب کنند تا بتوانند خدمات دریافت کنند.
رحمانی گفت:کشاورزان دارای چاههای دیزلی، اگر برای تمدید پروانه مراجعه نکنند سوخت یارانهای که تحویل میگیرند قطع خواهد شد.
معاون دفتر توسعه نظامهای فنی شرکت مدیریت منابع آب ایران در خصوص مشوقهای در نظر گرفته شده برای نصب کنتور بر روی چاههای کشاورزی گفت: براساس قانون بودجه سال ۱۴۰۲، وزارت نیرو موظف است از منابع داخلی شرکتهای آب منطقهای و یا از منابع طرحهای تعادل بخشی و احیا، تسهیلاتی را به متقاضیان ارائه کند؛ برهمین اساس شرکتهای آب منطقهای آمادگی دارند تا وامهای بدون بهره به متقاضیان پرداخت کنند.
رحمانی در ادامه درباره لزوم افزایش بهره وری چاهها گفت: بر اساس مصوبه هیئت وزیران در سال ۹۱ باید مدیریت همزمان برق و آب صورت بگیرد تا مانع بهره برداری بیش از حد مجاز برق و آب در چاههای کشاورزی شویم.
نظر شما