گروه استان ها؛ البرز: شرکت «بهینه وزین» با برند «مهگل» اولین تولیدکننده کره گیاهی در ایران است. تمام محصولات این شرکت با مجوز و نظارت سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان غذا و دارو، همچنین تحت گواهینامه های استاندارد بین المللی مدیریت کیفیت، استاندارد بین المللی ایمنی مواد غذایی، استاندارد بین المللی کنترل نقاط بحرانی و استاندارد جهانی حلال تولید می گردد.
گفتگوی بازار با «علی گلشنی» مدیر بازاریابی مهگل شرحی از فعالیت این شرکت و فرصت ها و محدودیت های این شرکت است.
*از روند تولید و محصولات خود بگویید.
تاکید مدیرعامل و مجموعه مهگل روی محصولات سلامت محور بوده و اخیرا هم تولید فویلی محصول کره زعفرانی مان را راه اندازی کردیم که برای اولین بار به صورت فویلی در ایران ارائه میشود. از محصولات دیگر می توانم به کره(spread) مخلوط اشاره کنم که برای اولین بار در ایران تولید و عرضه شده، این کره ترکیبی از کره گیاهی و حیوانی هست و در حوزه های دیگر اعم از حوزه b۲b و هورکا هم فعالیت داریم. خامه مینارین هم جزو محصولات مان است که در صنف قنادی تولید و توزیع میشود. کره مارگارین هم از محصولات دیگر مورد استفاده در این صنف است که تولید میکنیم. کره های ۱۰ گرمی فرم سیل هم تولید می کنیم که در رستورانها توزیع میشود.
*آیا صادرات هم دارید؟
در گذشته که صادرات آزاد بود در این حوزه فعالیت میکردیم اما در حال حاضر صادرات بدلیل ارز ۴۲۰۰ تومانی روغن ممنوع است. امیدواریم با مساعدت و حمایت های دولت صادرات هم آزاد شود تا بتوانیم صادرات هم داشته باشیم.
*مواد اولیه مورد نیاز شما داخلی است یا وارداتی؟
ماده اولیه ما روغن آفتابگردان است و ۹۰ درصد آن وارداتی است چون در ایران بسیار محدود تولید میشود و پایه اصلی کره گیاهی و مارگارین روغن آفتابگردان و پالم است اما سهم بیشتر روغن مصرفی برای روغن آفتابگردان است.
اگر دولت حمایت کند و ارز با قیمت کمتری را به تولیدکنندگان مارگارین اختصاص دهد طبیعتاً قیمت برای مصرف کننده هم تعدیل میشود و کره گیاهی جایگاهی که نیاز دارد را در سبد مصرف مردم باز میکند.
*ارز ۲۸ هزار تومانی را مناسب برای این تخصیص می دانید؟
بنده موافق ارز ۲۸ هزار تومانی هستم به شرط اینکه شرکت ها درست اظهار کنند و شرکت هایی که واقعا روغن آفتابگردان را وارد میکنند به آنها اختصاص داده شود و جای دیگری مصرف نشود.
ماده اصلی ما روغن آفتابگردان است و روغن هم سورس های مشخصی دارد. اکثر روغن وارداتی ما از کشورهای اکراین و روسیه است و طی اتفاقی که میان این دو کشور رخ داد روی قیمت روغن آفتابگردان تاثیر گذاشت اما الان در حال متعادل شدن است.
*قیمت گذاری محصولات شما چطور انجام می شود؟
انجمن کره گیاهی قیمت را مصوب می کند و همه برندهایی که کره گیاهی تولید می کنند باید از آن قیمت تبعیت کنند.
*استقبال کشورهای همسایه از محصولات مارگارین چطور است؟
قبلا صادر میکردیم که با استقبال بسیاری مواجه شد، اخیرا در اسفند ۱۴۰۱ در نمایشگاه گال فود به عنوان ویزیتور حضور داشتیم شرکت ها از حوزه مارگارین حمایت میکردند. اگر قیمت هایمان رقابتی باشد و کیفیت مناسبی داشته باشند قطعا بازارهای عراق، افغانستان و کشور های حوزه CIS از محصول ما استقبال میکنند.
*بازارهای هدفتان را چطور مشخص می کنید؟
بازارهای هدف صادراتی ما مشخص است هر کدام هم به یک چیزی حساس هستند. یک سری از بازارها به قیمت حساس هستند طبیعتاً قیمت ما باید رقابتی شود یک سری بازارها هم ممکن است لاکچری تر باشند که بسته بندی، کیفیت و نوع محصول در این بازارها مهم است.
به عنوان مثال ما در ایران کره شمش صد گرمی نداریم اما در قسمت کرد نشین عراق کره های شمشی صد گرمی دراز باب هست و ما باید خودمان را با بازار آنجا منطبق کنیم و محصولاتی مطابق با سلیقه آنها تولید کنیم یا کره های نمکی که با مزاج آنها سازگار است. بنابراین ما باید متناسب با بازار هدف و منطبق با شرایط بازارها تولید و عرضه کنیم.
*با چه مقدار از ظرفیت خود تولید می کنید؟
خوشبختانه ما مشکل خاصی در تولید نداشتیم چون همه مسائل مان شفاف است اما قاعدتاً اگر دولت حمایت بیشتری کند و بتواند با توجه به نیاز شرکت ها به عنوان مثال شاید یک شرکتی پتانسیل تولید هزار تا دو هزار تن در ماه را داشته باشد اما به دلیل اینکه ارز کمتری به آن اختصاص پیدا می کند یک مقدار از ظرفیت تولیدش باقی بماند و یا بالعکس ممکن است شرکتی پتانسیل تولید ۲۰۰ یا ۳۰۰ تن را داشته باشد ولی ارز بیشتری دریافت کند.
*برای به روز بودن محصولات و نیازهای مردم بر مبنای سلامت چه برنامه ای دارید؟
واحد آرندی ما دائم در حال بررسی است که محصولات سالم تری به بازار عرضه کنیم. محصولات ما کلسترول ندارد اصولاً روغن آفتابگردان بدون کلسترول هستند. ما با پارک علم و فناوری استان البرز هم در ارتباط هستیم که شرکت های دانش بنیان بسیاری در این مجموعه هستند و همکاری های خوبی را با هم داریم. انشاءالله بتوانیم محصولاتی تولید کنیم که مطابق با استانداردهای روز دنیا باشند و افزودنی هایی اضافه کنیم که کلسترول را کاهش دهد.
به عنوان مثال می توان از استرول ها یا فیتواسترول ها استفاده کرد. اینها مواردی هستند که در حال بررسی روی آنها هستیم تا بتوانیم در تولید محصولات استفاده کنیم.
نظر شما