کریم ذوالفقاری در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان این که ضریب برداشت مکانیزه شالی در کشور به ۸۵ درصد رسیده است، گفت: با توجه به رویکرد افزایش بهرهوری و درآمد کشاورزان، استفاده از دانش و فناوری های نوین در کشت و کار مورد توجه جدی دولت قرار گرفت.
وی افزود: از دهه ۹۰ تاکنون حدود ۱۳ هزار کمباین مخصوص برداشت برنج وارد شالیزارهای کشور شده است.
وی با ذکر این نکته که کشت برنج در گذشته سختی های زیادی داشت و کشاورزان برای زراعت علاوه بر مشقت، دچار بیماری های گوناگون نیز میشدند، ادامه داد: از دهه ۹۰ که مکانیزاسیون وارد حوزه زراعت برنج شد، علاوه بر سلامت و کاهش سختی کار، شاهد افزایش تولید و بهره وری و در نتیجه درآمد کشاورزان هستیم.
ذوالفقاری با بیان اینکه با ورود بیش از ۹ هزار دستگاه نشاکار، نشاکاری مکانیزه برنج نیز طی یک دهه اخیر گسترش قابل توجه ای یافته است، ادامه داد: امروز با همت کارشناسان شرکت ها، بخش عمده ای از قطعات نیازمند ساخت و تولید کمباین مخصوص برداشت شالی و دستگاه نشاکار داخلی شده است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی تولید محصول سالم و با کیفیت و افزایش بهره وری را از مزیت های توسعه مکانیزاسیون عنوان کرد و گفت: امسال مکانیزاسیون برنج در کاشت، داشت و برداشت بیشتر از سال گذشته مورد استقبال کشاورزان قرار گرفت.
نظر شما