به گزارش بازار، سیدحسین حسینی معاون وزیر و رییس سازمان شیلات ایران در نشستی با حضور مدیرکل دفتر برنامهریزی و بودجه، مجری طرح توسعه پرورش ماهی در دریا (قفس)، مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین و میهمانانی از بنیاد برکت، با بیان این که با حرکت در چارچوبی مشترک میتوانیم به اهداف مد نظر در افزایش تولید برای تامین امنیت غذایی دست یابیم، گفت: با توجه به ظرفیتهای بومی و زیستی استانها و تهیه اطلسها، در برنامه تحولی شیلات به توسعه عمودی توجه شده است که برای تحقق آن باید توسعه مکانیزاسیون مدنظر قرار گیرد.
وی توجه به آبزیمصرفی و ارزانسازی آبزیان را مورد تاکید قرار داد و افزود: با ایجاد رستورانهای سیار و عرضه ماهیان ارزانقیمت و تهیه غذاهای سلامت میتوان در این زمینه موفق عمل کرد.
معاون وزیر در سازمان شیلات ایران، به بنیاد برکت پیشنهاد داد که اولویتهای این سازمان در افزایش بهروری را مدنظر قرار داده و به توسعه واحدهای خرد توجه شود.
وی اجرای پایلوت در بعضی مناطق همچون کاشان را از دیگر فعالیتهای مشترک با بنیاد برکت عنوان کرد و گفت: برای فراهمی محصول لازم است طرحهای مشترکی به انجام برسد.
حسینی به تغییر نسبت صید به آبزیپروری که در حال حاضر ۵۶ به ۴۴ است اشاره کرد و ادامه داد: کشورهای پیشرفته در زمینه شیلات درصدد افزایش نسبت آبزیپروری هستند که ایران نیز باید به آن سمت حرکت کند.
پایلوتهای ترویجی در حوزه شیلات افزایش یابد
رئیس سازمان شیلات ایران به انجام طرحهای پایلوتی و پروژههایی که با معاونت علمی و فناوری در حوزه شیلات در دست اجراست، اشاره کرد و گفت: بنیاد برکت در حوزه پرورش ماهی در قفس میتواند به صورت الگویی و یا مشارکت با بخشهای خصوصی و انجام پایلوتهای ترویجی به این سازمان کمک کند.
وی ادامه داد: در حوزه بازاررسانی محصولات شیلاتی کمتر کار شده و امکان عرضه آبزیان به صورت محصول و غذا را میتوان به عنوان پروژهای مشترک تعریف کرد.
حسینی درباره تراز مثبتی که میتواند محصولات شیلاتی برای بخش کشاورزی ایجاد کند، گفت: در سال گذشته ۱۸۱ هزار تن ماهی صادر شد و ۵۶۵ میلیون دلار تراز کشور را مثبت کرد.
وی افزود: کمآبترین پروتئین موجود در کشور آبزیان است و کمترین مقدار گازهای گلخانهای را تولید میکند بنابراین در آیندهای نهچندان دور آبزیان نقش بزرگی را در تامین پروتئین ارزان بازی خواهند کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی به اجرای ۸ هزار طرح مشترک با بنیاد برکت در قالب تسهیلات و ۴۵ طرح در قالب مشارکت اشاره کرد و ادامه داد: امید میرود با امضای تفاهمنامههای مشترک این تعداد افزایش یابد.
وی تیلاپیا را فرصت بسیار خوبی برای توسعه فعالیتهای آبزیپروری برشمرد و گفت: باید مدل تامین اعتبار این آبزی فراهم شود و علاوه بر آن به زنجیره ارزش توجه شود.
رئیس سازمان شیلات ایران ادامه داد: فرصتهای شیلاتی در حوزه شهرکسازی بسیار بالاست و باید شرکت شهرکهای کشاورزی در این زمینه اقدامات عملیاتی را به انجام برساند.
عزم بنیاد برکت برای حمایت از تولید آبزیان
نماینده بنیاد برکت نیز در این نشست بنگاهها و مشاغل خرد و خانگی، طرحهای کارگاهی و طرحهای تسهیلاتمحور را از اقداماتی برشمرد که مورد حمایت این بنیاد است و گفت: بنیاد با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری برای حمایت از بخشهای تولیدی عزم خود را جزم کرده است و در زمینه تولید بیشتر ماهیان گرمآبی، ماهیان سردآبی، میگو و پرورش ماهی در قفس برنامههایی را در نظر گرفته و علاوه بر آن توجه به ارزآوری ماهیان زینتی مدنظر است.
وی افزود: در سال گذشته بنیاد برکت ۴ هزار و ۲۳۳ طرح در حوزه شیلات اجرا کرد که حجم سرمایهای معادل ۵۰۰ میلیارد تومان دربر داشته است.
گفتنی است؛ در این جلسه مقرر شد با انتخاب نمایندگانی از دو طرف، فهرستی از اقدامات مشترک تهیه شده و بعد از تفاهم نهایی برای هماهنگی به استانها نیز پیگیریهای لازم صورت گیرد.
نظر شما